Zoekresultaat 611 - 620 van 626 resultaten

  • Gemeentearchief

    Neem een kijkje in onze archieven: bouwdossiers, persoonsgegevens, foto's, kaarten, boeken en prenten. U kunt archiefstukken ter inzage bij ons opvragen en inzien in de studiezaal.  Bouwvergunningen: op dinsdag, donderdag en vrijdag Historisch onderzoek: op dinsdagmiddag. Openingstijden studiezaal Dinsdag, donderdag en vrijdag: 10.00-17.00 uur Elke tweede vrijdag van de maand van 18:30-21:00 uur U kunt alleen op afspraak bij ons langskomen. Vraag archiefstukken uiterlijk 13.00 uur de dag ervoor aan. Maak uw afspraak via de mail. Adres Bibliotheek Aarkade 10, Alphen aan den Rijn. Zoeken in het archief Meer informatie vindt u op de website van het gemeentearchief.

  • Financiële regeling voor een monument aanvragen

    Een lening voor monumenten vraagt u aan bij het Nationaal Restauratiefonds. Er zijn verschillende leningen:

    • Cultuurfonds-hypotheek: Hiermee financiert u de restauratie.
    • Monumenten-hypotheek: Hiermee financiert u de restauratie, aankoop of aanvullende kosten.
    • Gecombineerde lening: Hiermee financiert u de restauratie en het energiezuiniger maken van een monument.
    • Restauratiefonds-hypotheek: Hiermee financiert u de restauratie.

    Het ligt aan het soort monument welke lening u kunt gebruiken:

    • gemeentelijk monument:
      • Cultuurfondshypotheek
      • Monumentenhypotheek
      • Gecombineerde lening
    • provinciaal monument:
      • Cultuurfondshypotheek
      • Monumentenhypotheek
      • Gecombineerde lening
    • rijksmonument:
      • Restauratiefonds
      • Monumentenhypotheek
      • Gecombineerde lening

    Er zijn niet alleen leningen maar ook subsidies voor monumenten. Deze vraagt u aan bij de overheid, provincie of gemeente. Er zijn verschillende subsidies, zoals de Subsidie instandhouding rijksmonumenten, Instandhoudingssubsidie woonhuismonumenten en Subsidie voor herbestemming.

  • Archief van de gemeente

    Het gemeentelijk archief is verdeeld over twee locaties. Een deel van het archief wordt bewaard op het gemeentehuis in Mijdrecht en een deel bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) in Breukelen. Het RHCVV beheert, in de regel, het archief van de gemeente dat ouder is dan 20 jaar. Daarnaast beheert het regionaal archief ook archieven van verenigingen, stichtingen, kerken, bedrijven, families en personen uit de Ronde Venen.   Bouwvergunningen Op het gemeentehuis in Mijdrecht liggen de bouwvergunning opgeslagen. Wilt u een bouwvergunning opvragen? Mail dan naar omgevingszaken@derondevenen.nl.  Bouwvergunningen van voor 2011 van Abcoude en Baambrugge kunt u opvragen bij het RHCVV.  Van Amstelhoek, De Hoef, Mijdrecht, Vinkeveen en Waverveen en Wilnis heeft het RHCVV de bouwarchieven tot 1989. U kunt per plaats zien welke bouwarchieven het RHCVV beheert. U kunt ook een afspraak maken bij het RHCVV.  Archief algemeen Bent u op zoek naar oude bouwtekeningen, foto’s of andere archieven of bent u benieuwd welke oude archieven zijn bewaard? Dan bent u van harte welkom bij het RHCVV te Breukelen. 

