Zoekresultaat 21 - 30 van 36 resultaten

  • Omgevingsvergunning, milieu

    Als u een bedrijf of organisatie wilt beginnen of veranderen Er zijn verschillende milieuregels waar u zich aan moet houden Controleer via het Omgevingsloket online of u een vergunning nodig heeft of melding moet doen

  • Rolcontainer aanvragen, omruilen of inleveren

    Een kapotte rolcontainer kunt u laten vervangen U kunt een rolcontainer aanvragen of inleveren Containers horen bij een adres en niet bij een persoon

  • Sociale huurwoningen

    Als u op zoek bent naar een sociale huurwoning dan kunt u zich inschrijven als woningzoekende Dit kan bij Huren in Holland Rijnland Bij hen vindt u ook informatie over wooncorporaties in de regio Helpt u graag mensen om uw heen? En heeft u ruimte over in juw huis en hart? Misschien is Kamers met Aandacht dan iets.

  • Bezwaar maken besluit gemeente

    U kunt bezwaar maken als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente Maak bezwaar binnen zes weken na de datum waarop het besluit bekend gemaakt is Dien het bezwaar schriftelijk of via het digitale formulier in (via DigiD) Het is niet mogelijk om uw bezwaar via de mail in te dienen 

  • Asbest verwijderen

    Het verwijderen van asbest is aan regels gebonden. Wanneer u als particulier of bedrijf van plan bent om asbest te verwijderen, moet u dit melden. Dit geldt voor particulieren en voor bedrijven. Het melden doet u door het indienen van een sloopmelding via het online Omgevingsloket.nl.  Als u schriftelijk toestemming heeft ontvangen op uw sloopmelding mag u beginnen met het verwijderen van de asbest. Minimaal 2 werkdagen voor de start van de werkzaamheden meldt u dit bij de gemeente. Klein asbesthoudend afval inleveren Bij Meerlanden kunt u speciale plastic zakken kopen a € 3,35 per zak. Hierin mag u per keer 1 kuub gratis aanleveren met een maximum van 2 kuub per jaar.

  • Reizen met kinderen

    Reist u met kinderen naar het buitenland? Dit kan problemen opleveren bij de paspoortcontrole. U heeft bewijs nodig dat u met de kinderen mag reizen, in de volgende gevallen: Het zijn uw kinderen, maar zij hebben een andere achternaam dan u heeft U heeft niet het gezag over uw kinderen Het zijn niet uw kinderen   Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over reizen met kinderen, documenten die u hierbij nodig heeft en een toestemmingsformulier.

  • Omgevingsvergunning aanvragen

    Per 1 januari 2024 vervangt de Omgevingswet de “Wet Algemene bepalingen omgevingswet” (Wabo). De Omgevingswet gaat over de ruimte waarin we wonen, werken en ontspannen: de fysieke leefomgeving. Deze nieuwe wet voegt wetten samen en vereenvoudigt de regels voor veel van wat u buiten ziet, ruikt en hoort. U kunt hierdoor in één keer kennisnemen van de regels en voorschriften van de verschillende bestuurslagen (gemeenten, waterschappen, provincies en Rijk). De wet geldt voor alle inwoners, organisaties en bedrijven. Onder de nieuwe Omgevingswet: Is er 1 loket waar inwoners een vergunning kunnen aanvragen. Dit is het Omgevingsloket. In het Omgevingsloket staan alle regels en plannen van gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk. Kan de overheid sneller beslissen over vergunningaanvragen voor een plan. Bij korte procedures kan er binnen 8 weken een beslissing worden genomen. Soms duurt dat langer en komt er een verlenging. Maken gemeenten 1 omgevingsplan voor hun gebied. De verschillende bestemmingsplannen gaan op in het omgevingsplan.’

  • Afval, kleding en textiel

    3 manieren: aanbieden in gesloten zak, kringloopwinkel of milieustraat Sinds 1 april haalt Meerlanden 6 keer per jaar huis-aan-huis textiel en gebruikte kleding op (in plaats van 4 keer per jaar) bij hoogbouw en laagbouw. Voor het ophalen van textiel ontvang je voorafgaand steeds een speciale plastic zak van Meerlanden om het textiel in te doen. De zak zet je buiten op de dag dat textiel wordt opgehaald (staat ook op de zak vermeld die je ontvangt) Er kan alleen nog maar ingeleverd worden met de speciale plastic zakken. Er is geen specifieke aanbiedplaats voor deze zakken.  Bij textiel bedoelen we niet alleen kleding, maar ook handdoeken, dekens, lakens, knuffelberen, gordijnen, petten, schoenen en tassen. En we zamelen niet alleen onbeschadigd textiel in, maar juist ook de gescheurde theedoek, de kapotte spijkerbroek, die ene schoen en de knuffelbeer met maar één oog. Ruim 80% van al het ingezamelde textiel krijgt een tweede leven in binnen- en buitenland. De overige 20% wordt gerecycled tot poetsdoeken, isolatiemateriaal of wordt gebruikt als grondstof voor de productie van dekens en vloerbedekking.

  • Plaagdieren

    Plaagdieren zijn dieren die voor overlast kunnen zorgen. Ook kunnen ze een bedreiging vormen voor de volksgezondheid. Op deze pagina leest u wat u moet doen als u overlast ervaart van een van de onderstaande dieren.

  • NEE/NEE, JA/NEE sticker

    In onze gemeente bezorgen een aantal bezorgdiensten folders. Een daarvan is Spotta. Spotta biedt nu de mogelijkheid om online aan te geven via InMijnBus wat u van deze bezorger wilt ontvangen. Wat doet lnMijnBus? Op de website van InMijnBus of via het eigen telefoonnummer 088-8424398 kan ieder huishouden  zijn voorkeur aanpassen naar JA of NEE. Het is ook mogelijk op InMijnBus een eigen folderselectie te maken: JA - met minder folders. Verder kan de bezorging tijdelijk worden stopgezet, bijvoorbeeld bij vakantie of verbouwing. Met deze voorkeuren vertelt Spotta aan hun bezorgers wat in uw brievenbus mag. Let op: Brievenbusstickers blijven nodig voor huis-aan-huiskranten en losse reclamefolders van andere bezorgers.