Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (3)
Zoekresultaat 81 - 90 van 100 resultaten
- Inburgeren asielstatushouders
Inburgeringstraject voor asielstatushouders vanaf 1 januari 2022
- Bron: Gennep (Gemeente)
- 2022-02-09
- Wat valt onder de Wmo?
De gemeente geeft ondersteuning thuis via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
- Bron: Gennep (Gemeente)
- 2022-06-02
- Parkeervergunning
De gemeente Gennep heeft geen parkeervergunning voor bewoners of ondernemers.
- Bron: Gennep (Gemeente)
- 2021-12-17
- Rioolaansluiting aanvragen
U hebt een rioolaansluiting nodig als u uw riool wilt aansluiten op het gemeentelijke riool.
- Bron: Gennep (Gemeente)
- 2023-03-27
- Veelgestelde vragen over eikenprocessierups
Een eikenprocessierups is een larve van een nachtvlinder. Ze legt haar eitjes vooral in de toppen van eikenbomen. Vanaf half april tot begin mei komen de eitjes uit. Na een aantal keer vervellen, komen de rupsen in groepjes samen. Ze vormen grote nesten op de stam. ’s Nachts gaan ze 'in processie' op zoek naar voedsel. Als de rupsen drie keer zijn verveld, krijgen ze tot wel 700.000 brandharen. Als mensen of dieren in contact komen met deze haren, kan dat vervelende klachten geven.
- Bron: Gennep (Gemeente)
- 2021-12-20
- Geboorteaangifte
Gefeliciteerd met de geboorte van uw kind. Om dit officieel bekend te maken, doet u binnen 3 dagen aangifte van de geboorte. U doet dit in de gemeente waar uw kind is geboren. Dit is wettelijk verplicht.
- Bron: Gennep (Gemeente)
- 2023-05-08
- Melding Wet verplichte GGZ
Door een psychiatrische aandoening kan het voorkomen dat mensen zichzelf of anderen iets dreigen aan te doen. Dan is hulp nodig. Als de betrokkene geen hulp wil, kan verplichte geestelijke gezondheidszorg worden ingezet. Maakt u zich zorgen over iemand en denkt u dat deze persoon dringend psychische hulp nodig heeft? U kunt dan een melding doen in het kader van de Wet verplichte GGZ (WvGGZ). De gemeente onderzoekt of en welke hulp nodig is. Als de gemeente het noodzakelijk vindt om verplichte hulp in te zetten, dan wordt aan de officier van justitie gevraagd om een zorgmachtiging bij de rechter aan te vragen. De rechter beslist uiteindelijk of verplichte zorg wordt ingezet. Deze gang van zaken is geregeld in WvGGZ.
- Bron: Gennep (Gemeente)
- 2021-11-30
- Tourist Info Gennep
Het historisch stadje Gennep, waar de Niers bij de ruine van het Genneper Huis de Maas instroomt en o.a. bekend door het keramiek, is een fantastische streek om te fietsen en te wandelen. Er is een wandelroutenetwerk, een stadswandeling met gids, maar ook diverse fietsroute's zoals die van het "Duits Lijntje"
- Bron: Gennep (Gemeente)
- 2023-08-17
- Hergebruik en recycling
Hergebruik of recycling is het opnieuw gebruiken van materialen, nadat ze als afval zijn afgegeven. Afval afgeven kan via de afvalcontainer aan straat, maar ook via het milieustation of via een van de ondergrondse afvalcontainers. Het meeste van uw afval wordt gerecycled of hergebruikt. Daarnaast wordt afval, dat niet meer bruikbaar is, verbrand, zodat er in ieder geval energie mee opgewekt wordt. Er is een belangrijk verschil tussen hergebruik en recycling. Bij hergebruik wordt een voorwerp opnieuw gebruikt, al dan niet voor een ander doel. Bij recycling wordt een afvalstof omgevormd tot een nieuw product. Hergebruik en recycling is belangrijk, omdat onze grondstoffen een keer op zijn. Door te hergebruiken en te recyclen besparen we op onze grondstoffen. De meeste afvalsoorten zijn prima te recyclen, zelfs tot in het oneindige. In de diverse bijlagen ziet u hoe enkele van de afvalsoorten worden gerecycled of hergebruikt. Een essentiële voorwaarde voor hergebruik en recycling is dat het apart wordt ingezameld.
- Bron: Gennep (Gemeente)
- 2021-11-25
- Bezwaar maken
Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit van de gemeente. Bijvoorbeeld omdat u een vergunning hebt gevraagd, maar niet gekregen. Of uw buren hebben een vergunning gekregen waar u het niet mee eens bent. Vaak kunt u bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente. Dit doet u door een bezwaarschrift te sturen naar de gemeente. In uw bezwaarschrift legt u uit waarom u het niet eens bent met het besluit. De gemeente moet dan opnieuw beslissen. Bent u het ook niet eens met dit tweede besluit? Dan kunt u vaak beroep indienen bij de rechter.
- Bron: Gennep (Gemeente)
- 2023-04-05