Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (3)
Zoekresultaat 21 - 30 van 98 resultaten
- Parkeervergunning voor bewoners
Heeft u een auto en woont u in het centrum? Dan kunt u een parkeerontheffing aanvragen. U hoeft dan niet iedere keer een parkeerschijf te gebruiken. U kunt alleen een ontheffing krijgen voor de parkeerschijfzone waar u aan woont.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2023-12-21
- Beschermd wonen
Beschermd wonen is bedoeld voor mensen die 24 uur per dag een beroep moeten kunnen doen op ondersteuning of toezicht nodig hebben. Bijvoorbeeld wanneer iemand psychische problemen heeft. Er zijn verschillende mogelijkheden voor beschermd wonen: aan huis, in uw eigen woning; in woonruimte of een woongroep van een instelling van beschermd wonen. Beschermd wonen is een tijdelijke voorziening.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2023-07-10
- Team jeugd
In Veendam hebben we alle ambulante jeugdhulp zo geregeld dat deze zonder indicatie geboden kan worden. Wilt u meer weten? Kijk dan verder bij JEP Soms kunnen er complexe situaties ontstaan en is er meer nodig dan alleen begeleiding vanuit JEP. Het gaat dan om bijvoorbeeld ondersteuning voor ernstige dyslexie, systeemtherapie of complexe gezinssituaties door bijvoorbeeld trauma. Maar ook ambulante jeugdhulp voor specifieke doelgroepen, dagbesteding, dagbehandeling, logeerzorg, kortdurend verblijf, pleegzorg, gezinsvervangend verblijf en vervoer van en naar de locatie waar de jeugdhulp wordt geboden. Voor deze vormen van jeugdhulp kunt u terecht bij Team Jeugd van de gemeente Veendam. Zij onderzoeken samen met u wat passend is bij uw hulpvraag. Openingstijden We zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar op 0800-22 22 211 of mail via de mail jeugdhulp@veendam.nl. Is het geen crisis en wilt u dat wij u terugbellen? Dan kunt u ook het contactformulier Contactformulier Jeugd invullen. Na 12.30 uur zijn wij alleen bereikbaar voor crisissituaties, vragen die niet tot de volgende dag kunnen wachten. Op woensdag zijn wij de hele dag geopend. Maandag: 8.30 - 12.30 uur Dinsdag: 8.30 - 12.30 uur Woensdag: 8.30 - 17.00 uur Donderdag: 8.30 - 12.30 uur Vrijdag: 8.30 - 12.30 uur PGB Soms kan je zorg inkopen voor je kind, dit noemen we een Persoonsgebonden Budget (PGB). Hier gelden wel voorwaarden voor. Zo moet de PGB-beheerder PGB vaardig zijn en uw kind jonger dan 18 jaar. Kijk op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor meer informatie over het persoonsgebonden budget (PGB) Bezoekadres alleen op afspraak Jan Salwaweg 1 9641 LL Veendam.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-07-15
- Grafrechten
Bij een gemeentelijke begraafplaats betaalt u grafrechten aan de gemeente. Grafrechten geven recht op een plek op een begraafplaats voor een bepaalde periode. Als deze tijd voorbij is, kunt u de rechten verlengen. De rechthebbende van een graf beslist wat er met het graf gebeurt en zorgt voor het onderhoud van het monument of beplanting op het graf. Verlengen grafrechten Bij een particulier graf bestaat de mogelijkheid om het grafrecht te verlengen. Ruim voordat het grafrecht afloopt, ontvangt de rechthebbende een brief met de vraag of verlenging gewenst is. U kunt dan ook aangeven niet te willen verlengen, het grafrecht vervalt dan op de einddatum aan de gemeente. Afstand doen van grafrechten Is de termijn nog niet afgelopen, maar wilt u wel afstand doen van het graf? Hiervoor moet u een afstandsverklaring indienen bij de gemeente. De rechten vervallen dan op de door u gekozen datum. Dit is eerder dan de oorspronkelijke einddatum. Overschrijven grafrechten Het grafrecht kan overgeschreven worden op naam van een andere persoon. Dat kan in twee situaties: Als de rechthebbende is overleden Op verzoek van de huidige rechthebbende Als de rechthebbende overlijdt, moet het grafrecht binnen 12 maanden overgeschreven worden op naam van echtgenoot, levenspartner, of bloed- of aanverwant tot en met de derde graad. Daarmee wordt voorkomen dat de grafrechten komen te vervallen. Een rechthebbende van een graf kan ook tijdens leven een verzoek indienen om de rechten te laten overschrijven op een nieuwe rechthebbende. Deze nieuwe rechthebbende moet hiermee akkoord gaan. Als de rechthebbende is overleden en wordt begraven of bijgezet op een gemeentelijke begraafplaats van gemeente Veendam, dan kan de nieuwe rechthebbende zijn of haar gegevens doorgeven bij aanmelding voor deze begrafenis of bijzetting. Het is in dat geval niet nodig om een apart verzoek in te dienen.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2023-07-31
- Bezwaar tegen gemeentebelasting
Ieder jaar betaalt u belastingen aan de gemeente. Dit zijn verschillende soorten belastingen. Aan het begin van het jaar krijgt u de belastingaanslag in de brievenbus. Dit is een brief waarin staat hoeveel u moet betalen en waarom. U krijgt een aanslag voor: de OZB en de WOZ. Lees meer hierover bij de informatie over de Onroerendezaakbelasting. de afvalstoffenheffing de rioolheffing
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-02-20
- Naamskeuze bij geboorte en erkenning kind
