Zoekresultaat 21 - 30 van 109 resultaten

  • Omgevingsvergunning, activiteit uitvoeren van een werk

    Voor bepaalde werkzaamheden (bouwwerken vallen hier buiten) is in het bestemmingsplan bepaald dat daarvoor een omgevingsvergunning nodig is. Dit geldt voornamelijk voor het buitengebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: het gedeeltelijk bestraten van een weiland, drainage aanbrengen in een weiland, de aanleg van een sloot, vijver of verharde weg.

  • Reizen met kinderen en grenscontroles

    Minderjarige kinderen kunnen bij reizen naar het buitenland te maken krijgen met grenscontroles. Wanneer zij reizen met een vader of moeder met een andere achternaam, moet de douane vast kunnen stellen dat zij ouder en kind zijn. Reist het kind alleen of met andere mensen dan beide ouders (bijvoorbeeld grootouders, familie of kennissen), dan moet duidelijk zijn dat beide ouders hiervoor toestemming hebben gegeven.

  • Groen- en reststroken

    Een particuliere eigenaar van een aangrenzend perceel kan in een uitzonderlijk geval, als een strook grond omsloten is door diverse eigenaren en er vanuit de openbare weg geen toegang tot de strook is, een groen- of reststrook huren of kopen van de gemeente.

  • Omgevingsvergunning, Monument

    Als je iets aan je monument wilt veranderen, dan heb je een vergunning nodig. Je kunt hiervoor een vergunning aanvragen via het omgevingsloket.

  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

    Werkgevers kunnen vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een ‘bewijs van goed gedrag’. Voor bijvoorbeeld leraren, medewerkers in de dagopvang en buitenschoolse opvang of gastouders is een VOG verplicht. Ook is een VOG soms nodig voor een visum of als u gaat emigreren. U kunt een VOG aanvragen in de gemeente waar u staat ingeschreven. Staat u niet ingeschreven in een gemeente in Nederland dan vraagt u de VOG rechtstreeks aan bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

  • Omgevingsvergunning, activiteit brandveilig gebruik

    Voor sommige gebouwen is brandveiligheid extra belangrijk. U heeft dan een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik nodig.

  • Naamgebruik

    Bent u gehuwd (geweest) of heeft u een partnerschap laten registreren? Dan mag u de naam van uw partner gebruiken. Het naamgebruik wordt geregistreerd in de Basisregistratie Personen (BRP). Uw eigen achternaam (meisjesnaam) blijft daarbij ongewijzigd. U kiest hoe u wordt aangeschreven. U kunt kiezen tussen uw eigen naam, de naam van uw (vroegere) partner of een combinatie daarvan. Het is altijd mogelijk om een wijziging door te geven.

  • Parkeerontheffing

    Woont u in een blauwe zone? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een parkeerontheffing. Hiermee mag u met uw personenauto onbeperkt parkeren binnen de blauwe zone met uitzondering van een aantal parkeergelegenheden Ook voor bedrijven is het mogelijk een (tijdelijke) ontheffing te krijgen, mits hiervoor de noodzaak wordt aangetoond.

  • Straatnaamgeving

    Het college van burgemeester en wethouders geeft nieuwe straten een naam. Zij wordt daarbij geadviseerd door de Werkgroep Straatnaamgeving.

  • Individuele inkomenstoeslag

    Heeft u geen uitzicht op inkomensverbetering? En heeft u gedurende één jaar voorafgaand aan uw aanvraag een inkomen dat per maand niet boven het geldende minimum niveau uit komt? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor individuele inkomenstoeslag. U kunt de individuele inkomenstoeslag ieder jaar aanvragen.