Zoekresultaat 21 - 30 van 40 resultaten

 • Collecteren

  Wilt u geld of spullen inzamelen voor een goed doel, dan vraagt u een collectevergunning aan bij de gemeente. In het collecterooster leest u wanneer er voor welk fonds wordt gecollecteerd.

 • Briefadres

  Als u geen vaste woonplek hebt of in een instelling verblijft, kunt u vaak geen post ontvangen. U kunt dan een briefadres aanvragen bij de gemeente. Hiervoor maakt u een afspraak. De gemeente beoordeelt of u een briefadres krijgt.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  U vraagt een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Dat kan online met DigiD. Of u maakt hiervoor een afspraak in het gemeentehuis. Een keuringsarts bepaalt na medisch onderzoek of u voldoet aan de voorwaarden.

 • Huishoudelijk afval en grofvuil

  Circulus verzorgt de inzameling van huishoudelijk afval in de gemeente Epe. Op de website en in de app van Circulus vindt u alle informatie over afvalinzameling.

 • Verklaring Omtrent het Gedrag

  Als u van uw werkgever een formulier voor een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebt gekregen, kunt u deze bij gemeente Epe inleveren. U maakt hiervoor een afspraak. Gemeente Epe stuurt uw formulier door naar screeningsautoriteit Justis. Justis beoordeelt uw aanvraag. 1 tot 4 weken na de aanvraag krijgt u de VOG per post.

 • Overlast door bouwen

  Denkt u dat een bouw of verbouwing niet volgens de regels gaat? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente. Bijvoorbeeld als er sprake is van bouwen zonder vergunning of bij het overtreden van bouwtechnische regels. Ook bij langdurig lawaai, trillingen of overlast kunt u contact opnemen met de gemeente.

 • Bezwaar maken

  Als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente, kunt u meestal bezwaar maken. U kunt bijvoorbeeld bezwaar maken over een vergunning die u niet heeft gekregen of een verkeersbesluit over uw straat. De gemeente vermeldt bij besluiten of u bezwaar kunt maken. U moet binnen 6 weken na het besluit bezwaar maken (vanaf de dag nadat het besluit verstuurd of gepubliceerd is). 

 • Uitwegvergunning (inrit of uitrit)

  Voor het maken of veranderen van een uitweg hebt u een omgevingsvergunning nodig. Deze vraagt u aan via het Omgevingsloket.

 • Paspoort

  U vraagt een paspoort aan in het gemeentehuis. Daarvoor maakt u online een afspraak. Het nieuwe paspoort kunt u na 5 werkdagen ophalen. U ontvangt een e-mail als het paspoort voor u klaarligt. Voor het ophalen van uw paspoort hoeft u geen afspraak te maken.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Met een gehandicaptenparkeerplaats krijgt u, als u permanent invalide bent of meer invalide wordt, een gereserveerde plaats bij uw woning of werkplek. Deze parkeerplaats krijgt een speciaal verkeersbord en een bord met uw kenteken erop. Andere bestuurders mogen hun auto hier niet parkeren.