Zoekresultaat 61 - 62 van 62 resultaten

 • Levenloos geboren kind aangeven.

  Als uw kind levenloos geboren is na een zwangerschap van 24 weken of meer, moet u aangifte doen bij de gemeente. Bij een zwangerschap korter dan 24 weken mag u aangifte doen. Dit doet u bij de gemeente waar uw kind geboren is.

  De gemeente maakt een akte van geboorte (levenloos) op. Dit is een officieel bewijs dat uw kind ter wereld is gekomen. De akte van geboorte (levenloos) wordt ingeschreven in het overlijdensregister van de burgerlijke stand en niet in het geboorteregister.

  Is uw kind kort na de geboorte overleden? Dan doet u de geboorteaangifte in de gemeente waar uw kind is geboren. U krijgt een geboorteakte. Als uw kind in dezelfde gemeente is geboren en overleden, doet u daar ook aangifte van overlijden. Is uw kind in een andere gemeente overleden? Dan doet u in die gemeente aangifte van overlijden.

  Is het al langer geleden dat uw kind levenloos is geboren of kort geleefd heeft? Het maakt niet uit hoelang geleden het is gebeurd. U kunt alsnog aangifte doen in de gemeente waar uw kind is geboren. Is er wel al een akte van uw kind, maar staat daar geen voornaam in? De gemeente kan een naam op de akte vermelden.

  U kunt uw kind ook inschrijven in de basisregistratie personen (BRP). U registreert uw kind in de gemeente waar u woont. Uw kind wordt dan bij uw naam in de BRP gezet. Beide ouders kunnen dit doen. De registratie gebeurt niet automatisch als u aangifte doet.

 • Gevonden of verloren voorwerpen melden

  Paspoorten, rijbewijzen en id-kaarten

  Id. kaarten, paspoorten, rijbewijzen en verblijfsdocumenten zijn en blijven eigendom van de staat, als u deze vindt. U bent verplicht die bij de gemeente af te geven. Bij verlies of vermissing doet u ook aangifte bij de gemeente.

  Sleutels

  Van verloren en gevonden sleutels wordt geen melding opgenomen. Gevonden sleutels levert u in bij de receptie in het gemeentehuis. Als u sleutels kwijt bent, kunt u daar kijken of die zijn gevonden.

  Fietsen

  Het melden van verloren en gevonden fietsen doet u via deze website. Als digitaal voor u niet mogelijk is, kunt u bellen met loket bouwen milieu en openbare ruimte telefoon 0548-630214. Een gevonden fiets kunt u zelf bewaren of naar de gemeentewerf brengen Kerkstraat 140 in Nijverdal.

  Dieren

  Voor aangifte van honden en katten neemt u contact op met dierenopvang centrum 't Noordbroek in Almelo, telefoon 0546-453901. De gemeente heeft met dit centrum een contract afgesloten.Het gevonden dier wordt door dit pension opgehaald.

  Algemeen

  Uw persoonlijke gegevens komen niet op het internet. Als u het voorwerp bij de gemeente afgeeft en de waarde van het voorwerp is lager dan € 450,= dan kunt u geen eigenaar worden. Deze voorwerpen worden na drie maanden door de gemeente verkocht of vernietigd. Is de waarde € 450,= of meer dan wordt het voorwerp door de gemeente één jaar bewaard. Daarna wordt u eigenaar.

  Gestolen voorwerpen

  Als u denkt dat uw eigendom is gestolen doet u aangifte bij de politie. U kunt aangifte doen via www.politie.nl/aangifte

  Id. kaarten, paspoorten, rijbewijzen en verblijfsdocumenten zijn en blijven eigendom van de staat, als u deze vindt. U bent verplicht die bij de gemeente af te geven. Bij verlies of vermissing doet u ook aangifte bij de gemeente.