Voor uw eerste kind (met de Nederlandse nationaliteit) kunt u kiezen of het de achternaam van de (duo) moeder of de achternaam van de vader krijgt. Vanaf 2024 kunt u ook kiezen voor een combinatie van de achternamen van beide ouders, dus een dubbele achternaam. Bij de geboorte van uw kind krijgt het automatisch de achternaam van de vader of moeder, afhankelijk van uw situatie. Als dit niet de naam is die u kiest, heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor de achternaam van de andere ouder. Vanaf 2024 is het ook mogelijk om te opteren voor een dubbele achternaam. De geselecteerde achternaam voor uw eerste kind geldt ook voor alle volgende kinderen van dezelfde ouders. Na het vastleggen van de achternaam is het doorgaans niet meer mogelijk om deze te wijzigen. Meer informatie over de regels voor het kiezen van de achternaam voor uw kind is beschikbaar op rijksoverheid.nl.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2023-12-21
- Geboorteaangifte
U heeft een kindje gekregen, gefeliciteerd. Het is belangrijk dat u binnen 3 dagen na de bevalling aangifte doet. We nemen het kindje op in de BRP. Dan krijgt uw kind meteen een BSN. Ook maken we een geboorteakte. Hierin staan: voornaam en achternaam van uw kind de namen van de ouders de geboortedatum en tijd de geboorteplaats. De vader of moeder doet aangifte van de geboorte. Is dit niet mogelijk? Dan mag ook iemand anders de aangifte doen: iemand die bij de geboorte aanwezig was, zoals een familielid, arts, verloskundige of kraamhulp. de bewoner van het huis waar het kindje geboren is. het hoofd van het ziekenhuis, de inrichting of de gevangenis waar het kindje geboren is. de burgemeester van de plaats waar het kindje geboren is. Woont u niet in de gemeente waar het kindje geboren is? Dan geeft de gemeente de geboorte door aan de gemeente waar u woont. Daar wordt het kindje opgenomen in de basisregistratie personen en krijgt het een BSN.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-03-26
- Overlijdensaangifte
Meestal regelt de begrafenisondernemer de overlijdensaangifte. Als nabestaande kunt u dit ook zelf doen. Doe de aangifte binnen 5 dagen na het overlijden bij de gemeente waar de persoon overleden is. Wij maken dan een overlijdensakte op. Deze akte kunt u nodig hebben om het overlijden door te geven aan een bedrijf of organisatie. Geef ons de volgende informatie over de overledene door: namen en geslacht plaats en dag waarop hij of zij geboren is plaats, dag en als dat bekend is tijdstip van overlijden burgerlijke staat adres en woonplaats De begrafenis of crematie mag niet eerder plaatsvinden dan 36 uur en niet later dan 6 werkdagen na het overlijden. Wilt u de overledene eerder begraven? Vraag dan om toestemming van de officier van justitie en toestemming van ons. Wilt u de begrafenis of crematie later laten plaatsvinden? Vraag dan om onze toestemming. Woont de overledene niet in de gemeente waar hij of zij gestorven is? Dan geeft die gemeente het overlijden door aan de gemeente waar de overledene woonde. De gemeente waar hij of zij woonde, past de basisregistratie personen aan. Heeft de overledene zijn of haar lichaam ter beschikking van de wetenschap gesteld? Vraag ons dan om “verlof tot ontleding”.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-01-10
- Verhuizing doorgeven
Gaat u verhuizen? Laat het ons dan weten. Verhuist u naar een andere gemeente dan waar u nu woont? Dan geeft u het door bij de gemeente waar u gaat wonen. De nieuwe gemeente regelt dat u wordt uitgeschreven bij de oude gemeente. De verhuizing doorgeven kan al vanaf 4 weken voor de verhuisdatum tot 5 dagen erna. Doet u het later? Dan gaat de verhuizing in op de dag waarop u de verhuizing doorgeeft. Let op! U kunt ook een boete krijgen, omdat de verhuizing dan te laat bekend is.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2023-03-02
- Meldpunt Overlast en Veiligheid
Ook in de gemeente Veendam is er sprake van overlast en onveiligheid. Waar mogelijk kan de gemeente helpen om overlast tegen te gaan en te zorgen voor een veilige woon- en leefomgeving. Ervaart u overlast in uw woon- en leefomgeving? En is het u niet gelukt om dit zelf op te lossen? Dan kunt u een melding doen bij het Meldpunt Overlast en Veiligheid. Wat kan ik melden bij het Meldpunt Overlast en Veiligheid? Er zijn veel verschillende vormen van overlast. Denk hierbij aan: Dieren (risico’s, geluid, vervuiling) U kunt ook gevaarlijk gedrag van honden in uw omgeving melden. Ook bijtincidenten kunt u via dit meldpunt melden. Geluid buiten (voertuigen, muziek, geluidsinstallaties) Verdovende middelen, lachgas Vandalisme, vernieling, schade in de openbare ruimte Plakken, graffiti Hinderlijk gedrag, schelden, beledigen in de openbare ruimte Vervuiling, verwaarlozing woning of erf Parkeren In de Algemene Plaatselijke Verordening staan regels en bepalingen waarbij de gemeente en/of politie kan optreden. U kunt een melding doen als er sprake is van bijvoorbeeld: Woonoverlast Jeugd- en jongerenoverlast Drugs- en of alcoholoverlast Dieren: verwaarlozing of gevaar voor omgeving Wat kunt u zelf doen Bij overlast: heeft u zelf degene, de veroorzaker of eigenaar aangesproken? Heeft u geprobeerd tot afspraken te komen met de eigenaar, bezitter of overlastgever? Bent u huurder? Heeft u al melding gedaan bij de verhuurder? Heeft de verhuurder met u naar oplossingen gekeken? Heeft de verhuurder maatregelen getroffen? Hebben die niet geleid tot een oplossing van het probleem?
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2023-11-01