Zoekresultaat 51 - 57 van 57 resultaten

 • Klacht doorgeven

  U kunt een klacht doorgeven als u niet tevreden bent over wat de gemeente doet. Bijvoorbeeld als u niet op tijd het antwoord, de oplossing of een product zoals een paspoort, vergunning of akte krijgt. Of als u niet goed behandeld bent door een medewerker.

 • Achternaam kind kiezen

  Als ouders mag u kiezen welke achternaam uw eerste kind krijgt. Uw achternaam of de achternaam van uw partner. Vanaf 1 januari 2024 kunt u ook kiezen voor een combinatie van de achternamen van beide ouders. Uw kind krijgt dan een dubbele achternaam.

 • Deregistration from the Netherlands

  When you leave the Netherlands for more than 8 months, make sure you deregister from the Municipal Personal Records Database (BRP) Rotterdam. After this the department updates your details and automatically informs other government authorities.

 • Brandonveilige situatie melden

  Maakt u zich zorgen over de brandveiligheid in een gebouw? Denkt u dat een pand niet voldoet aan de veiligheidseisen? Meld dit bij de gemeente. Als de situatie inderdaad niet veilig is, zorgt de gemeente voor een oplossing.

 • Akte aanvragen voor burgers

  Hebt u een akte nodig van iemand die in Rotterdam geboren, getrouwd of overleden is? Vraag het afschrift (de kopie) online of per post aan. U kunt ook een uittreksel van de akte in meer talen aanvragen.

 • Aangifte levenloos geboren kind

  U kunt een geboorteakte laten maken voor een kindje dat voor de geboorte is overleden. Ook als uw kindje al langere tijd geleden levenloos is geboren. U laat de akte maken in de gemeente waar uw kindje is geboren. Het maakt hierbij niet uit hoelang de zwangerschap heeft geduurd. U kunt de voornamen en achternamen van uw kindje in de akte laten zetten, en die van u en uw partner. U kunt uw kindje ook laten bijschrijven in uw trouwboekje.

 • Persoonslijst bekijken

  Iedereen die in Rotterdam woont, heeft een eigen persoonslijst. In uw persoonslijst staat uw naam, geboortedatum, geboorteplaats, geslacht, gegevens over uw ouders, nationaliteit en verblijfsadressen. Soms staan er ook gegevens in over uw huwelijk of geregistreerd partnerschap. Als u kinderen hebt, staan die ook in uw persoonslijst.