Zoekresultaat 21 - 30 van 120 resultaten

  • Advies brandveiligheid

    Een woning of pand moet brandveilig zijn. Bij de brandweer kunt u advies vragen over de brandveiligheid van uw gebouw. De brandweer adviseert ook de gemeente bij de beslissing op een aanvraag voor een omgevingsvergunning. Een brandveiligheidsadvies kunt u zelf vragen aan de brandweer. Dit is niet nodig als u al een omgevingsvergunning hebt aangevraagd. Dan bekijkt de gemeente samen…

  • Hondenbelasting

    Wat houdt hondenbelasting in? Als u een hond bezit, verzorgt of onder toezicht hebt, betaalt u hondenbelasting. Het maakt niet uit of u de hond los laat lopen op uw eigen erf. Ook dan betaalt u hondenbelasting. Er zijn uitzonderingen. Indien u houder bent van een blindengeleidehond of hulphond hoeft u geen hondenbelasting te betalen. U moet dit wel kunnen…

  • Legesverordening en tarieven

    De gemeente draagt zorg voor een groot aantal taken zoals: "het onderhoud van de wegen, riool en openbaar groen; de zorg voor jeugd en ouderen; het ondersteunen van sport, kunst en cultuur en nog vele andere zaken" Bij de uitvoering van deze taken horen producten en diensten die de gemeente rechtstreeks uitvoert voor individuele inwoners en bedrijven. U kunt hierbij…

  • Geslachtswijziging

    Als u de overtuiging hebt dat u tot het andere geslacht behoort, kunt u bij de gemeente een verzoek doen om het geslacht op uw geboorteakte te wijzigen. Dit verzoek kunt u alleen doen in de gemeente waar u geboren bent. Bekijk hier hoe u de wijziging aanvraagt en wat u daarvoor nodig hebt.

  • Bewijs van Nederlanderschap

    U heeft een Bewijs of Verklaring bezit Nederlanderschap nodig om aan te tonen dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. Bijvoorbeeld bij een verhuizing naar het buitenland of een huwelijk. Of voor bepaalde beroepen zoals een functie in het openbaar bestuur. Als u online een afspraak wilt maken, kies dan voor Uittreksel Basisregistratie Persoonsgegevens.

  • Signaleringsgroepen

    Iedereen woont graag in een veilige en prettige leefomgeving. Ondanks alle inspanningen is er soms toch overlast. Wat kun je als inwoner doen om overlast te voorkomen en te bestrijden? Sluit je aan bij een signaleringsgroep of WhatsApp- groep!

  • Verhuizen naar Nederland

    Verhuist u vanuit het buitenland naar de gemeente Buren of verblijft u het komende half jaar minimaal vier maanden in Nederland? Dan moet u zich binnen vijf dagen na aankomst persoonlijk laten inschrijven bij de gemeente. Heeft u een partner en/of kinderen die ook ingeschreven moeten worden, dan moeten zij met u meekomen. U kunt zich inschrijven als u legaal…

  • Collecteren

    Wilt u voor een goed doel geld inzamelen? Dan vraagt u een collectevergunning aan. U heeft geen vergunning nodig als u collecteert voor instellingen met een CBF-keurmerk, geplaatst op het collecterooster dat door het CBF (Stichting Centraal Bureau Fondsenwerving) is vastgesteld. De gemeente wil niet dat er meerdere collectes tegelijkertijd plaatsvinden. Daarom houden wij bij wanneer er collectes zijn in…

  • Wat te doen bij een ramp of crisis?

    Het vrijkomen van een gevaarlijke stof, een ongeval met een tanker of een natuurramp: het komt gelukkig niet vaak voor. Helaas is het toch nodig om hier bij stil te staan. Als gemeente zijn we verantwoordelijk om de kans op rampen zo klein mogelijk te houden of de gevolgen ervan te beperken. De gemeente Buren werkt daarom met een regionaal…

  • Participatieregeling

    Voor deelname aan sociale-, culturele- en sportactiviteiten kan een volwassene  in aanmerking komen voor een vergoeding van € 150,-- per persoon per jaar. U kunt hierbij denken aan een vergoeding van kosten contributie vereniging / club, - cursusgelden, - bezoek aan culturele activiteiten, - abonnementen etc. Voor informatie en voor het doen van een aanvraag kunt u contact opnemen met…