Zoekresultaat 51 - 58 van 58 resultaten

 • Melding brandveiligheid

  Als u een gebouw gebruikt, moet u ervoor zorgen dat het brandveilig is. Voor bepaalde verblijven moet u een gebruiksmelding doen bij het Omgevingsloket. U kunt daar ook controleren of u een melding moet doen.

 • Klacht over onze dienstverlening of hoe u bent behandeld

  Wij horen graag van u als u niet tevreden bent over hoe wij u hebben behandeld. Bijvoorbeeld omdat u ons niet kon bereiken, lang moest wachten of geen antwoord hebt gekregen op een brief of mail. Of omdat een medewerker of bestuurder onbeleefd is geweest of geen begrip heeft getoond. Laat het ons ook weten als onze informatie onduidelijk is of ontbreekt. Of als u niet of niet op tijd geïnformeerd bent of u vindt dat wij niet zorgvuldig zijn omgegaan met uw persoonsgegevens. U kunt ons ook eerst bellen. Wij horen graag uw verhaal en kijken of we de situatie kunnen oplossen. Het is dan nog geen formele klacht.

 • Ontheffing inrijverbod Spaarndam

  Van maandag tot en met vrijdag is het tussen 7.00 en 9.00 uur verboden om Spaarndam in te rijden als u uit westelijke richting komt. Met dit inrijverbod willen we sluipverkeer tegengaan. Als u in Spaarndam woont of werkt, kunt u via parkeren.haarlem.nl een ontheffing aanvragen. Met deze ontheffing mag u ook in de ochtendspits Spaarndam inrijden.

 • Budget voor bewonersinitiatieven

  Hebt u als bewoner of wijkraad een idee voor uw wijk, dan kunt u geld aan ons vragen om het plan uit te voeren. Met een bewonersinitiatief brengt u mensen bij elkaar. U kunt subsidie aanvragen voor activiteiten als samen eten, een straatfeest, burendag, een leefstraat, een workshop voor buurtbewoners of voor verbeteringen in de straat.

 • Melding van niet integer handelen

  Voert (of voerde) u werkzaamheden uit voor de gemeente Haarlem en hebt u het vermoeden dat een medewerker of bestuurder van de gemeente niet integer werkt? Meld dit dan aan ons. U kunt als u nog twijfelt over het doen van een melding eerst bellen met de coördinator integriteit om uw vermoeden te bespreken.

 • Ontheffing milieuzone voor dieselvrachtwagens

  In het centrum en omliggende wijken geldt een milieuzone voor dieselvrachtwagens. Deze vrachtwagens mogen hier alleen rijden als ze voldoen aan emissieklasse 6 of hoger. Op milieuzones.nl kunt u uw kenteken invullen om te checken of u in de milieuzone mag rijden. Mag dat niet? Vraag dan een (dag)ontheffing aan via parkeren.haarlem.nl

 • Verzoek tot schadevergoeding

  Hebt u schade geleden en vindt u dat wij hiervoor verantwoordelijk zijn? Dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. Het gaat bijvoorbeeld om schade aan uw auto door een slechte weg, schade doordat u bent gevallen over een losse stoeptegel of schade door een omgevallen boom of losse tak.

 • Vergunning gevelreclame

  Voor het plaatsen van vaste reclame-uitingen en lichtreclame op uw gevel hebt u een vergunning nodig. U kunt deze aanvragen bij het Omgevingsloket. U kunt daar ook eerst controleren of u echt een vergunning nodig hebt. En of u nog andere vergunningen moet aanvragen.