Zoekresultaten 71 - 80 van 91 resultaten

  • Bestemmingsplan inzien

    In een omgevingsplan (vroeger bestemmingsplan) staat waar, wat en met welk doel gebouwd mag worden. Daarnaast staan in het omgevingsplan regels over het gebruik van de openbare ruimte. U kunt het omgevingsplan bekijken op de website van de gemeente, op het Omgevingsloket en eventueel op papier in het gemeentehuis.

  • Aanlegvergunning

    Als u werkzaamheden gaat verrichten zoals het aanleggen van een weg of pad, het graven van een sloot of het planten van een boom, hebt u mogelijk een aanlegvergunning nodig. Bij het Omgevingsloket kunt u nagaan of dit het geval is. Op basis van uw gegevens stelt het Omgevingsloket vervolgens uw aanvraagformulier samen.

  • Kadastrale gegevens opvragen

    Kadastrale informatie wordt uitgegeven door het Kadaster. Het Kadaster is een (rijks)register van onroerende goederen. Per gebouw of stuk grond kunt u de volgende gegevens vinden in het register: rechthebbende (bijvoorbeeld eigenaar of erfpachter) aard van het perceel (bijvoorbeeld huis met t...

  • Cittaslow supporter worden

    Bent u een ondernemer in onze gemeente? Dan kunt u Cittaslow supporter te worden. Cittaslow is een netwerk van meer dan honderd organisaties in Westerwolde die de waarden van 'Cittaslow' delen.

  • Omgevingsvergunning aanvragen

    In het Omgevingsloket kunt u bepalen of u een omgevingsvergunning nodig heeft, een melding moet doen of vergunningsvrij kunt bouwen, verbouwen of aan- en uitbouwen.

  • Omgevingsplan inzien

    In een omgevingsplan staan regels over het gebruik van grond en over de bouwmogelijkheden. Bijvoorbeeld of een gebied een bedrijvenfunctie of een woonfunctie heeft. Wilt u weten wat de bestemming van een bepaald stuk grond is? Dit kan op Regels op de Kaart via de link hieronder.

  • Grond kopen, huren of pachten

    De gemeente is eigenaar van stukken grond in de gemeente. Soms kunt u een stuk grond van de gemeente kopen, huren of pachten. Bijvoorbeeld bouwkavels, landbouwgrond of groenstroken. U kunt hieronder met of zonder DigiD een aanvraagformulier invullen en meteen de administratiekosten van € 10,00 betalen.

  • Planschade

    Planschade is schade die veroorzaakt wordt door een ruimtelijk plan. Dat kan een bestemmingsplan of omgevingsplan zijn, maar ook andere ruimtelijke plannen kunnen schade veroorzaken. Krijgt een gebied door een bestemmingsplan of omgevingsplan een andere bestemming? Dan kan dat schade voor u opleveren. Bijvoorbeeld doordat uw onderneming minder inkomsten heeft of omdat uw woning of pand minder waard wordt. Is dit bij u het geval? Dan kunt u een tegemoetkoming aanvragen voor de geleden planschade.

  • Afwijking van Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) melden

    Kloppen gegevens in de Basisregistratie Adressen en Gebouwengegevens (BAG) over uw pand niet? Denkt u dat de combinatie van straat en huisnummer wél bestaat of zou moeten bestaan? Dan kunt u dit melden bij de gemeente Rotterdam.

  • Omgevingsplan bekijken en reageren

    Wilt u weten of u op een bepaalde plek in Horst aan de Maas mag bouwen? Een winkel mag openen? Een bedrijf mag beginnen? Of hoe u een stuk grond mag gebruiken? Dit staat in het omgevingsplan.