  • Sport

    Regelmatig bewegen is belangrijk, zowel voor lichamelijke fitheid als voor mentale ontwikkeling. U kunt hiervoor terecht bij ruim honderd sportverenigingen. Met elkaar bieden deze sportverenigingen wekelijks veel verschillende sport- en beweegmogelijkheden aan. Iedereen gezond in beweging De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten en helpt hierbij via: Aangepast Sporten. De consulent Aangepast Sporten adviseert sporters en sportverenigingen over sport voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Fit4Kids. Fit4Kids is een leefstijlproject dat een gezonde levensstijl en gezonde voeding onder de aandacht brengt op basisscholen. Kies je Sport. Kies je Sport is bedoeld om basisscholieren uit groep 3 tot en met 8 kennis te laten maken met sport en de sportaanbieder erachter. Zo kunnen kinderen meteen starten bij hun favoriete vereniging. Oktober Actief. Oktober Actief is bedoeld om senioren in beweging te houden of te brengen. Zodat zij zo lang mogelijk fit blijven. Gratis sporten voor kinderen uit gezinnen met lage inkomens Via de Stichting Jongeren Actief kunnen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen deelnemen aan kunst en cultuur, sport en sociale activiteiten. De stichting vergoedt de contributie en materialen voor een heel sportseizoen. De regeling geldt voor alle kinderen onder de 18 jaar. U kunt een aanvraag doen bij het Servicepunt.

  • Monumentensubsidie

    Heeft u een monument dat u wilt onderhouden of restaureren? Lees hier of u misschien in aanmerking komt voor subsidie of een voordelige lening. Download het aanvraagformulier voor de aanvraag van subsidie voor een gemeentelijk monument. Download aanvraagformulier Bijzonderheden Een gemeentelijk monument komt vanaf 1 januari 2018 in aanmerking voor subsidie. Stuur het ingevulde aanvraagformulier per e-mail naar gemeente@beuningen.nl met vermelding van 'monumentensubsidie'. Heeft u nog vragen? Stel deze dan ook per mail.  Voor een monument dat staat op de provinciale monumentenlijst kunt u een lening met een lage rente aanvragen. U vraagt deze cultuurfonds-hypotheek aan via het Nationaal Restauratiefonds. Bezit u een rijksmonument, dan heeft u 2 mogelijkheden voor financiële ondersteuning: Voor een woonhuis of boerderij  kunt u een cultuurfonds-hypotheek aanvragen bij het Nationaal Restauratiefonds Voor een ander monument dan een woonhuis kunt u een subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) Naast deze mogelijkheden kunt u ook vaak de kosten van het onderhoud aftrekken bij de belastingaangifte U mag pas starten met de uitvoering van de werkzaamheden nadat de subsidie is verleend Meer informatie Lees meer over het verbouwen van een monument op de website van de ODRN. Lees meer over de Cultuurfonds-hypotheek. Lees meer over de Restauratiefonds-hypotheek. Lees meer over subsidiemogelijkhedenvoor rijksmonumenten. Lees meer over kostenaftrek belastingen bij rijksmonumenten. Erfgoedverordening gemeente Beuningen

  • Recreatie en toerisme, stimuleringsprogramma

    U kunt bij de provincie een aanvraag indienen voor deelname aan het programma stimulering recreatie en toerisme. Dit programma is gericht op het verbeteren van toeristisch-recreatieve voorzieningen. Dit gebeurt onder meer door middel van ondersteuning van gemeentelijke of regionale projecten en subsidiëring van scholings- en kennisoverdrachtsprojecten in de provinciale toerisme/recreatiebranche.Dit programma loopt niet in Noord-Holland. De provincie Noord-Holland subsidieert projecten met de deelverordening Recreatie en Toerisme en de deelverordening Vernieuwingsimpuls Openluchtrecreatie.

