Zoekresultaat 61 - 70 van 70 resultaten

 • Gastouderopvang van 0 tot 13 jaar

  Gastouderopvang is een oppas bij u thuis of bij de gastouder thuis. Het kind wordt in een huiselijke en kleinschalige omgeving opgevangen. De gastouder moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen.

 • Grijs-wordt-groen-idee

  Wilt u meer groen en minder grijs in uw wijk? Kijkt u liever uit op groen dan op steen? Dien uw idee voor het groener maken van uw buurt makkelijk en snel bij de gemeente in.

 • Gastouder worden

  Als u gastouder wilt worden moet u een aantal dingen regelen. Zo moet u bijvoorbeeld staan ingeschreven bij een gastouderbureau.

 • Right to challenge

  Right to challenge betekent ‘het recht om uit te dagen’. Het gaat erom dat inwoners kunnen aangeven dat ze bestaande taken of lokale voorzieningen willen overnemen van de gemeente als zij denken dat het anders, beter, slimmer en/of goedkoper kan.

 • Ter inzage

  Bent u op zoek naar plannen of stukken die op dit moment ter inzage liggen? Kijk dat op onze overzichtspagina over stukken ter inzage.

 • Vrijwilligerswerk zoeken

  Goudse vrijwilligers zijn heel belangrijk voor Gouda. Zonder vrijwilligers zou de stad er heel anders uitzien. In Gouda doen veel inwoners vrijwilligerswerk. Sommige inwoners zijn actief in clubs of sportverenigingen. Andere schenken koffie in het verzorgingstehuis, knappen speeltuinen op, zijn trainer bij een sportclub, bestuurslid of collectant. Wilt u ook vrijwilliger worden? Op deze pagina leest u daar meer over.…

 • Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon

  De Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon is een van de oudste nog bestaande Nederlandse onderscheidingen voor dapperheid. De onderscheiding wordt gegeven aan mensen die zich dapper inzetten voor andere mensen (menslievend). De officiële voorwaarde is: ‘mensen die een menslievende daad hebben verricht die de kenmerken draagt van moed, beleid en zelfopoffering’. Er bestaat een bronzen, zilveren en gouden erepenning. De gouden…

 • Verlengen of wijzigen rijbewijs

  Woont u in Gouda en wilt u uw rijbewijs verlengen? Of heeft u uw rijbewijs gehaald voor een andere categorie, bijvoorbeeld uw motorrijbewijs? Dan is het mogelijk om uw rijbewijs online bij de RDW aan te vragen. Vraagt u voor de 1e keer een rijbewijs aan? Ga dan naar de pagina Eerste rijbewijs.

 • Wijziging persoonsgegevens BRP

  In de Basisregistratie Personen (BRP) staan de gegevens van alle inwoners van Nederland. Dit zijn gegevens zoals uw naam, adres, burgerservicenummer (BSN), burgerlijke staat en geboortedatum.Op deze pagina leggen we uit wanneer u zelf uw gegevens kunt aanpassen en wanneer u een aanpassing in de BRP door de gemeente moet laten doen.

 • Lening dringend onderhoud gemeentelijk monument

  Heeft u een gemeentelijk monument en denkt u dat er binnenkort monumentale waarden verloren gaan? Mogelijk heeft u recht op een lening voor dringend onderhoud aan het monument. U kunt de lening aanvragen bij de gemeente. Daarvoor belt u ons via telefoonnummer 14 0182.