Zoekresultaat 41 - 50 van 122 resultaten

 • Bouwtekening of bouwdossier opvragen of inzien

  Je kunt bij ons kosteloos bouwtekeningen opvragen. Bouwtekeningen kun je nodig hebben voor onder andere het aanvragen van een vergunning, het maken van bezwaar, bouw- of verbouwwerkzaamheden, of als je jouw woning gaat verkopen. Geef altijd duidelijk aan ons door wat voor soort tekeningen je opvraagt.

 • Belastingbalie

  Als inwoner van onze gemeente kun je gebruik maken van de digitale Belastingbalie. Hier kun je veel belastingzaken zelf regelen. Het gaat dan om belastingzaken die te maken hebben met de gemeente.

 • Wet kwaliteits­borging voor het bouwen

  Vanaf 1 januari 2024 geldt de Omgevingswet. De Omgevingswet knipt de bouwvergunning op in twee delen: het ruimtelijke en technische bouwen. Ruimtelijk bouwen gaat over of je op een bepaalde plek mag bouwen. Technisch bouwen gaat over of je bouwplan voldoet aan de bouwtechnische voorschriften.

 • Nederlander worden

  Woon je in Boxtel, heb je een andere nationaliteit en wil je Nederlander worden? Als je 5 jaar legaal in Nederland woont kun je het Nederlanderschap aanvragen. Je kunt op 2 manieren Nederlander worden: door optie of naturalisatie. 

 • Evenementen­kalender

  Via deze pagina vind je meer informatie over evenementen in onze gemeente.

 • Papier en karton

  Verenigingen uit de buurt halen het oud papier en karton bij jou aan huis op. In de afvalkalender zie je op welke dagen zij het papier en karton ophalen. Je kunt het oud papier en karton ook gratis inleveren bij de milieustraat.

 • Melding openbare ruimte

  Zie je een losliggende stoeptegel, overhangende takken op de openbare weg, kapotte straatverlichting, rondzwervend afval of heb je in jouw buurt last van plaagdieren? Neem dan contact met ons op via Fixi.

 • Samen Slim Rijden

  Samen Slim Rijden is het eerste elektrische deelvervoer project binnen Boxtel en een initiatief van Energie Corporatie Boxtel (ECB) en OnzeAuto dat ondersteund wordt door de gemeente. Doel is het elektrisch vervoer en het delen van auto’s te stimuleren.

 • Financiële hulp voor ondernemers

  Ben je ondernemer en heb je (tijdelijke) financiële problemen? En komt jouw onderneming in gevaar? In bepaalde gevallen kunnen wij jou helpen. Bijvoorbeeld via een lening, een starterskrediet of een aanvulling op het inkomen tot het bijstandsniveau. 

 • Leerlingen­vervoer

  Alle kinderen hebben recht op onderwijs. Ouders en verzorgers moeten er zelf voor zorgen dat hun kinderen elke dag naar school kunnen. Meestal is dat geen probleem. Ouders lopen of fietsen met hun kinderen naar school en als ze wat ouder zijn, gaan ze zelf met de fiets of de bus. Voor sommige kinderen is naar school gaan lastiger. Bijvoorbeeld omdat ze een handicap hebben of ver moeten reizen van huis naar school. Deze kinderen kunnen in aanmerking komen voor bekostiging leerlingenvervoer.