Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaat 41 - 50 van 56 resultaten
- Woning splitsen in aparte zelfstandige woningen
Sinds 2020 hebben we in Assen regels over woningsplitsing en woningomzetting. Deze regels zijn opgenomen in het omgevingsplan. Aan het onderdeel ‘Woningsplitsing en Woningomzetting’ zijn in het omgevingsplan preciezere voorwaarden gesteld. Een plan met betrekking tot het splitsen van een woning of wooneenheid naar meerdere wooneenheden of kamers, is in principe niet toegestaan. Dit geldt ook voor het omzetten van een andere functie naar de functie wonen. Dit houdt niet in dat het onmogelijk is. Per geval zal beoordeeld worden of het mogelijk is en kan worden afgeweken van de regels.
- Bron: Assen (Gemeente)
- 2023-12-28
- Inrit aanleggen
Als u een inrit wilt maken bij uw bedrijf of huis heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u een inrit wilt maken van de weg naar uw garage. Ook als de inrit over water loopt, zoals een sloot.
- Bron: Assen (Gemeente)
- 2023-12-28
- Vergoeding aanvragen voor nadeelcompensatie fysieke leefomgeving
Het kan zijn dat u schade hebt doordat de gemeente besluiten heeft genomen op het gebied van de fysieke leefomgeving. Uw huis wordt bijvoorbeeld minder waard, uw woongenot verminderd of u loopt inkomen mis. U kunt dan in aanmerking komen voor een vergoeding van nadeelcompensatie.
- Bron: Assen (Gemeente)
- 2024-08-05
- Informatie en geheimhouding basisregistratie personen (BRP)
Wilt u niet dat anderen uw persoonsgegevens krijgen? Vraag ons om uw gegevens niet door te geven (geheimhouding).
- Bron: Assen (Gemeente)
- 2024-10-08
- Gebouw of woning slopen
Als u een gebouw of woning gaat slopen, moet u dit van tevoren melden. Dit is bedoeld om de veiligheid en gezondheid van mensen te beschermen. Ook willen wij sloop die niet gewenst is tegengaan. Gaat het om een monument? Dan heeft u ook een omgevingsvergunning voor het slopen nodig. Als de sloop slecht is voor beschermde planten- en diersoorten moet u toestemming vragen bij de provincie. Gaat u het volledige bouwwerk (tot in de bodem) slopen? Dan kan een bodemonderzoek nodig zijn.
- Bron: Assen (Gemeente)
- 2023-12-28
- Andere achternaam gebruiken (naamgebruik)
Uw achternaam staat bij ons in de burgerlijke stand en in de basisregistratie personen (BRP). Uw achternaam verandert niet als u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat. Wilt u dat wij en andere (overheids)organisaties u aanschrijven met een andere achternaam? Dan kunt u dit aangeven bij ons met een verzoek ‘aanduiding naamgebruik’. Wij en andere (overheids)organisaties gebruiken dan deze naam. Bijvoorbeeld bij het sturen van post.
- Bron: Assen (Gemeente)
- 2024-10-01
- Een evenement organiseren
Organiseert u een evenement? Bekijk dan of u een vergunning nodig heeft, of dat een melding voor uw evenement volstaat. Beantwoord via de onderstaande button een aantal vragen om erachter te komen of u een evenement moet melden of een vergunning aan moet vragen. Wanneer u een evenement wilt organiseren, dan kunt u contact opnemen met evenementencoördinator Yanissa van den Eng: yanissa@vaartinassen.nl of 06-53991707.
- Bron: Assen (Gemeente)
- 2024-05-15
- Gemeentelijke sportaccommodaties
Assen beschikt over een aantal binnen- en buitensportaccommodaties, zoals sporthallen, gymzalen en sportvelden. U kunt de accommodatie incidenteel (bijv. per uur) of voor een langere periode (bijv. een sportseizoen) huren. Via onderstaand aanvraagformulier kunt u een aanvraag indienen voor het gebruik van een binnensportaccommodatie. Voor een buitensportaccommodatie kunt u het contactformulier invullen.
- Bron: Assen (Gemeente)
- 2024-09-09
- Bezwaar maken
Wij kunnen een besluit nemen waar u het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld als uw aanvraag voor een subsidie of vergunning is afgewezen. Of u bent het niet eens met de vergunning die uw buurman heeft gekregen. U kunt dan bezwaar maken.
- Bron: Assen (Gemeente)
- 2024-10-07
- Bijstandsuitkering aanvragen
Heeft u geen werk of te weinig geld om van te leven? Dan kunt u een bijstandsuitkering of IOAW-uitkering krijgen. Om een bijstandsuitkering te krijgen, moeten uw inkomen en eigen vermogen onder de bijstandsgrens liggen. Eigen vermogen is bijvoorbeeld uw huis, auto of spaargeld. Een bijstandsuitkering ontvangt u totdat u weer genoeg inkomen heeft. Werkplein Drentsche Aa is de sociale dienst van de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo. Kijk voor meer informatie over werk, inkomen, regelingen en voorzieningen op www.wpda.nl.
- Bron: Assen (Gemeente)
- 2024-04-25