Zoekresultaat 61 - 70 van 71 resultaten

 • Duikervergunning

  Een duiker is een ondergrondse voorziening die is bedoeld voor het verbinden van twee wateren, bijvoorbeeld onder een uitrit. Voor het aanbrengen en hebben van een duiker in een gemeentelijke sloot heeft u een vergunning nodig. Ook voor het dempen van een gemeentelijke sloot heeft u een vergunning nodig.

 • Verkenning windpark

  Een windpark in de gemeente Venray levert een bijdrage aan de verduurzaming van de omgeving en de bijbehorende voordelen voor omwonenden. Maar het heeft ook grote impact op de omgeving. Wij hebben onderzocht of een eigen windpark haalbaar en wenselijk is voor de inwoners van gemeente Venray en direct omwonenden. De uitkomsten hiervan leest u op deze pagina.

 • Ontheffing knalapparatuur

  Bent u akkerbouwer en heeft u last van vraatschade door wild en gevogelte? Dan kunt u ontheffing aanvragen voor het gebruik van knalapparatuur. Zonder ontheffing is de inzet van knalapparatuur verboden op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening.

 • Subsidie leefbaarheid, vitale gemeenschappen en inwonersparticipatie

  Heeft u een idee voor Venray, uw wijk, buurt of straat? Een idee dat uw buurt socialer of veiliger kan maken? U kunt hiervoor de subsidie bewonersinitiatief aanvragen.

 • Subsidie sport, bewegen en gezondheid

  Voor het organiseren van activiteiten op het gebied van sport, bewegen en gezondheid kan een subsidie aangevraagd worden. Dit kan een periodieke subsidie zijn voor structurele activiteiten. Of een eenmalige subsidie voor eenmalige activiteiten.

 • Advies bij ondernemen

  Als gemeente zijn we trots op onze ondernemers. Zij tonen lef en zorgen voor banen. Daarom bieden wij als gemeente op allerlei manieren ondersteuning aan (startende) ondernemers en mensen die zich oriënteren op het zelfstandig ondernemerschap.

 • Onroerendezaakbelasting

  Heeft u een eigen woning? Bezit of gebruikt u een bedrijfsgebouw of een stuk grond? Dan betaalt u elk jaar onroerendezaakbelasting (ozb) aan de gemeente Venray. Hoeveel dat is, hangt af van de waarde van uw woning of kantoor en van het ozb-tarief dat de gemeente heeft bepaald.

 • Reclame plaatsen

  Wilt u reclame aan of op een bedrijfspand in het centrum aanbrengen? Dan betaalt u belasting.

 • Paracommerciële horeca

  Paracommerciële horecabedrijven, zoals sportkantines en buurthuizen, hoeven aan minder strikte wettelijke regels te voldoen dan commerciële horecabedrijven. Om oneerlijke concurrentie te voorkomen, gelden er specifieke regels binnen gemeente Venray voor het schenken van alcohol in paracommerciële inrichtingen.

 • Gokautomaten

  Heeft u een café, bar of nachtclub? En wilt u een gok- of kansspelautomaat plaatsen waarmee uw klanten geld kunnen winnen? U vraagt dan een aanwezigheidsvergunning aan.