Zoekresultaat 41 - 50 van 52 resultaten

  • Gladheidsbestrijding

    De gemeente voert als wegbeheerder gladheidsbestrijding uit en strooit belangrijke doorgaande wegen, busroutes, fietspaden en routes van hulpdiensten. Welke wegen we wanneer precies strooien, gebeurt in fases.

  • Koninklijke onderscheidingen

    Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend op de achtergrond. Deze vrijwilligers zijn vaak onmisbare steunpilaren voor een vereniging/stichting. De meest waardevolle waardering voor hem of haar is het toekennen van een onderscheiding of ‘lintje’. Een Koninklijke onderscheiding is bijzonder, eervol, het is "onderscheidend". Iedereen kan een Koninklijke onderscheiding aanvragen. U doet dit in de gemeente waar degene die u wilt voordragen woont.

  • Naamswijziging

    Om uw achternaam (geslachtsnaam) te wijzigen, dient u een verzoek in bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie (Dienst Justis). Over de wijziging van een voornaam beslist de rechter. Om de procedure te starten, moet u contact opnemen met een advocaat.

  • Spandoeken

    Als u een spandoek wilt plaatsen langs of boven de openbare weg dan heeft u een vergunning nodig. Gaat het om promotie voor een evenement? Neem uw verzoek hiervoor dan mee in de evenementenvergunning.

  • Calamiteitenbestrijding

    Een ramp of crisis is een ernstig incident dat veel maatschappelijke onrust tot gevolg heeft, al dan niet met veel slachtoffers en/of grote schade. Deze gevolgen zijn zo groot dat de hulpdiensten met de normale middelen en de normale organisatiestructuur het incident niet kunnen afhandelen. De burgemeester bepaalt of er gebruik gemaakt wordt van de rampenbestrijding.

  • Schuldhulpverlening

    Heeft u schulden, kunt u uw rekeningen niet betalen of komt u er niet meer uit? Neem dan contact op met een van de gecertificeerde schuldhulpverleners. Van maandag tot en met donderdag zijn zij bereikbaar. Dat geldt ook voor een crisissituatie (woningontruiming, afsluiting gas, licht en water).

  • Basisregistratie personen (BRP), verwijderen of overschrijven gegevens

    Normaal gesproken kunt u geen gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) laten verwijderen. Er zijn echter twee uitzonderingen. De gemeente kan op uw aanvraag historische gegevens over adoptie of geslacht wijzigen indien in het verleden adoptie of geslachtswijziging heeft plaatsgevonden.

  • Inschrijven als niet-ingezetene in Nederland (RNI)

    Komt u naar Nederland om bijvoorbeeld te werken of te studeren en blijft u korter dan 4 maanden, dan heeft u een burgerservicenummer (BSN) nodig. Dit persoonlijke nummer krijgt u bij inschrijving in het Register Niet Ingezetenen bij een van de RNI loketgemeenten in Nederland.

  • Opvang zwerfdieren

    De gemeente is verantwoordelijk voor de opvang van zwerfdieren. Sinds 1 januari 2020 heeft de gemeente Gemert-Bakel hiervoor een contract met de Dierenambulance Helmond.

  • Verklaring onder ede of belofte

    Iedere burger is verplicht alle officiële akten en geschriften (brondocumenten) te laten zien die noodzakelijk zijn voor de juiste, volledige, actuele en betrouwbare opname van zijn persoonsgegevens in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit geldt ook als er zich gebeurtenissen in het buitenland hebben voorgedaan, waarbij een officieel document is opgemaakt. Bijvoorbeeld een geboorteakte, huwelijksakte, echtscheidingsakte of bewijs van nationaliteit.