Zoekresultaat 31 - 33 van 33 resultaten

  • Monument verbouwen, herstellen of aanpassen

    Als u een beschermd monument bezit (of wilt kopen), wilt u dat misschien verbouwen, herstellen of aanpassen. In de meeste gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Alleen bij het uitvoeren van plaatselijk, regulier onderhoud is geen omgevingsvergunning nodig. Omgevingsvergunning aanvragen Plaatselijk, regulier onderhoud Bij plaatselijk, regulier onderhoud kunt u denken aan: overschilderen van deuren en ramen in dezelfde kleur zonder het weghalen van de oude verflagen het vervangen van slechte dakpannen plaatselijk herstellen van metselwerk met dezelfde voegspecie pleisterwerk plaatselijk herstellen kozijnen/ramen/deuren plaatselijk herstellen lekkende goten en regenpijpen plaatselijk herstellen wijzigen van inpandige onderdelen die geen historische waarde hebben Lees meer informatie over vergunningsvrije werkzaamheden. Twijfelt u of de werkzaamheden vergunningvrij kunnen? Neem dan contact op met de gemeente om uw plan te bespreken.

  • Boom kappen

    Als u een boom wilt (laten) kappen, dan is het mogelijk dat u daarvoor een omgevingsvergunning moet aanvragen. Wel of geen vergunning Om te beoordelen of u een omgevingsvergunning moet aanvragen, moet u eerst weten of de boom: op de bomenlijst (pdf, 860kb) staat. in de groene wijk Kleine Landhuisbouw Wezep (pdf, 276kb) staat. in de groene wijk Juliana Park Wezep (pdf, 221kb) staat. in een Rijksbeschermde buitenplaats staat. wel of niet op uw bouwperceel staat. Vervolgens loopt u onderstaande beslisboom voor bomenkap door. Is de afbeelding niet goed leesbaar? Beantwoord dan de vragen in de beslisboom bomenkap. Toelichting 1 Bekijk op het Omgevingsloket - Regels op de kaart of u een omgevingsvergunning nodig heeft. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met de frontoffice Vergunningen via tel. 0525 63 82 00.  Toelichting 2 U hoeft geen omgevingsvergunning aan te vragen, maar u moet wel rekening houden met de natuurwetgeving. Ook moet u er op letten dat u geen dieren verstoort (bijvoorbeeld tijdens het broedseizoen). Kijk voor meer informatie op de volgende linkjes: Vergunning beschermde soorten en de overzichtspagina van natuur.

  • Rioolheffing

    U betaalt rioolheffing voor het afvoeren van water op de gemeentelijke riolering. Wij sturen u hiervoor een belastingaanslag. Verhuizing Verhuist u naar een andere gemeente? Dan krijgt u automatisch ontheffing. Als u bijvoorbeeld in augustus naar een andere gemeente vertrekt, dan hoeft u in de gemeente Oldebroek over de maanden september tot en met december geen rioolheffing te betalen. Bij vertrek in de maand december wordt geen ontheffing verleend. Zorg dus dat u tijdig uw verhuizing doorgeeft. Bij een verhuizing binnen de gemeente ontvangt u geen ontheffing of een nieuwe aanslag. De oorspronkelijke aanslag geldt dan ook voor uw nieuwe adres. Als u in de loop van het jaar een zelfstandige huishouding in de gemeente begint, betaalt u rioolheffing vanaf de maand na de verhuisdatum. Dus als u bijvoorbeeld in maart in Oldebroek gaat wonen of een bedrijfsgebouw gaat gebruiken betaalt u vanaf april. Als u een woning voor uzelf ter beschikking houdt (een 'tweede woning'), maar niet op dat adres staat ingeschreven, moet u ook voor die woning rioolheffing betalen.