Zoekresultaat 21 - 30 van 45 resultaten
- Omgevingsplan inzien
In een omgevingsplan staat waar en wat er mag qua bebouwing. Er staat ook in waarvoor je een gebouw mag gebruiken. Bijvoorbeeld of er woningen, horeca of andere bedrijven mogen komen. U kunt het omgevingsplan van de gemeente bekijken. Dit is bijvoorbeeld handig als u bouwplannen heeft of een bedrijf wilt beginnen. U kunt het omgevingsplan bekijken via het Omgevingsloket. Omgevingsplan inzien U kunt ook een afspraak maken.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2024-01-08
- Onderhoud openbaar groen
De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van al het openbaar groen. Onder openbaar groen vallen de plantsoenen, openbare groenstroken, groenbakken, bermen, parken, maar ook vijvers, sloten en waterpartijen. Onderhoud vindt plaats via een planning. Het onderhoud bestaat onder andere uit snoeien en straten vegen. Bomen worden opgekroond zodat er geen overlast voor het vrachtverkeer is. Overhangende takken worden vanwege de veiligheid weggehaald. Ook worden gevels beschermd door bladeren en takken te verwijderen. De gemeente bestrijdt ook het onkruid. Met uitzondering van het groen langs de provinciale wegen. (Zuiderzeestraatweg, Eperweg en Flevoweg)
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2023-05-08
- Kindgebonden budget aanvragen
Voor ouders met opgroeiende kinderen en een laag of gemiddeld inkomen is er een kindgebonden budget. De Belastingdienst bepaalt of u deze toelage krijgt en hoe hoog deze is. Meestal krijgt u vanzelf bericht van de Belastingdienst als u er recht op heeft. Krijgt u een toeslag? Dan wordt het bedrag elke maand op uw rekening gestort. Krijgt u geen toeslag en denkt u daar wel recht op te hebben? Doe een proefberekening op de website van de Belastingdienst. U kunt dan alsnog een aanvraag voor kindgebonden budget doen bij de Belastingdienst.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2023-05-10
- Bijstand voor ouderen aanvragen
Iedereen die in Nederland woont, bouwt AOW op. Dit doet u vanaf 15 jaar. Misschien heeft u een aantal jaar niet in Nederland gewoond of is uw AOW om een andere reden lager. Meestal vult u dit uit een pensioenregeling aan. Is dit niet zo? Dan kunt u een aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) aanvragen. Deze uitkering zorgt ervoor dat u iedere maand een inkomen op het sociaal minimum heeft. Wilt u weten vanaf welke leeftijd u AOW krijgt? Bereken uw AOW-leeftijd op de website van de rijksoverheid. Voor meer informatie kunt terecht bij het Sociaal Financieel Trefpunt.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2023-11-20
- Herbegraven of alsnog cremeren
Misschien vindt u dat uw dierbare overledene op de verkeerde plek begraven is. U wilt dan liever dat hij of zij een andere plek op de begraafplaats krijgt. Of u wilt dat de overledene op een heel andere begraafplaats komt te liggen. U moet dan een vergunning voor herbegraven aanvragen. Is de overledene begraven, maar wilt u de overledene alsnog cremeren? Dan moet u ook een vergunning aanvragen.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2023-05-08
- Andere achternaam gebruiken
Iedereen in Nederland heeft een achternaam. Uw achternaam is vastgelegd in de burgerlijke stand en staat ook in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. Deze naam wordt ook wel uw geslachtsnaam of geboortenaam genoemd. Bij vrouwen heet deze naam ook wel de meisjesnaam. Deze naam verandert niet als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat. U kunt wel bij de gemeente aangeven dat u met een andere achternaam aangeschreven en aangesproken wilt worden. Dit doet u met een verzoek aanduiding naamgebruik. De gemeente en andere (overheids)organisaties gebruiken standaard uw aanschrijfnaam als zij u post sturen. De achternaam waarmee u bent geboren, blijft in uw officiële papieren staan (bijvoorbeeld uw paspoort, rijbewijs of trouwboekje). Stel: u heet J. de Wit en uw partner heet P. Jansen. Dan kunt u kiezen uit 4 namen waarmee u wordt aangeschreven: J. Jansen J. de Wit J. de Wit-Jansen J. Jansen-de Wit Naamgebruik wijzigen U kunt het verzoek ook doorgeven op het gemeentehuis. Hiervoor moet u een afspraak maken.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2023-05-08
- Zwerfafval
Zwerfafval zorgt voor een vervuilde leefomgeving, is slecht voor het milieu, uzelf en de dieren. De gemeente zorgt dat de straten en wijken netjes zijn. Maar we kunnen niet zonder de hulp van onze inwoners bij het schoonhouden van onze gemeente. Zelf zwerfafval opruimen U kunt zich aanmelden als Wijkheld. Met het project Wijkhelden brengt de gemeente inwoners bij elkaar die zich inzetten voor een schone leefomgeving. Jongens en meisjes onder begeleiding van een volwassene en volwassenen alleen of in groepjes lopen regelmatig een schoonmaakronde door de buurt en ruimen het zwerfafval op. Aanmelden als Wijkheld Voordelen Wijkhelden Geregistreerde Wijkhelden hebben voordelen. Ze krijgen bijvoorbeeld veiligheidshesjes, goede knijpers en speciale afvalzakken. Ook zijn ze tijdens de schoonmaakronde verzekerd. Wijkhelden uit groep 3 tot en met 8 van de basisschool ontvangen bovendien voor elke schoonmaakronde een zakcentje van de gemeente. Ook is het mogelijk om het verzamelde afval op te laten halen. Na het aanmelden van de volle afvalzak kunt u deze voor de woning plaatsen.. Meer informatie over Wijkhelden is te vinden op de website Wijkhelden.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2023-03-24
- Bouwplannen en bouwtekeningen inzien
U kunt bouwplannen en bouwtekeningen bij de gemeente inkijken. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u bezwaar wilt maken tegen bouwplannen in uw buurt. U kunt de plannen en tekeningen van bestaande en nieuwe bouwwerken inkijken. In het register staat onder andere: informatie over aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen bouwtekeningen (de tekeningen die horen bij aanvragen voor omgevingsvergunningen) de plaats en kadastergegevens van het bouwwerk informatie over de bouwwerkzaamheden Maak uw afspraak Kies bij het maken van een afspraak 'Inzage bouwtekening'.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2023-12-20
- Gebruik gemeentegrond
Het kan zijn dat u in het verleden een strook gemeentegrond grenzend aan uw tuin in gebruik heeft gekregen. En daarvoor toen een ingebruikgevingsverklaring heeft ondertekend.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2023-05-08
- Geregistreerd partnerschap beƫindigen
U beëindigt een geregistreerd partnerschap via de rechter, een advocaat of notaris. Welke manier u kiest is afhankelijk van uw situatie. Heeft u kinderen onder de 18 jaar? Dan gaat de beëindiging via de rechter. Uw advocaat stuurt een verzoekschrift en een ouderschapsplan naar de rechtbank. Heeft u geen kinderen? Dan kunt u een verzoek tot beëindiging van het partnerschap laten opstellen door een notaris of advocaat. Komt u er samen niet uit? Dan kan uw advocaat namens u een eigen verzoek indienen bij de rechtbank. Dit heet een 'eenzijdig verzoek'. De notaris of advocaat stuurt uw verzoek naar de gemeente waar het partnerschap is geregistreerd. Pas na inschrijving van het verzoek in de registers van de burgerlijke stand is uw partnerschap beëindigd.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2023-05-08