Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaat 21 - 30 van 51 resultaten
- Vergunning standplaats
Zonder vergunning mag u geen standplaats innemen. Dit geldt ook voor standplaatsen aan het water of op eigen grond. Wilt u voertuigen, tafels of kraampjes plaatsen voor het verkopen van producten of voor promotionele activiteiten? Vraag dan een standplaatsvergunning aan.
Vaste standplaatsvergunning
Wilt u meer dan twaalf dagen aaneengesloten of meer dan zes losse dagen per jaar een standplaats innemen? Dan heeft u een vaste standplaatsvergunning nodig. Neem voor het indienen van een aanvraag vaste standplaatsvergunning altijd eerst contact op met de gemeente over de mogelijkheden.
Locaties
De locaties voor vaste en (niet-incidentele) seizoensstandplaatsen zijn opgenomen in het Standplaatsenbeleid 2021. Op onderstaande vaste standplaatsen kunt u zien welke locaties nog beschikbaar zijn:
- Winkelcentrum Kudelstaart ter hoogte van de Einsteinstraat – vrij op maandag
- Ophelialaan/Pomplein ter hoogte van Ophelialaan 161 – vrij op maandag en donderdag
- Raadhuisplein - vrij op donderdag
Vergunning overdragen
Wilt u een standplaatsvergunning aan iemand anders overdragen? Daar gelden strenge voorwaarden voor. Neem contact op als u meer informatie wilt ontvangen.
Seizoensstandplaatsvergunning
Er zijn geen beschikbare seizoensstandplaatsen voor de verkoop van oliebollen en/of koek-en-zopie.
Incidentele standplaatsvergunning
Wilt u maximaal twaalf dagen aaneengesloten of maximaal zes losse dagen per jaar een standplaats innemen? Dan heeft u een incidentele standplaatsvergunning nodig.
Meer informatie kunt u lezen in het Standplaatsenbeleid 2021.
- Bron: Aalsmeer (Gemeente)
- 2024-07-11
- Bouwplannen en bouwtekeningen inzien
U kunt bouwplannen en bouwtekeningen opvragen en inzien. Bijvoorbeeld omdat u bezwaar wilt maken tegen een omgevingsvergunning in uw buurt. U kunt de plannen en tekeningen van zowel bestaande als nieuwe bouwwerken inzien. Hiervoor heeft de gemeente een register.
In het register staat onder andere:
- informatie over aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen
- bouwtekeningen (de tekeningen die horen bij aanvragen voor omgevingsvergunningen)
- de plaats en kadastergegevens van het bouwwerk
- informatie over de bouwwerkzaamheden
- Bron: Aalsmeer (Gemeente)
- 2024-06-25
- Omgevingsvergunning bouwen aanvragen
Als u wilt gaan bouwen of verbouwen, heeft u vaak een omgevingsvergunning (vroeger bouwvergunning) nodig. De regels verschillen per bouwwerk en per situatie.
Er zijn drie mogelijkheden:
- vergunningvrije bouwwerken: vaak kunt u kleine bouwactiviteiten zonder omgevingsvergunning uitvoeren. Denk hierbij aan een afscheiding tussen balkons, zonweringen of rolluiken, dakkapellen en bijgebouwen aan de achterkant van een woning. Er zijn wel regels waar u zich aan moet houden.
- omgevingsvergunning voor het bouwen, reguliere procedure. Meestal volgt de omgevingsvergunning de reguliere procedure. Ook bij een beschermd stads- of dorpsgezicht.
- omgevingsvergunning voor het bouwen, uitgebreide procedure. Deze procedure is nodig in deze gevallen:
- bij een grote afwijking van het bestemmingsplan;
- als het bouwwerk moet voldoen aan milieueisen;
- bij een monument. Meer hierover vindt u bij 'Monument, vergunning';
- het gebouw wordt een dagverblijf voor kinderen of gehandicapten, of nachtverblijf (in de zorg, of hotel en recreatie); dit heeft te maken met de brandveiligheid.
Als u een omgevingsvergunning bouwen aanvraagt, dan kan de vergunning ook nadelen hebben voor de natuur. Het behoud van beschermde gebieden, planten- of diersoorten kan namelijk gevaar lopen. Geef dit duidelijk aan in de aanvraag. U heeft dan de volgende keuze:
- U vraagt bij de provincie een natuurbeschermingsvergunning of -ontheffing aan. De provincie beoordeelt alleen de gevolgen voor de natuur. De provincie kan speciale eisen stellen, zoals ecologische begeleiding. Daarna vraagt u bij de gemeente een omgevingsvergunning aan. De gemeente beoordeelt dan niet de gevolgen voor de natuur.
