Zoekresultaat 31 - 36 van 36 resultaten

 • Toeristenbelasting (nachtregister)

  U betaalt toeristenbelasting als u personen bij u laat overnachten en hier geld voor vraagt. Dit geldt voor toeristische en zakelijke overnachtingen. U kunt bijvoorbeeld als exploitant van een hotel, camping, vakantiewoningen, ligplaatsen of watervilla's de aanslag ontvangen, maar ook als ondernemer die huisvesting geeft aan arbeidsmigranten. U mag deze kosten doorberekenen aan de overnachtende personen.

 • Uitkering en bijstand

  Heeft u een laag inkomen, (tijdelijk) geen werk of bent u arbeidsongeschikt? Dan kunt u een uitkering aanvragen. Op welke uitkering u recht hebt, hangt af van uw situatie. Stel uw vraag en wij bellen u binnen 3 tot 5 werkdagen terug. We bespreken uw situatie dan graag met u in een telefoongesprek.

 • Monument verbouwen

  Woont u in een beschermd monument? En heeft u plannen om te verbouwen? Dan vraagt u een omgevingsvergunning aan via het omgevingsloket. Voor rijksmonumenten gelden andere regels dan voor gemeentelijke monumenten.

 • Ik wil bouwen of verbouwen

  Wilt u een dakkapel plaatsen, een schuur bouwen, uw bedrijf uitbreiden of een gezamenlijk buurtmoestuin aanleggen? Of iets anders bouwen of verbouwen? Dan moet u uitzoeken of u een vergunning nodig heeft of een melding moet doen.

 • Informatieverzoek omgeving

  Wilt u bouwen of verbouwen? Slopen? Wilt u een boom kappen? Of iets anders aan uw omgeving veranderen? In veel gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Heeft u een vergunning nodig? Overleg dan eerst met de gemeente of uw plannen kans maken op een vergunning. Of misschien heeft u wel geen vergunning nodig. U voorkomt dan teleurstellingen en u maakt geen onnodige kosten.

 • Omgevingsplan bekijken en reageren

  Wilt u weten of u op een bepaalde plek in Horst aan de Maas mag bouwen? Een winkel mag openen? Een bedrijf mag beginnen? Of hoe u een stuk grond mag gebruiken? Dit staat in het omgevingsplan.