  • Taxatieinformatie over woning of perceel

    Makelaars, notarissen of particulieren die informatie nodig hebben ter aanvulling van een taxatie van een woning of een perceel kunnen dit bij de gemeente opvragen. De volgende informatie, die beschikbaar is van een object bij de gemeente Terneuzen, kan worden opgevraagd: bodem bestemming en bestemmingsplan planologie voorkeursrecht gemeente monumentenwet milieu- of omgevingsvergunningen archeologie U kunt taxatieinformatie over woning of perceel online opvragen. Maak hiervoor uw keuze uit de knoppen 'Taxatieinformatie opvragen'. U ontvangt de opgevraagde informatie zoveel mogelijk digitaal van ons. Milieu-, hinderwet-, bouw- en/of sloopvergunningen die niet digitaal beschikbaar zijn, kunt u inzien. We maken hiervoor een afspraak met u. Taxatieinformatie opvragen als burger Taxatieinformatie opvragen als organisatie Taxatieinformatie opvragen met buitenlandse adresgegevens   Kosten In 2023 bedragen de vaste kosten € 80,- per object. U kunt dit via iDeal betalen. Meer informatie Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel met mevrouw S. Ton-Piket, afdeling Omgeving en Economie, tel 14 0115.

  • Pand of terrein laten aanwijzen als gemeentelijk monument

    In de gemeente Zutphen zijn veel monumenten, zowel in Zutphen als in Warnsveld. In totaal heeft onze gemeente 430 rijksmonumenten en ruim 480 gemeentelijke monumenten. Veel daarvan zijn honderden jaren oud. Maar dat hoeft niet. Een gebouw met een bijzondere architectuur van na de Tweede Wereldoorlog kan ook een monument zijn. Of een stuk natuur. Het besluit of een pand of een terrein een gemeentelijk monument wordt, neemt het college van burgemeester en wethouders. Maar dat doen ze niet zo maar. Daar gaan een aantal stappen aan vooraf.

  • Zwemregeling voor volwassenen

    Bent u een volwassen inwoner van Aalsmeer, heeft u een laag inkomen en wilt u leren zwemmen? Dan kunt u zich aanmelden voor de zwemregeling voor volwassenen. Met deze regeling vergoedt de gemeente de kosten van een zwempakket, waaronder zestig zwemlessen. Hiermee kunt u minimaal zwemdiploma A halen. U volgt de zwemlessen bij zwembad De Waterlelie.

    Dit krijgt u vergoed uit het zwempakket

    • zestig zwemlessen waarmee u minimaal zwemdiploma A kunt halen, en als het lukt ook zwemdiploma B;
    • de inschrijfkosten;
    • de kosten van het zwemdiploma.

    De zwemregeling voor volwassenen is geschikt voor mensen met en zonder zwemdiploma. Heeft u een zwemdiploma, maar bent u onzeker over uw zwemvaardigheid? Ook dan kunt u zich aanmelden. Soms heeft u aan een aantal zwemlessen al genoeg om weer beter te kunnen zwemmen.

    Eigen bijdrage

    U betaalt alleen een eigen bijdrage van € 100,-. De gemeente betaalt de rest voor u. U betaalt deze bijdrage niet als u in een schuldentraject zit (minnelijk traject of Wsnp-traject).

    Volg de lessen uit het pakket en leer zwemmen

    Als u zich opgeeft voor deze regeling en wilt zwemmen, dan wordt u aangemeld bij zwembad de Waterlelie. Het zwembad spreekt met u af wanneer u kunt beginnen. Het is belangrijk dat u alle lessen volgt zodat u ook echt leert zwemmen.

  • Subsidie Podium Platteland 2.0

    De provincie Drenthe heeft als doel de leefbaarheid te versterken door middel van cultuur, met name op plekken waar dit niet vanzelfsprekend is. Met deze subsidie worden initiatieven op het snijvlak van cultuur en maatschappij gestimuleerd. De afgelopen jaren zijn er in de provincie Drenthe veel projecten mogelijk gemaakt waarin cultuur en maatschappij samenkomen. Met culturele projecten kan aandacht gevraagd worden voor maatschappelijke thema’s en kunnen deelnemers meedoen aan de samenleving. Cultuur kan bijvoorbeeld worden ingezet om kwetsbare doelgroepen te betrekken en maatschappelijke problemen uit te lichten. Daarnaast kan de sociale cohesie in dorpen, buurten en wijken worden versterkt door initiatieven op het snijvlak van cultuur en maatschappij mogelijk te maken.