Zoekresultaat 31 - 40 van 51 resultaten

 • Exploitatiesubsidie

  U kunt als vrijwilligersorganisatie exploitatiesubsidie aanvragen als u een activiteiten organiseert rond ondersteuning en zorg en u een tekort heeft in uw begroting. De activiteit helpt mee om lokale algemene voorzieningen op te zetten of in stand te houden. Denk aan een project waarmee mensen langer thuis kunnen wonen zoals een inloopochtend, dagvoorziening, dorpsondersteuner of vrijwilligersvervoer. U organiseert de activiteit structureel.

 • Bezwaar gemeentelijke belastingen

  Heeft u een vraag over uw belastingaanslag of de WOZ-waarde? Komt u iets tegen dat niet klopt? Of bent u het niet eens? We helpen u graag. Onduidelijkheden en fouten kunnen we vaak telefonisch al snel oplossen.

 • Reclamebelasting

  U betaalt reclamebelasting als u in het centrum van Horst een openbare aankondiging (reclame) heeft die vanaf de openbare weg zichtbaar is. U betaalt alleen als alle aankondigingen bij elkaar groter zijn dan 0,1 m2.

 • Evenement vooraankondigen

  Organiseert u in 2025 een evenement in de gemeente Horst aan de Maas? Laat het de gemeente voor 1 november 2024 weten met een vooraankondiging. U krijgt daarmee een plaats op de evenementenkalender 2025.

 • Subsidie voor verduurzamen maatschappelijke accommodaties

  Subsidie voor efficiƫnter en duurzamer gebruik van de maatschappelijke accommodaties. En voor verbetering van de exploitatie en bruikbaarheid.

 • Bekendmakingen

  Bekendmakingen zijn openbare publicaties over besluiten of gebeurtenissen die voor u belangrijk kunnen zijn. Bekendmakingen gaan bijvoorbeeld over omgevingsvergunningen, wegafsluitingen, nieuwe regels in de gemeente of vergunningen voor grote evenementen. De bekendmakingen van de gemeente Horst aan de Maas staan op de landelijke website overheid.nl.

 • Onroerendezaakbelasting (ozb) niet-woningen

  Heeft u of gebruikt u een (bedrijfs)gebouw of een stuk grond? Dan betaalt u elk jaar onroerendezaakbelasting (ozb) aan de gemeente. De eigenaar en de gebruiker betalen allebei ozb. Hoeveel dat is hangt af van de waarde van uw bedrijfsgebouw of stuk grond (WOZ-waarde, waardering onroerende zaken) en van het ozb-tarief dat de gemeente bepaalt.

 • Brandveilig gebruik melden

  Maakt u gebruik van een tent of tijdelijk bouwwerk waar meer dan 150 personen tegelijk aanwezig zijn? Dan moet u een melding brandveilig gebruik doen bij de gemeente.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Kunt u maar heel korte stukken achterelkaar lopen omdat u een beperking heeft? Of bent u door uw beperking voor vervoer afhankelijk van anderen? Dan kunt u misschien een gehandicaptenparkeerkaart krijgen.

 • Arbeidsmigranten huisvesten

  Wilt u arbeidsmigranten huisvesten bij uw bedrijf? Of stopt u helemaal met uw agrarisch bedrijf en wilt u vrijkomende agrarische bebouwing in de buurt van een bedrijventerrein gebruiken als huisvesting voor werknemers? Dan moet u vergunningen aanvragen bij de gemeente.