Zoekresultaat 31 - 40 van 40 resultaten

  • Milieubelastende activiteiten

    Wilt u een bedrijf of milieubedreigende activiteiten starten of veranderen? Bekijk de algemene regels waar u aan moet voldoen.

  • Brandweer en brandveiligheid

    De brandweer kan u advies geven over de brandveiligheid van uw woning of (bedrijfs)pand.

  • Horecabedrijf beginnen of wijzigen

    Als u een horecabedrijf begint of als er wijzigingen zijn in uw horecabedrijf, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

  • Camping beginnen of uitbreiden

    Als u een nieuw kampeerterrein wilt beginnen of een bestaand terrein wilt uitbreiden, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Kampvuur

    Een kampvuur stoken is niet zomaar toegestaan. Als u een kampvuur wilt organiseren, moet u hiervoor toestemming (ontheffing) vragen aan de gemeente. Vraag de toestemming tenminste twee weken van tevoren aan.

  • Melding milieuklacht en -calamiteit

    Heeft u een (milieu)klacht over bijvoorbeeld stank of lawaai in de omgeving? Of is er sprake van een zogenaamde milieucalamiteit? Bijvoorbeeld een ongeluk waarbij brandstof of andere gevaarlijke stoffen in de bodem of in het water terechtkomen. Dan kunt u dit melden bij de gemeente. U kunt milieucalamiteiten ook melden bij het meldnummer van de provincie Drenthe: 0592 365 303. Het Meldpunt Milieuklachten is  24 uur per dag en zeven dagen per week telefonisch bereikbaar.

  • Zienswijze kenbaar maken

    Als burger kunt u ook invloed uitoefenen op de opinie- en besluitvorming in de gemeenteraad. Belangengroepen en actiecomités onderhouden vaak contact met wethouders en raadsleden. Wie wil dat het gemeentebestuur iets doet of nalaat, kan naar het spreekuur van een wethouder gaan, hem of haar opbellen of e-mailen, een of meer raadsleden overtuigen of een raadsvergadering bezoeken. Meer informatie vindt u op de website van de gemeenteraad.

  • Alcoholvergunning

    U begint een horecabedrijf of neemt een horecabedrijf over. U wilt er ook alcohol schenken. Dan heeft u een alcoholvergunning nodig. Dit is ook het geval als uw bedrijf een andere rechtsvorm krijgt. 

  • Sloopwerkzaamheden

    Wilt u iets slopen? Dan moet u waarschijnlijk een sloopmelding doen.

  • Omgevingsvergunning of bouwdossier inzien

    Wilt u een (ingediende) aanvraag voor een omgevingsvergunning, een omgevingsvergunning of bijvoorbeeld een bouwdossier inzien? Dat kan, op afspraak bij de gemeente. U kunt ook een mail sturen aan info@gemeentewesterveld.nl. Vermeld daarbij het adres van de locatie waarvoor u stukken wilt inzien, wat u precies zoekt en uw gegevens waarop wij u kunnen benaderen.   In de omgevingsvergunning kunnen vergunningen die betrekking hebben op de leefomgeving worden samengevoegd. Hierbij kunt u denken aan bouw-, sloop-, kap- en inritvergunningen, maar ook aan vergunningen op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening/omgevingsplan. Eerder verleende vergunningen zijn soms nog niet digitaal maar nog op papier. In dat geval kan een bouwdossier opgevraagd worden.  De gemeente publiceert alle aanvragen en vergunningen in de lokale krant De Westervelder-Wolder courant. Deze is te lezen via Digitale Krant (westervelder.nl)  . Ook worden alle aanvragen en vergunning gepubliceerd op Gemeenteblad | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen (officielebekendmakingen.nl). In de publicaties leest u in welke fase de aanvraag zich bevindt, hoe lang de aanvraag ter inzage ligt en welke inspraakmogelijkheden u heeft.  U kunt ook digitaal op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen en aanvragen in uw omgeving. Dit kunt u aanvragen door te gaan naar: Berichten over uw Buurt - Rondom uw woonadres (overheid.nl).