Zoekresultaat 31 - 40 van 55 resultaten

 • Vertrek naar het buitenland

  Gaat u 8 maanden of langer naar het buitenland, dan moet u zich uitschrijven bij de gemeente. Dit doet u vanaf vijf dagen voor vertrek. U kunt uw verhuizing niet eerder doorgeven.

 • Paspoort, reisdocument voor vluchtelingen

  Het vluchtelingenpaspoort is voor mensen die zijn erkend als vluchteling in Nederland. Met een vluchtelingenpaspoort kunt u zich legitimeren en naar het buitenland reizen. Behalve naar het land van herkomst. Soms hebt u ook een visum nodig. De ambassade van het land waar u heengaat heeft daarover meer...

 • Bijzondere bomen

  Elke boom is uniek, maar sommige bomen zijn echt bijzonder. Denk bijvoorbeeld aan monumentale bomen, herdenkingsbomen of zeldzame bomen. In Hengelo hebben we ruim 500 bijzondere gemeentelijke bomen en 81 particuliere. Zij zijn opgenomen op de Bijzondere Bomenlijst (Pdf) en worden extra beschermd.

 • Alle Hengelose regelingen voor een laag inkomen

  De gemeente heeft verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen. Maak er gebruik van! Dan voorkomt u financiële problemen.

 • Starterslening

  Gaat u, alleen of samen met uw partner, voor het eerst een woning kopen? Maar krijgt u net niet genoeg hypotheek? Dan heeft u misschien recht op een starterslening.

 • Naturalisatie en optie

  Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zijn er 2 mogelijkheden: optie en naturalisatie. De optieprocedure is de eenvoudigste, goedkoopste en snelste manier. Het is dus verstandig om eerst te controleren of u daarvoor in aanmerking komt. Is dat niet het geval, dan kunt u misschien door...

 • Voorschot bijstandsuitkering

  Als de gemeente er 4 weken of langer over doet om een beslissing te nemen, heeft u recht op een voorschot. Krijgt u geen (of te weinig) voorschot? Dan kunt u de provincie Overijssel om hulp vragen.

 • Parkeerontheffing blauwe zone (parkeerschijfgebied)

  Er zijn blauwe zones rondom het centrum: de Afrikaanderbuurt, Dichtersbuurt, Elsbeek-Zuid, Kastanjeplein, Thiemsland en Weidedorp. Daarnaast zijn er zones in de omgeving van het ziekenhuis, Apolloplein en rondom het ROC aan De Gieterij. Woont u in één van deze zones? Of hebt u er een bedrijf? Dan kunt...

 • Bijzondere bijstand

  Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? En moet u bijzondere kosten maken die u zelf niet kunt betalen? Bijvoorbeeld een eigen bijdrage voor een advocaat of kosten voor een kapotte wasmachine. Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor bijzondere bijstand.

 • Haven

  Er zijn twee insteekhavens en een buitenhaven. In de Hengelose haven is alleen het aanmeren van vrachtschepen toegestaan. Tijdens kantooruren is de havenmeester in het havenkantoor aanwezig.