Zoekresultaat 81 - 90 van 101 resultaten

  • Nieuwe straatnaam doorgeven

    De gemeente geeft nieuwe straten een naam. Heb je een idee voor een naam voor een nieuwe straat? Dan kan je deze naam doorgeven aan de gemeente. Werkgroep naamgeving openbare ruimten De werkgroep naamgeving openbare ruimten adviseert de gemeente. Daarbij kijken zij naar historische juistheid en praktische bruikbaarheid. In de werkgroep zijn ambtenaren en ook inwoners van de gemeente Noordwijk…

  • Vergoeding aanvragen voor schade door een besluit van de gemeente

    Heeft u schade door een besluit van de gemeente of verwacht u schade? Dan kunt u de gemeente om een vergoeding voor de schade vragen.

  • Woonvisie Ommen 2021-2025

    De woonvisie vormt de basis voor het woonbeleid van de gemeente Ommen. In de visie wordt uitgelegd waar de gemeente in 2025 op het gebied van wonen wil staan en wordt de visie gebruikt voor het maken van prestatieafspraken met de woningcorporatie.In de woonvisie is het wensbeeld voor het wonen in...

  • Kadastrale gegevens opvragen

    Het Kadaster houdt allerlei gegevens bij van alle gebouwen en stukken grond in Nederland. Bijvoorbeeld wie de eigenaar is, waar de erfgrens ligt en of er kabels in de grond liggen. U bekijkt deze gegevens op de website van het Kadaster.

  • Nadeelcompensatie

    Nadeelcompensatie is een vergoeding die u bij de gemeente aanvraagt als er financieel nadeel voor u ontstaat door een ruimtelijk plan. Dit kan gebeuren door een omgevingsplan of andere besluiten. Krijgt een gebied door een omgevingsplan een andere functie? Dan zorgt dit misschien voor schade. Bijvoorbeeld als een plan bepaalt dat er een bedrijf komt op een stuk grasland. Dit kan voor schade zorgen voor huizen in de buurt. Is dit bij u het geval? Dan kunt u bij de gemeente een nadeelcompensatie aanvragen.

  • Huisnummer aanvragen of veranderen

    Wil je een nieuw pand bouwen of een pand opsplitsen? Dan heb je daar een omgevingsvergunning en een nieuw huisnummer voor nodig. Ook als je 2 woon- of bedrijfsruimten met elk een eigen huisnummer samenvoegt, heb je een nieuw huisnummer nodig. Je vraagt een omgevingsvergunning aan bij het Omgevingsloket. Online een omgevingsvergunning aanvragen via omgevingswet.overheid.nl Nieuw huisnummer en geen omgevingsvergunning…

  • Omgevingsplan

    Met de komst van de Omgevingswet op 1 januari 2024 bestaan er geen bestemmingsplannen meer. Alle bestaande vastgestelde bestemmingsplannen en de vastgestelde bestemmingsplannen die voor 1 januari 2024 in ontwerp ter inzage zijn gelegd maken onderdeel uit van het omgevingsplan. In het omgevingsplan staan algemene regels van de gemeente voor de fysieke leefomgeving. De omgeving waar u in woont, werkt…

  • Omgevingsvergunning strijdig gebruik

    Wil je grond of gebouwen gebruiken? Kijk dan eerst of dit past binnen het geldende bestemmingsplan. Blijkt het in strijd met het bestemmingsplan? Dan heb je een omgevingsvergunning nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een woning als kantoor wil gebruiken, terwijl het gebouw volgens het plan een woonbestemming heeft. Je vraagt een omgevingsvergunning aan bij het Omgevingsloket. Online…

  • Afwijken van het omgevingsplan

    Een omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan) bevat gemeentelijke regels voor de fysieke leefomgeving en schrijft voor wat er op een locatie gebouwd mag worden en welke activiteiten wel of niet zijn toegestaan. Het bevat ook regels over de maximale hoogte en oppervlakte van bouwwerken en milieuregels. Burgers, bedrijven, instellingen en de gemeente zijn aan het omgevingsplan gebonden. Maar er zijn ook mogelijkheden om daar van af te wijken.

  • Beroep of bedrijf aan huis

    Wilt u een bedrijf in of aan huis starten? Op deze pagina leest u waaraan u moet voldoen en wat de mogelijkheden zijn. Voorwaarden U mag uw bedrijf aan huis houden als u voldoet aan onderstaande voorwaarden: uw beroep of bedrijf staat in de lijst met 'Bedrijfsactiviteiten aan huis die onder voorwaarden...