Zoekresultaat 21 - 30 van 40 resultaten

  • Erkennen van een kind

    Bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap heeft het kind automatisch twee ouders. Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap, dan bestaat de mogelijkheid om het (ongeboren) kind te erkennen waarmee wettelijk ouderschap wordt vastgelegd. De erkenning kan worden gedaan zowel vóór als na de geboorte van het kind, waarbij toestemming van de moeder noodzakelijk is. Indien beide ouders de Nederlandse nationaliteit hebben, kunt u online een afspraak maken voor de erkenning ongeboren vrucht.

  • Andere achternaam gebruiken

    Iedereen in Nederland heeft een achternaam. Uw achternaam is vastgelegd in de burgerlijke stand en staat ook in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. Deze naam wordt ook wel uw geslachtsnaam of geboortenaam genoemd. Bij vrouwen heet deze naam ook wel de meisjesnaam. Deze naam verandert niet als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat.

  • Luier- en incontinentieafval

    Om huishoudens met veel luiers en incontinentiemateriaal tegemoet te komen, zijn op onderstaande locaties in de gemeente tijdelijk ondergrondse luiercontainers in gebruik.

  • Jeugd

    De gemeente zorgt dat gezinnen, kinderen en jongeren die ondersteuning nodig hebben, die ook krijgen.

  • Register van gemeenschappelijke regelingen

    De gemeente Roermond neemt deel in een aantal gemeenschappelijke regelingen. Door middel van deze regelingen werkt de gemeente samen met andere overheidsorganisaties, om hiermee haar maatschappelijke doelen te realiseren op een kwalitatief goede en zo efficiënt mogelijke wijze.

  • Overlegorganen

    Overlegorganen adviseren het college van B&W gevraagd en ongevraagd over onderwerpen waarvoor het overlegorgaan is ingesteld.

  • Onderwijs in Roermond

    Alle kinderen in Nederland hebben recht op onderwijs. Zij moeten zich kunnen voorbereiden op hun toekomst in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Jongeren tussen de 5 en 18 jaar zijn verplicht om onderwijs te volgen, totdat ze een startkwalificatie hebben. Voor leerlingen van 5 tot 16 jaar heet dit de leerplicht, voor jongeren tussen 16 en 18 jaar de kwalificatieplicht.

  • Registratie levenloos geboren kindje

    Ouders die dat wensen, kunnen hun levenloos geboren kindje laten registeren in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit doet u in de gemeente waar u woont. Met deze registratie wordt uw levenloos geboren kindje opgenomen op de persoonslijst van de ouder(s). Uw kindje wordt dan in uw overzicht vermeld op MijnOverheid.nl en op een uittreksel van de BRP. Dit geldt ook voor kinderen waarvoor een Nederlandse akte is opgemaakt die vermeldt dat het kind op het moment van de aangifte niet in leven was.

  • Bezwaar maken

    Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit van de gemeente. Bijvoorbeeld omdat u een vergunning heeft aangevraagd of een bijstandsuitkering maar u heeft die niet gekregen. Of uw buren hebben een vergunning gekregen waar u het niet mee eens bent. Vaak kunt u bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente. Neem voordat u bezwaar maakt, contact op met de gemeente. Soms zijn er andere mogelijkheden om tot een oplossing te komen. Lukt dit niet stuur dan een bezwaarschrift naar de gemeente.

  • Textiel en oude kleding inleveren

    Textiel en oude kleding kunt u elke dag van 08.00 - 21.00 uur naar de textielcontainers brengen.