- U vraagt bij de gemeente een omgevingsvergunning aan. Daarbij vraagt u om ook een natuurtoets uit te voeren. Dit betekent dat de gemeente ook de gevolgen voor de natuur beoordeelt. Hiervoor vraagt de gemeente bij de provincie om een verklaring van geen bedenkingen (vvgb). De gemeente neemt de vvgb mee in het besluit op uw aanvraag. Weigert de provincie de vvgb? Dan wijst de gemeente uw vergunningsaanvraag af.
- Bron: Aalsmeer (Gemeente)
- 2024-04-26
- Loterijvergunning
Wilt u een loterij organiseren waarbij het prijzengeld hoger is dan € 1.550? Dan heeft u een vergunning nodig. U vraagt een loterijvergunning aan bij de gemeente of de Kansspelautoriteit.
Bij een loterij (‘kansspel’) kunnen deelnemers prijzen of premies winnen. Deelnemers kunnen geen invloed op de uitslag uitoefenen.
- Bron: Aalsmeer (Gemeente)
- 2024-03-06
- Uittreksel of afschrift burgerlijke stand voor ondernemers
Als advocaat, notaris of gerechtsdeurwaarder kunt u online een uittreksel of afschrift van de burgerlijke stand aanvragen. Zoals een geboorteakte, huwelijksakte of overlijdensakte.
- Bron: Aalsmeer (Gemeente)
- 2024-01-01
- Bibob-onderzoek
Met een Bibob-onderzoek controleert de gemeente de betrouwbaarheid van uw bedrijf en van de personen die bij uw bedrijf betrokken zijn. We kunnen een onderzoek doen als u een vergunning of subsidie aanvraagt. Of als u meedoet aan een aanbesteding. Hiermee willen we voorkomen dat een vergunning, subsidie of aanbesteding misbruikt wordt voor criminele activiteiten.
Bij aanvragen voor een horeca- of exploitatievergunning of een seksbedrijf vindt altijd een Bibob-onderzoek plaats.
De gemeente kan het Landelijk Bureau Bibob om hulp vragen. Dit bureau adviseert de gemeente en doet extra onderzoek. Bijvoorbeeld als we zelf te weinig informatie hebben. Of als de officier van justitie hierom vraagt. Een negatief Bibob-advies blijft 5 jaar geldig.
We kunnen het onderzoek ook op een later moment uitvoeren. Dus ook als u de vergunning of subsidie al heeft of de aanbesteding al aan u is toegekend. Blijkt uit het onderzoek dat er een gevaar is op criminele activiteiten of witwassen, dan kunnen we de vergunning, subsidie of opdracht weigeren of intrekken.
- Bron: Aalsmeer (Gemeente)
- 2024-01-01
- Gemeente aansprakelijk stellen
Als u denkt dat de gemeente verantwoordelijk is voor schade die u heeft geleden, kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. In sommige gevallen kunt u een (gedeeltelijke) schadevergoeding ontvangen.
- Bron: Aalsmeer (Gemeente)
- 2024-07-22
- Parkeerontheffing blauwe zone voor bedrijven
Bent u eigenaar of werknemer van een bedrijf in een blauwe zone in het Oude Dorp, dan kunt u een parkeerontheffing aanvragen. De aanvraag moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zonder deze ontheffing kunt u alleen kort parkeren in de blauwe zones van het Oude Dorp.
- Bron: Aalsmeer (Gemeente)
- 2024-07-11
- Verklaring omtrent het gedrag aanvragen
Werkgevers en andere organisaties kunnen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen. Met een VOG laat u zien dat uw gedrag geen bezwaar is voor een bepaalde taak of functie. Justis onderzoekt of u iets strafbaars heeft gedaan in het verleden. Een VOG is bijvoorbeeld verplicht voor onderwijzers, beginnende taxichauffeurs en mensen in de kinderopvang. Een VOG kan ook nodig zijn als u:
- een visum of werkvergunning aanvraagt
- tijdelijk werkt
- als vrijwilliger gaat werken
- Bron: Aalsmeer (Gemeente)
- 2024-04-24
- Zienswijze
Soms heeft de gemeente een plan of neemt een besluit waar u het niet mee eens bent. U kunt dan uw mening geven. Deze mening heet zienswijze. U kunt uw zienswijze bijvoorbeeld indienen als iemand een monumentale boom wil kappen en u het daar niet mee eens bent. Of misschien bent u het niet eens met een wijziging van het omgevingsplan van de gemeente.
U kunt alleen een zienswijze indienen over ontwerpbesluiten en ontwerpplannen. Dit zijn plannen die nog niet goedgekeurd zijn. Via de gemeentewebsite en huis-aan-huisbladen laten we weten dat er nieuwe plannen of besluiten zijn. We kunnen het besluit dan nog aanpassen.
Uw mening kan worden overgenomen in het definitieve besluit. Maar dat hoeft niet. Verschillende mensen kunnen met het plan of besluit te maken krijgen. We kijken naar de verschillende belangen en nemen dan een beslissing.
- Bron: Aalsmeer (Gemeente)
- 2024-04-17