Zoekresultaat 21 - 29 van 29 resultaten

 • Klacht over hoe u bent behandeld

  Als u vindt dat u niet netjes bent behandeld door een ambtenaar of bestuurder, dan kunt u een klacht indienen. Bijvoorbeeld omdat de ambtenaar onvriendelijk was of omdat u te laat of geen reactie van ons heeft ontvangen? Voordat u een klacht indient, raden wij u aan eerst de onderstaande informatie onder de ‘lees meer’ button te lezen.

 • Plaatsen van voorwerpen en/of (bouw-)materialen in de openbare ruimte

  Of u nou gaat bouwen, verbouwen, aanbouwen of uw tuin op de schop neemt. In veel gevallen maakt u gebruik van de openbare ruimte, oftewel gemeentegrond. Denk bijvoorbeeld aan een puincontainer voor uw huis op de straat of bouwmaterialen die op de stoep worden gezet bij aflevering. Dit mag niet zomaar. In deze en in veel meer gevallen heeft u toestemming van gemeente Apeldoorn nodig.

 • Vergoeding legeskosten gehandicaptenparkeerkaart

  In sommige situaties kunt u de kosten die u betaalt voor de aanvraag van de gehandicaptenparkeerkaart terugkrijgen.

 • Verhuizen naar het buitenland (emigratie)

  Gaat u in het buitenland wonen? Of bent u in een periode van 1 jaar langer dan 8 maanden in het buitenland? Dan moet u zich laten uitschrijven bij uw gemeente. Blijven er gezinsleden op uw huidige adres in Nederland achter? Dan moet u zich persoonlijk melden bij de gemeente.

 • Hout stoken

  Het stoken van hout brengt warmte en sfeer in huis. Ook een vuurkorf, houtkachel of barbecue buiten geeft vaak gezelligheid. Maar het stoken van hout, zowel binnen als buiten, kan ook voor gezondheidsproblemen en overlast zorgen. Het is belangrijk om op een juiste manier te stoken, zodat overlast voor anderen beperkt blijft.

 • Straatartiestenvergunning

  Als u als straatartiest in de gemeente Apeldoorn wilt optreden dan moet u bij de gemeente een vergunning aanvragen.

 • Vergunning gedenkteken plaatsen

  U hebt een vergunning nodig voor het plaatsen van een gedenkteken op een graf. Het is gebruikelijk dat een steenhouwer uw aanvraag verzorgt.

 • Individuele inkomenstoeslag

  Als u al 3 jaar of langer (te) weinig inkomen heeft, kunt u een extra geldbedrag krijgen. Dit extra geldbedrag noemen we de individuele inkomenstoeslag. U kunt het extra geldbedrag ieder jaar 1 keer krijgen. U kunt het extra geldbedrag alleen krijgen als u geen kans heeft om een hoger inkomen te krijgen.

 • Rioolaansluiting

  De gemeente maakt een huisaansluiting vanaf het hoofdriool tot 0,5 meter over uw erfgrens. Het is uw verantwoordelijkheid uw riolering aan te sluiten op de huisaansluiting. Gemeente Apeldoorn zamelt water in en transporteert afval- en hemelwater op het gemeentelijk grondgebied. De gemeente zorgt voor aanleg, onderhoud en beheer van het hoofdrioolstelsel (inclusief gemalen, pompen enzovoort).