Zoekresultaat 41 - 50 van 62 resultaten

 • Schuldhulpverlening voor ondernemers

  Het is heel vervelend om je zorgen te maken over geld. Of uw geldzorgen nu groot of klein zijn: We staan voor u klaar. We helpen om uw geldzaken weer op orde te krijgen als u schulden heeft. Of we helpen om schulden juist te voorkomen. Op tijd hulp zoeken geeft rust.

 • Snippergroen

  Heeft u voor, naast of achter uw woning een stukje openbaar groen op gemeentegrond dat aan uw tuin of woning grenst? Wil u graag weten of het mogelijk is om het stukje snippergroen te kopen?

 • Toertochten en wielerwedstrijden

  Wanneer u een wedstrijd, toertocht of kaartleesrit in of door de gemeente Apeldoorn wilt houden, dan heeft u hier mogelijk een verklaring van geen bezwaar, ontheffing en/of vergunning voor nodig.

 • Trouwen of geregistreerd partnerschap

  Heeft u trouwplannen of wilt u een geregistreerd partnerschap aangaan? Geef dit dan door in de gemeente waar het huwelijk of partnerschapsregistratie gaat plaatsvinden. U kunt een datum één jaar van te voren al vastleggen. Zo heeft u voldoende tijd om alles te plannen.

 • Zakelijke parkeervergunning

  U kunt een zakelijke parkeervergunning aanvragen als uw bedrijf is gevestigd in een parkeervergunninggebied en u geen eigen parkeerplaats(en) tot uw beschikking heeft.

 • Nadeelcompensatieverzoek: inkomstenverlies of hinder

  Heeft de gemeente iets gedaan of een besluit genomen dat rechtmatig is en u heeft daarvan onevenredig veel nadeel, bijvoorbeeld inkomstenverlies of hinder? Dan kunt u een verzoek doen om nadeelcompensatie.

 • Subsidie groene daken

  Woningeigenaren en bedrijfseigenaren binnen de gemeente Apeldoorn kunnen subsidie aanvragen voor de aanleg van een groen dak op hun woning. Het regenwater wordt dan opgevangen op het dak en wordt opgenomen door de planten. Zo komt er tijdens een regenbui veel minder water in het riool. De gemeente Apeldoorn wil haar inwoners en ondernemers stimuleren om een groen dak aan te leggen en stelt daarom een subsidie beschikbaar. Let op! Vraag de subsidie aan voordat u begint met de aanleg.

 • Ontheffing op verbod vuur stoken

  Het aanleggen of stoken in de open lucht is niet zomaar toegestaan. In sommige gevallen kunt u éénmalig toestemming krijgen om dit wel te doen. Een ontheffing hiervoor vraagt u minimaal 3 weken van te voren aan en alleen wanneer u voldoet aan de voorwaarden.

 • Subsidieregeling NIKA

  NIKA staat voor ‘Natuur Inclusief en Klimaat Adaptief ontwikkelen en bouwen’. Om grote nieuwe bouwontwikkelingen die voldoen aan de NIKA-voorwaarden en waarvan het woningaanbod 70% betaalbaar is, financieel te ondersteunen is er een subsidieregeling opgesteld.

 • Subsidie Amateurkunst en Cultuurbeoefening

  Amateurkunstenaars maken kunst als hobby in plaats van als beroep. Dat kan alleen, met een docent of in een groep. De meeste georganiseerde groepen zijn verenigingen. Leden komen samen om kunst te maken, nieuwe dingen te leren en elkaar te ontmoeten. De gemeente ziet verenigingen dan ook als belangrijk voor de samenleving. Alleen verenigingen kunnen daarom subsidie aanvragen. Het doel van de subsidie is mensen te helpen samen cultureel en creatief bezig te zijn.