Zoekresultaat 61 - 70 van 79 resultaten

 • Rotterdampas volwassene met korting

  Met de Rotterdampas kunt u meer dan 750 leuke dingen doen in Gouda of de regio. Bekijk alle acties op de website van de Rotterdampas. Inwoners met een laag inkomen kunnen de Rotterdampas met korting kopen. Hoeveel korting u krijgt, ligt aan uw inkomen.

 • Woonwagenstandplaats

  De gemeente Gouda verhuurt een aantal woonwagenstandplaatsen verdeelt over 6 locaties. De woonwagens zelf zijn allemaal in het bezit van de bewoners. Wilt u een standplaats? Schrijf u dan via onderstaande knop in voor het Register woonwagenstandplaats. Wij houden u dan op de hoogte wanneer er een standplaats vrij komt.

 • Hulp van mensen om u heen

  Soms heeft u problemen, die u niet zelf kunt oplossen. Hiervoor kunt u altijd hulp vragen aan anderen. Familieleden, buren of vrienden willen vaak een handje helpen bij bijvoorbeeld het huishouden of klusjes in en om het huis. Maar om hulp vragen is niet altijd makkelijk. Vindt u hulp vragen ook moeilijk? Misschien helpen deze tips.

 • Nadeelcompensatie

  De gemeente beheert de openbare ruimte. Daarom zijn we vaak verplicht om (onderhouds-)werkzaamheden aan bijvoorbeeld wegen of riolering in Gouda uit te voeren, besluiten te nemen of handelingen uit te voeren.Wanneer er sprake is van schade als gevolg van bijvoorbeeld deze acties, kan de gemeente in sommige gevallen verplicht zijn om een deel te vergoeden. Dit heet nadeelcompensatie.U heeft bijvoorbeeld…

 • Hulp van een vrijwilliger

  Soms heeft u problemen, die u niet zelf kunt oplossen. Hiervoor kunt u altijd hulp vragen aan anderen. Enthousiaste vrijwilligers bij u uit de buurt kunnen u helpen bij bijvoorbeeld het huishouden of klusjes in en om het huis. Kijk op Goudawijzer om hulp te zoeken in uw omgeving.

 • Gastouderopvang van 0 tot 13 jaar

  Gastouderopvang is een oppas bij u thuis of bij de gastouder thuis. Het kind wordt in een huiselijke en kleinschalige omgeving opgevangen. De gastouder moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen.

 • Grijs-wordt-groen-idee

  Wilt u meer groen en minder grijs in uw wijk? Kijkt u liever uit op groen dan op steen? Dien uw idee voor het groener maken van uw buurt makkelijk en snel bij de gemeente in.

 • Gastouder worden

  Als u gastouder wilt worden moet u een aantal dingen regelen. Zo moet u bijvoorbeeld staan ingeschreven bij een gastouderbureau.

 • Hulp bij het huishouden

  Heeft u moeite met het schoonhouden van uw huis, dan kan hulp bij het huishouden een oplossing zijn. Een oplossing kan zijn dat u zelf een particuliere hulp inschakelt. Of dat u hulp krijgt van familie of kennissen. Lees ook de tips voor hulp bij het huishouden. Als dat geen oplossing biedt, heeft u misschien recht op hulp bij het huishouden…

 • Right to challenge

  Right to challenge betekent ‘het recht om uit te dagen’. Het gaat erom dat inwoners kunnen aangeven dat ze bestaande taken of lokale voorzieningen willen overnemen van de gemeente als zij denken dat het anders, beter, slimmer en/of goedkoper kan.