Zoekresultaat 21 - 30 van 33 resultaten

 • Onderwijsinspectie

  Elk kind heeft recht op goed onderwijs. Leerlingen, studenten en ouders moeten erop kunnen vertrouwen dat het onderwijs op een school goed is. Het schoolbestuur is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs en moet zich verantwoorden voor de resultaten. Krijgen alle leerlingen onderwijs...

 • Zakkenrollerij

  Ook in Hengelo krijgt winkelend en uitgaand publiek helaas vaak te maken met zakkenrollers. Samen met de politie en het bedrijfsleven wil de gemeente hier graag iets aan doen.

 • Gemeentevlag Hengelo

  De Hengelose gemeentevlag stamt uit 1969 en is in de gemeenteraadsvergadering van 18 november van dat jaar officieel als gemeentevlag ingesteld. De Hengelose gemeentevlag heeft een lazuren (hemelsblauwe) achtergrond. Die wordt van linksboven naar rechtsonder in tweeën gedeeld door een gegolfde witte...

 • Urgentieverklaring woningzoekende

  Uw zoektocht naar een huurwoning kan sneller verlopen als u een urgentieverklaring hebt. Daarmee krijgt u voorrang op andere woningzoekenden. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een urgentieverklaring? Kijk dan op de website van Welbions .

 • Veilig ondernemen

  De schade kan flink oplopen en het gevoel van veiligheid is soms ver te zoeken. Winkels trekken kopers en kijkers aan, maar ook mensen met minder goede bedoelingen. Op bedrijventerreinen gaat het voornamelijk om diefstal, brandstichting en vernieling.

 • Voortgezet onderwijs

  Er zijn drie scholengemeenschappen: Openbare scholengemeenschap Hengelo  (o.a. Bataafs Lyceum en 't Genseler) Scholengroep Carmel Hengelo (o.a. Lyceum De Grundel en het Twickel College ) Pvo Hengelo (Mezquita College) Elke school houdt open huis of organiseert voorlichtingsavonden. Een goede gelegenheid...

 • Naamswijziging, achternaam

  Als u uw achternaam wilt wijzigen, dan kunt u daarvoor een verzoek indienen bij  Justis (Ministerie van Veiligheid en Justitie).

 • Loonkostenvoordeel oudere werknemer

  Bent u 56 jaar of ouder? En heeft u een baan gevonden? Van harte gefeliciteerd! Om het voor uw werkgever aantrekkelijk te maken u voor langere tijd in dienst te houden, kan hij gebruik maken van het 'Loonkostenvoordeel oudere werknemer'.

 • Bodemonderzoek F16 crash

  De F16 straaljager stortte neer in een deel van de Dinant Dijkhuisstraat en de Paul van Kempenstraat. Door de crash ontstond brand. Om de brand te blussen is blusschuim gebruikt waarin de chemische stoffen PFAS zaten. Inmiddels weten we dat PFAS schadelijk kunnen zijn voor mens en natuur.

 • Woonwagenstandplaats

  Woningcorporatie Welbions heeft een aantal woonwagenstandplaatsen in eigendom en beheer. Wilt u in aanmerking  komen voor zo'n plaats? Dan moet u rekening houden met de regels die ook gelden voor andere woningzoekenden. En de woonwagen die u wilt plaatsen, moet goedgekeurd zijn.