Zoekresultaat 21 - 30 van 38 resultaten

  • Erkennen kind

    Als u niet getrouwd bent en geen geregistreerd partnerschap heeft, dan heeft uw kind volgens de wet alleen een moeder. U moet het kind erkennen om de wettelijke vader of duomoeder te zijn. Dat kan ook als u niet de biologische ouder bent. U maakt hiervoor een afspraak. Erkennen is gratis.

  • Coordinated Vulnerability Disclosure

    De veiligheid van onze ICT-systemen is erg belangrijk. Hiervoor treffen we veiligheidsmaatregelen. We willen voorkomen dat zwakke plekken bewust misbruikt worden. Ziet u toch een zwakke plek in onze systemen? Laat het weten. U leest op deze pagina hoe u een veilige melding maakt, wat de afspraken over Coordinated Vunerability Disclosure zijn en hoe wij uw melding afhandelen. Als u een melding maakt gaat u automatisch akkoord met de afspraken.

  • Begraven

    Heeft u te maken met een overlijden en wilt u een datum en tijd voor de begrafenis afspreken? Dan leest u hieronder wie u kunt bellen. Na een overlijden kunt u als nabestaande een graf huren op een gemeentelijke begraafplaats. U of de uitvaartondernemer vraagt dan een graf bij ons aan. U bent 'rechthebbende' van het graf en heeft de grafrechten. Dat betekent dat u beslist wat er met het graf gebeurt en zorgt voor het onderhoud.

  • Particuliere opvang

    Wilt u mensen uit Oekraïne thuis opvangen? Als u een logeerplek heeft met voldoende privacy, kunt u hen misschien helpen. Oekraïners die visumvrij in Nederland verblijven mogen logeren bij familie, kennissen of particulieren. U leest hier hoe de inschrijving van vluchtelingen verloopt en welke financiële vergoedingen er zijn.

  • Paspoort

    Een paspoort vraagt u persoonlijk aan op het gemeentehuis. U hoeft geen afspraak te maken. U betaalt meteen bij het aanvragen. Uw nieuwe document kunt u na 5 werkdagen ophalen. Vraagt u een paspoort aan voor uw kind, dan moet hij of zij mee bij het aanvragen en ophalen.

  • Achternaam kiezen voor uw kind

    Als ouders mag u kiezen welke achternaam uw 1e kind krijgt: die van u, van uw partner of van allebei. U geeft de gekozen achternaam door op het gemeentehuis. Doe dit alvast voor de geboorte. U maakt hiervoor een afspraak.

  • Vergunning op andere naam zetten

    Heeft u een omgevingsvergunning gekregen? En gaat deze omgevingsvergunning voor een ander persoon gelden? Dan kunt u de vergunning op een andere naam laten zetten. Bijvoorbeeld als u gaat verhuizen voordat u begonnen bent met de verbouwing. U kunt dan de omgevingsvergunning op de naam van de nieuwe eigenaar zetten.

  • Handtekening legaliseren

    Moet u aantonen dat de handtekening op een document echt van u is? Dan kunt u deze laten legaliseren bij het gemeentehuis. Kom langs en neem het document mee. U zet ter plekke uw handtekening. De gemeente bevestigt dat dit dezelfde handtekening is als op uw identiteitsbewijs.

  • Hulp bij persoonlijke problemen

    Bent u het overzicht kwijt en weet u niet hoe het verder moet? Dan kan een algemeen maatschappelijk werker u op weg helpen met een luisterend oor en praktische hulp. U wordt geholpen om weer grip te krijgen op uw situatie. Ondersteuning is gratis.

  • Uitleg over digitale zaken

    Wilt u gratis uitleg over digitale zaken van de overheid? Kom naar het informatiepunt bij de Bibliotheek in Roden. U kunt er binnenlopen op dinsdag tussen 15.30 en 17.00 uur. Een medewerker helpt u persoonlijk op weg en beantwoordt uw vragen. Zo weet u waar u moet beginnen en hoe u informatie kunt vinden. Wilt u in de bibliotheek in Norg of Peize komen? Dat kan ook, maar dan moet u per telefoon een afspraak maken.