Zoekresultaat 21 - 30 van 32 resultaten

  • Gemeentelijk groen adopteren

    U kunt gemeentelijk groen adopteren en zelf onderhouden. De grond en de beplanting blijven toegankelijk en eigendom van de gemeente. U sluit daarvoor met de gemeente een overeenkomst voor zelfbeheer. Om groen te kunnen adopteren moet uw aanvraag aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Voorgenomen huwelijk melden

    Gaat u trouwen of uw partnerschap registreren? Dan moet u dat eerst melden. Dit heet melden van een voorgenomen huwelijk (ook wel ondertrouw). Dit doet u in de gemeente waar u wilt trouwen. U meldt uw voorgenomen huwelijk op zijn vroegst 1 jaar en uiterlijk 6 weken van tevoren.

  • Municipal tax payment

    You can pay the municipal taxes via Internet banking, direct debit or with your debit card at the helpdesk. The entire assessment amount must be paid before the last expiration date shown on your assessment bill.

  • Trouwlocatie kiezen

    In Leidschendam-Voorburg mag overal binnen de gemeentegrenzen worden getrouwd. De gemeente heeft 4 gemeentelijke trouwlocaties. Het gemeentehuis in Leidschendam en in Voorburg Huize Swaensteyn en Huygens' Hofwijck vormen een prachtig decor voor uw bijzondere dag. Het is daarnaast ook mogelijk om gratis of voordelig te trouwen in een spreekkamer in het Servicecentrum Leidschendam.

  • Geheimhouding persoonsgegevens

    De gemeente is in het bezit van uw persoonlijke gegevens. Het gaat om uw naam, adres, geboortedatum en geboorteplaats. U kunt zelf regelen deze gegevens geheim te houden of de geheimhouding te stoppen. Dit is gratis.

  • Paspoort voor vreemdeling

    Woont u in Nederland, heeft u niet de Nederlandse nationaliteit of een vluchtelingenstatus en kunt u geen paspoort krijgen uit uw eigen land? Dan heeft u een vreemdelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Voor het aanvragen van een vreemdelingenpaspoort kunt u een afspraak maken.

  • Aangifte overlijden

    Een begrafenisondernemer kan digitaal aangifte van overlijden doen met eHerkenning 3. En een afschrift van de overlijdensakte aanvragen. Maar als nabestaande kunt u ook zelf aangifte van overlijden doen. Hiervoor maakt u een afspraak.

  • Klacht over behandeling gemeente

    Bent u niet tevreden over hoe u bent behandeld door de gemeente? Bijvoorbeeld omdat u geen of verkeerd antwoord heeft gekregen op een brief of e-mail? Of omdat een medewerker of bestuurder onbeleefd is geweest? Dan kunt u een klacht indienen. Wilt u liever eerst persoonlijk contact met de klachtbehandelaar, neem dan contact op via telefoonnummer 14 070 en vraag naar de gemeentelijke klachtbehandelaar.

  • Reisdocument kwijt of gestolen

    Is uw paspoort of identiteitskaart kwijt of gestolen? U kunt de vermissing digitaal melden met DigiD. Daarna maakt u een afspraak voor het aanvragen van een nieuw document. Bij diefstal, zakkenrollerij, overval en ander misdrijven is het verstandig ook aangifte van dit misdrijf te doen bij de politie.

  • Erkennen kind

    Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan heeft uw kind bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. Als u de wettelijke vader of duomoeder wilt zijn, dan moet u het kind erkennen. Dat kan voor of na de geboorte. U kunt het kind ook erkennen als u niet de biologische ouder bent. Erkennen is gratis. Per 1 januari 2023 hoeft het gezag bij erkenning niet meer afzonderlijk aangevraagd te worden.