Zoekresultaat 21 - 29 van 29 resultaten

  • Discriminatie

    Wat te doen bij discriminatie, klacht indienen, oplossing zoeken, advies

  • Kinderopvang op sociaal-medische-indicatie

    Met een sociaal-medische-indicatie (SMI) kan de gemeente Vught een gezin (tijdelijk) helpen door de kosten van de kinderopvang geheel of gedeeltelijk te vergoeden.

  • Verblijfsvergunning

    Komt u uit het buitenland en vestigt u zich in Vught? En verblijft u binnen een half jaar langer dan vier maanden aaneengesloten in Nederland? Dan hebt u altijd een verblijfsvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND).

  • Leerplicht

    Kinderen en jongeren tussen de 5 en 18 jaar zijn verplicht om onderwijs te volgen totdat ze een havo/vwo-diploma of een mbo-diploma vanaf niveau 2 hebben. Voor leerlingen van 5 tot 16 jaar heet dit de leerplicht, voor jongeren tussen 16 en 18 jaar de kwalificatieplicht.

  • Parkeren

    In Vught is er geen betaald parkeren. Parkeren mag in de parkeervakken of aan de straat. Als inwoner heeft u nergens een parkeervergunning nodig.

  • Monument

    Bent u eigenaar van een (rijks)monument? Dan gelden andere eisen bij onderhoud en een verbouwing dan bij een niet-monumentaal pand. Voor vragen kunt u contact opnemen met de ambtenaar erfgoed.

  • Gegevens basisregistratie personen

    Staan uw gegevens verkeerd vermeld in de basisregistratie personen (BRP)? Vraag de gemeente dat te corrigeren. Ook als u bijvoorbeeld bent geadopteerd of van geslacht bent veranderd, verandert u uw gegevens met dit verzoek. U doet dit verzoek schriftelijk.

  • Openbare laadpaal aanvragen

    Hebt u een elektrische auto, maar geen plek om op eigen grond te parkeren? Dan kunt u een aanvraag doen voor het plaatsen van een laadpaal in de openbare ruimte. In Vught plaatsen we de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen. Bij openbare laadpalen van onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge laadt u altijd 100% uit wind opgewekte stroom van Nederlandse windmolens van Vattenfall.

  • Melden beëindiging geregistreerd partnerschap

    Wilt u een geregistreerd partnerschap beëindigen? Afhankelijk van de situatie doet u dat via de rechtbank, een advocaat of notaris. U schrijft de beëindiging binnen zes maanden na de uitspraak in bij de gemeente waar het partnerschap werd geregistreerd. Pas dan is de beëindiging definitief.