Zoekresultaat 21 - 30 van 76 resultaten

  • Toezicht houden

    Delfland beschermt het water in de sloten, rivieren, kanalen en in de grond. Evenals de waterkeringen zoals dijken en beschoeiingen die o.a. overtollig water tegenhouden.Om alle watersystemen goed te kunnen beschermen is er wet- en regelgeving. Delfland zorgt ervoor dat iedereen zich hieraan houdt. De handhavers van Delfland controleren regelmatig.

  • Water in kruipruimte of kelder

    Wateroverlast in je kelder of kruipruimte kan ontstaan door stijgend grondwater.Als grondeigenaar ben je zelf verantwoordelijk voor de opvang en afvoer van overtollig grondwater. Wat overtollig is en hoe je dit kunt opvangen en afvoeren kun je overleggen met de gemeente. De gemeente zal zo nodig maatregelen nemen om te hoge grondwaterstanden in openbaar terrein te beperken

  • Droogte

    Bij zonnig weer en hoge temperaturen kan er veel vocht verdampen.In Nederland kan zich in de in de zomer een neerslag tekort opbouwen. Dat wil zeggen dat de verdamping hoger is dan de regen die valt. Aanvoer van water vanuit de grote rivieren is dan nodig. Daarom laat Delfland op tijd water van buiten het gebied aanvoeren.

  • Bezwaarschrift indienen

    Ben je het niet eens met een besluit van Delfland? Dan kun je eventueel bezwaar maken.

  • Vooroverleg/ omgevingsoverleg

    Heb je plannen in de buurt van water? Bijvoorbeeld het aanleggen van een steiger, het organiseren van een evenement of het onttrekken van grondwater? Dan hoef je hier soms alleen een melding van je activiteit te doen. Maar soms heb je een vergunning nodig. Als je niet precies weet wat je moet doen kan je een overleg met Delfland inplannen om alles te bespreken.

  • Stimuleringsregeling klimaatadaptatie

    Stimuleringsregeling klimaatadaptatie

  • Verontreinigingsheffing

    Verontreinigingsheffing betaal je als niet direct aangesloten bent op het riool en afvalwater loost op het oppervlaktewater. Afvalwater ontstaat bijvoorbeeld door wassen, douchen en de wc doorspoelen. Delfland maakt je afvalwater weer schoon, zodat het water weer bruikbaar is.

  • Kruikius kaart

    De Kruikius kaart is de kaart waar alle perceelsgrenzen (sloten) zijn ingetekend. De Kruikius kaart is van het Hoogheemraadschap (1712) en bestaat uit 25  gegraveerde kaartbladen.

  • Fiets in het water

    Er belandt veel afval, zoals fietsen, op plaatsen waar het niet hoort. Fietsen worden door de gemeentes uit het water gehaald. Tijdens het baggerwerkzaamheden verwijdert Delfland ook de fietsen. Delfland vernietigt uit het water verwijderde fietsen.

  • Legger

    De Legger Delfland is een juridisch instrument en is gebaseerd op de Waterschapwet, die 1 januari 2024 overgaat naar de Omgevingswet. In de Legger is omschreven waaraan waterstaatswerken moeten voldoen. Waterstaatswerken zijn onder andere: dijken, vaarten, sloten, bergingsgebieden, natte ecologische zones, gemalen en stuwen. Samen met de Omgevingswet en de Waterschapsverordening  geeft de Legger aan waar welke regels gelden.