Zoekresultaat 51 - 55 van 55 resultaten

 • Verharden en verhogen

  Wilt u grond ophogen, afgraven, egaliseren of verharden? Bijvoorbeeld voor de aanleg van een weg, pad of parkeerplaats? Dan heeft u voor een bepaalde gebieden een omgevingsvergunning nodig. De gemeente noemt deze plekken kwetsbare gebieden.

 • Slopen

  Wilt u een bouwwerk slopen? Meld dit dan aan de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Dit doet u via het Omgevingsloket. U hoeft uw plannen niet te melden bij de gemeente.

 • Bijbehorend bouwwerk

  Wilt u een bijbehorend bouwwerk bouwen? Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning nodig. Een bijbehorend bouwwerk is de verzamelterm voor uitbreidingen, zoals aan- en uitbouwen, maar ook voor bijgebouwen, overkappingen en andere soorten bouwwerken met een dak bij een hoofdgebouw. Controleer met onderstaande vragenlijst of u een vergunning nodig heeft.

 • Bed & Breakfast

  Soms kunt u een deel van uw woning verhuren als Bed & Breakfast. Hiervoor heeft u altijd een omgevingsvergunning nodig. Deze vraagt u aan via het Omgevingsloket. Een van de voorwaarden is dat u als verhuurder zelf ook in de woning woont.

 • Diensten en goederen aanbieden

  Wilt u voor promotie en reclame gratis producten of diensten aanbieden in de openbare ruimte? Dan moet u dit melden bij de gemeente. Lees eerst de voorwaarden. Wilt u rijdend producten verkopen, bijvoorbeeld met een ijscokar? Dat is venten en dit hoeft u niet te melden. Wel gelden ook hier voorwaarden voor.