Zoekresultaat 31 - 38 van 38 resultaten

  • Omgevingsplan

    Het omgevingsplan bevat de regels voor de fysieke leefomgeving. De gemeente bepaalt per gebied welke activiteiten zij wel of niet toestaat, bijvoorbeeld wonen, recreatie of bedrijvigheid. De gemeente bepaalt vaak ook aan welke voorwaarden de activiteiten dan moeten voldoen. Heeft u plannen die niet passen binnen het omgevingsplan? Of twijfelt u hieraan? Neem dan contact op met een van onze planbegeleiders via de mail of telefoon.

  • Overlijden aangeven

    Aangifte doen van het overlijden van een persoon is verplicht. Meestal doet de uitvaartondernemer de aangifte bij de gemeente, maar als nabestaande kunt u dit ook zelf doen. Wilt u als nabestaande zelf aangifte doen? Bel het gemeentehuis via het telefoonnummer 14 0162 om een afspraak te maken. Aangifte wordt gedaan in de gemeente waar de persoon is overleden.

  • Natuurvriendelijk isoleren

    Bij het isoleren van uw woning moet u rekening houden met beschermde diersoorten die in uw spouwmuur of onder uw dak leven. ‘Natuurvriendelijk isoleren’ is een landelijke oplossing om deze dieren te beschermen. Alleen gespecialiseerde isolatiebedrijven mogen natuurvriendelijk isoleren. Voorlopig mag slechts een beperkt aantal huizen per dorp geïsoleerd worden om de beschermde diersoorten zo min mogelijk te storen. Neem contact op met een erkend isolatiebedrijf om te controleren of uw woning binnen het toegestane aantal valt.

  • Ontheffing sluitingstijden horeca

    Openbare inrichtingen, zoals horecabedrijven, moeten in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag van 03.00 uur tot 05.00 uur gesloten zijn. In de andere nachten geldt een sluitingstijd van 01.00 uur tot 05.00 uur. Wilt u voor een bijzondere gelegenheid langer openblijven? Vraag hiervoor een ontheffing aan.

  • Melding gebruik openbaar gebied

    Wilt u tijdelijk iets plaatsen in de openbare ruimte? Bijvoorbeeld een container voor sloopafval op straat of een steiger of een kraan op de stoep. Dan moet u hiervoor toestemming vragen. U kunt dit doen door het 'Formulier melding gebruik openbaar gebied’ in te vullen en op te sturen naar de gemeente Drimmelen. Doe dit minimaal 2 weken vóór het plaatsen.

  • Conceptverzoek omgevingsvergunning indienen

    Heeft u een (gezamenlijk) initiatief (plan) om te bouwen, te kappen, een uitrit aan te leggen, een pand of perceel anders te gebruiken, of wilt u een omgevingsplan aanpassen? Dan kunt u via het omgevingsloket een conceptverzoek omgevingsvergunning indienen. Het conceptverzoek helpt om te onderzoeken of uw ideeën mogelijk en wenselijk zijn in de omgeving. Vergeet niet dat dit nog geen officiële aanvraag is.

  • Melding Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (WKB)

    Wilt u iets gaan bouwen? Voor veel bouwwerken heeft u geen vergunning meer nodig door de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). In plaats daarvan doet minstens 4 weken voor de start van de bouw via de Vergunningcheck van het Omgevingsloket een bouwmelding. Hier kunt u ook controleren of u misschien toch een vergunning nodig heeft. Bijvoorbeeld als uw bouw invloed heeft op de natuur of dieren. Volgens de wet kwaliteitsborging voor het bouwen moet u ook een onafhankelijke kwaliteitsborger inschakelen. Deze controleert of uw bouw aan de regels voldoet.

  • Een Woo-verzoek indienen

    Veel informatie van en over onze gemeente is al openbaar en staat bijvoorbeeld op deze website of op Overheid.nl. Is de informatie die u zoekt nog niet openbaar? Wilt u dat deze informatie voor iedereen openbaar is? Dan kunt u een verzoek indienen tot openbaarmaking van bepaalde documenten. U dient het verzoek om openbaarmaking in via het formulier Indienen Woo-verzoek.