Zoekresultaten 1 - 10 van 10019 resultaten

  • Caravan parkeren op de openbare weg

    Voor het langdurig parkeren van een caravan of andere aanhangwagen is een ontheffing nodig. Hieraan zijn regels verbonden.

  • Bouwplannen en bouwtekeningen bekijken

    De gemeente bewaart bouwtekeningen en -plannen. Inwoners kunnen deze inzien.

  • Slopen van pand of woning

    Wanneer u een bouwwerk geheel of gedeeltelijk wilt slopen, doet u een sloopmelding bij de gemeente. Let op:  Binnenshuis slopen, bijvoorbeeld het verwijderen van een muurtje of verlaagt plafond, valt hier ook onder. Voorwaarden U hoeft in de volgende gevallen geen sloopmelding te doen: Het sloopafval bedraagt minder dan 10m3 Is geen sprake van asbest U geeft de sloopmelding door: Online via www.omgevingsloket.nl De gemeente reageert binnen 4 weken op uw sloopmelding. De gemeente kan aanvullende voorwaarden stellen. U meldt 2 dagen  voordat u wilt beginnen dit aan de gemeente. Let op, is sprake van een monument of is sprake van een beschermd stads- of dorpsgezicht dan is naast de sloopmelding een omgevingsvergunning onderdeel sloop nodig. Benodigde gegevens Bij de sloopmelding moeten de volgende gegevens worden bijgevoegd: Naam en adres van de eigenaar en het te slopen bouwwerk en eventueel de gemachtigde van de persoon/bedrijf Naam en adres van de sloper indien dit een andere is dan onder vorige punt (dit mag uiterlijk twee werkdagen voor start werkzaamheden aan de gemeente worden bekendgemaakt) Adres, Kadastrale aanduiding en aard van het te slopen bouwwerk of onderdeel daarvan Indien de plaatselijke situatie erom vraagt een sloopveiligheidsplan (bij twijfel informeer bij de gemeente) Een akoestisch onderzoek als de geluidsnormen worden overschreden Een rapport van een trillingenonderzoek indien de werkzaamheden grote trillingsterkte veroorzaakt Een globale inventarisatie van de vrijkomende afvalstoffen en de hoeveelheden Als de steenachtig afval ter plekke wordt gebroken, de hoeveelheid de naam en adres van de eigenaar van het recyclinggranulaat Een asbestinventarisatierapport indien het pand van voor 1 januari 1993 is Een asbestinventarisatierapport is als particulier niet nodig voor het: Niet gelijmde, asbesthoudende vloerbedekking (Max. 35 m²) Asbesthoudende vloertegels (Max. 35 m²) Geschroefde, hecht gebonden, asbesthoudende (dak)platen (Max. 35 m²) Tip Wanneer u twijfelt over uw situatie, neemt u contact op met Klantcontacten, loket Stad & Ruimte via 140522 of maakt u online een afspraak Meer informatie en contact Meer informatie over het verwijderen van asbest Mail naar postbus@meppel.nl of bel Klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0522

  • Verlof tot begraven

    U kunt een overledene laten begraven of cremeren. Hiervoor heeft u toestemming nodig van de gemeente.

  • Rolstoel aanvragen

    Als iemand niet meer zelfstandig kan lopen, kan de gemeente in sommige gevallen hulp bieden, bijvoorbeeld met (een aanpassing aan) een rolstoel.

  • Nederlanderschap

    U kunt de Nederlandse nationaliteit aanvragen bij de gemeente Ede. Dit kan met twee procedures: via optie of naturalisatie.

  • Onroerend goed, beperkingen

    Er zitten regels aan wat er wel en niet met onroerend goed gedaan mag worden. Alle beperkingen op onroerende zaken moeten geregistreerd zijn.

  • Schoolkosten, bijdrage

    Scholieren tussen de 18 en 30 jaar kunnen in sommige gevallen een tegemoetkoming in de schoolkosten krijgen van DUO.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    De gemeente sluit het openbare riool aan op privéterrein. Als een woning of bedrijf niet is aangesloten, moet aansluiting aangevraagd worden.

  • Passend onderwijs

    Alle leerlingen verdienen een plek op een school die bij hen past. In de meeste gevallen is dit een reguliere school, maar het kan ook (tijdelijk) het speciaal onderwijs zijn. Passend onderwijs betekent dat elk kind een passende plek binnen het onderwijs krijgt.