Zoekresultaat 21 - 24 van 24 resultaten

 • Werk, Inkomen en Zorg (WIZ)

  Alle inwoners van de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal kunnen voor zaken als bijzondere bijstand, hulp in de huishouding, thuiszorg, schuldhulpverlening, persoonsgebonden budget, wmo, collectieve zorgverzekering, minimaregeling, terecht bij de afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) van GR de Bevelanden. GR de Bevelanden is een gezamenlijke regeling van deze vijf gemeenten en maakt een intensieve samenwerking mogelijk. Zo werkt deze afdeling vanuit één centrale locatie: het Stadskantoor in Goes. Voor vragen kunt u telefonisch of via de e-mail contact opnemen. Ook kunt u een afspraak maken met een van de medewerkers, dit kunt u telefonisch doen.

 • Geboorteaangifte

  Een geboorteaangifte moet gedaan worden in de gemeente waar het kindje is geboren. Is het kindje niet in Reimerswaal geboren maar in een andere gemeente (bijvoorbeeld in het ziekenhuis), dan doet u aangifte in die gemeente. De aangifte wordt gedaan door iemand die bij de geboorte aanwezig is geweest.

 • Meldpunt ongewenst verhuurgedrag

  Huurt u een woon- of verblijfsruimte en komt u ongewenst verhuurgedrag tegen? Er is nu een meldpunt bij de gemeente om hiervan melding te maken. Bij een melding kan de gemeente aan de hand van de Wet Goed Verhuurderschap kijken of er maatregelen genomen kunnen worden tegen een verhuurder of verhuurbemiddelaar die ongewenst verhuurgedrag vertoont. Dit meldpunt geldt niet voor wooncorporaties. Daarvoor bestaat de klachtencommissie van de corporatie en de huurcommissie.

 • Centrum voor Jeugd en Gezin

  Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is de plek waar ouders en/of verzorgers, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals terecht kunnen met vragen over opvoeden en opgroeien. Ook biedt het CJG ondersteuning als het gaat om (jeugd)hulp of zorg. Het CJG geeft opvoedingstips vanaf de geboorte van een kind tot aan jong volwassenheid. Ook is er informatie te vinden over activiteiten en cursussen in Reimerswaal en omgeving. Opvoeden en opgroeien gaat niet altijd vanzelf, het is normaal om hier vragen over te hebben. Bij het CJG werken deskundige medewerkers die met u meedenken, praktische tips hebben, zoeken naar passende oplossingen en indien nodig doorverwijzen naar een andere organisatie.