Zoekresultaat 31 - 40 van 42 resultaten

  • Persoonsgegevens, verklaring onder ede of belofte

    Officiële gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het buitenland, zoals geboorte, huwelijk of overlijden moet u doorgeven bij de gemeente. U bent ook verplicht de officiële documenten van deze gebeurtenissen af te (laten) geven.

  • Trouwen in Nederland als u in het buitenland woont

    Ook als u niet in Nederland woont, kunt u hier trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. U of uw partner moet dan wel de Nederlandse nationaliteit hebben. Dit geldt ook als u een geregistreerd partnerschap wilt aangaan. Woont 1 van u in Nederland? Dan meldt u uw trouwplannen in de gemeente waar u wilt trouwen.

  • Paspoort, tweede

    In sommige gevallen kunt u een tweede paspoort nodig hebben wanneer u vaak naar het buitenland gaat, namelijk: Als u vaak landen bezoekt die een conflict met elkaar hebben, dan kan het gebeuren dat u problemen krijgt met de verschillende stempels in uw paspoort; Als u vaak naar landen reist waar u een visum voor nodig heeft, dan kan het voorkomen dat u door de visumaanvraag uw paspoort niet op tijd terug heeft van de ambassade.

  • Omzetting partnerschap in huwelijk

    Als u een geregistreerd partnerschap heeft, kunt u dit omzetten in een huwelijk. U moet persoonlijk naar de gemeente gaan en in elkaars bijzijn de akte van omzetting tekenen. De omzettingsakte is het bewijs van het huwelijk.

  • Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

    Een uitkeringsinstantie of het pensioenfonds kan u vragen om een bewijs van in leven zijn. U kunt zo'n bewijs (ook wel attestatie de vita genoemd) online aanvragen of bij het GemeenteLoket. Maak dan wel eerst een afspraak.

  • Zakenpaspoort

    U kunt een zakenpaspoort aanvragen als u vaak naar het buitenland reist. Dit paspoort heeft 66 pagina’s in plaats van 34. U heeft dan meer ruimte voor visa en stempels. Als u 18 jaar of ouder bent, is uw paspoort 10 jaar geldig. Voor iedereen onder de 18 jaar is het paspoort 5 jaar geldig. In uw paspoort staat tot welke datum het geldig is.

  • Aangifte overlijden

    Is een naaste overleden, dan komt er veel op je af. Een begrafenisondernemer of uitvaartverzorger weet wat er allemaal geregeld moet worden. Hij of zij verzorgt meestal ook de overlijdensaangifte. Maar u kunt dit ook zelf regelen. U moet hiervoor een afspraak maken bij het GemeenteLoket.

  • Trouwen in het buitenland, verklaring

    U kunt als Nederlander in het buitenland trouwen. Het land waar u wilt trouwen, kan om toestemming van uw gemeente vragen. De gemeente kan daarom een 'verklaring van huwelijksbevoegdheid' of een 'ongehuwdverklaring' voor u maken. Een verklaring van huwelijksbevoegdheid is 6 maanden geldig. Hoelang een ongehuwdverklaring geldig is, verschilt per land.

  • Adoptie, Nederlandse kinderen

    Als u een kind adopteert, ontstaat er een wettelijke familieband tussen u (en eventueel uw partner) en het kind. Deze nieuwe familieband verbreekt de familieband tussen het kind en de biologische ouders. Bij adoptie van Nederlandse kinderen gaat het in de meeste gevallen om stiefouderadoptie.

  • Trouwen in het buitenland, registratie huwelijk

    Nadat u getrouwd bent in het buitenland, moet u uw huwelijk registreren in Nederland. Dit doet u bij de gemeente waar u bent ingeschreven. Niet elk huwelijk is geldig in Nederland. Beide partners moeten bijvoorbeeld 18 jaar of ouder zijn op het moment van registreren.