Zoekresultaat 51 - 55 van 55 resultaten
- Baggeren melden
Watereigenaren, zoals Delfland, moeten de sloten en vaarten goed onderhouden door o.a. te baggeren. Door het baggeren wordt er slib van de waterbodem verwijderd. Dat zorgt voor de juiste diepte. Hierdoor kan tijdens regenbuien en bij droogte sneller water af- en aangevoerd worden.
- Bron: Hoogheemraadschap van Delfland (Waterschap)
- 2024-08-23
- Van winter naar zomerpeil
Het waterpeil is het niveau van het water in sloten, vaarten, kanalen en meren. Er bestaan twee soorten peilschalen. Er is er één voor de boezem, het hoofdsysteem van waaruit het water naar zee of de Nieuwe Waterweg wordt afgevoerd. En er is ook een peilschaal voor de lagergelegen polders.
- Bron: Hoogheemraadschap van Delfland (Waterschap)
- 2024-08-23
- Droogte inspecties
Delfland onderhoudt en beheert meer dan 700 kilometer aan dijken, duinen en kades.Meestal bestaan deze uit grond, vaak klei of veen. Dijken zijn gevoelig voor droogte. Bij lange droogte kunnen er scheuren of verzakkingen in dijken ontstaan. Delfland inspecteert jaarlijks alle dijken maar tijdens droge periodes doen we dit extra.
- Bron: Hoogheemraadschap van Delfland (Waterschap)
- 2024-05-03
- Van zomer naar winterpeil
Het waterpeil is het niveau van het water in sloten, vaarten, kanalen en meren. Het waterpeil is niet het hele jaar hetzelfde en niet overal even hoog. Bij het bepalen van het waterpeil in een gebied kijkt Delfland naar de belangrijkste gebruiksfuncties en welk waterpeil daar het beste bij past.
- Bron: Hoogheemraadschap van Delfland (Waterschap)
- 2024-08-23
- Watertoets bij ruimtelijke plannen
De watertoets is een instrument dat er voor zorgt dat bij alle ruimtelijke plannen (landelijk én stedelijk gebied) aandacht is voor de kwaliteit en kwantiteit van water.
- Bron: Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (Waterschap)
- 2024-10-24