Resultaten 1 - 10 van 100 resultaten

  • Omgevingsplan inzien

    In het omgevingsplan staan alle regels voor de fysieke leefomgeving. Deze regels gelden voor iedereen en gaan over wat wel en niet kan op een bepaalde plek in de gemeente. Het omgevingsplan vervangt de vele bestemmingsplannen en bepaalde verordeningen.

  • Activiteit organiseren

    Is de criteria voor een groot evenement niet voor u van toepassing dan kunt u volstaan met een melding. Zeven dagen voorafgaand aan de activiteit doet u de melding.  Een melding is noodzakelijk voor de veiligheid en gezondheid van bezoekers en om overlast te voorkomen. Een klein evenement (activiteit) is bijvoorbeeld een rommelmarkt, straatfeest of buurtbarbecue. Op kleine evenementen zijn weinig mensen aanwezig. Kleine evenementen zorgen ook voor weinig overlast voor bewoners en verkeer. U moet een klein evenement melden bij de gemeente.

  • Uittreksel uit basisregistratie personen opvragen

    Op een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) staan persoonsgegevens, zoals uw naam en huidige adres. U vraagt het uittreksel aan bij de gemeente waarin u woont.

  • Uittreksel of afschrift van de burgerlijke stand aanvragen

    U kunt een uittreksel of afschrift van diverse akte (n) opvragen uit de burgerlijke stand die plaats hebben gevonden in de gemeente Diemen.

  • Afvalwater lozen

    Wilt u afvalwater lozen? Dan moet u zich aan regels houden. Soms moet u ook een melding doen of een vergunning aanvragen. Dat regelt u via Omgevingsloket online.

  • Burgerinitiatief indienen

    Wilt u een bepaald onderwerp in de gemeenteraad laten behandelen? Dien uw voorstel in bij de gemeenteraad.

  • Tijdelijk briefadres aanvragen

    U kunt uw post tijdelijk ontvangen op een ander adres dan waar u verblijft. Bijvoorbeeld omdat u geen woning heeft. U vraagt het gebruik van een briefadres aan bij de gemeente.

  • Inrit aanleggen

    Voor het aanleggen van een inrit heeft u een omgevingsvergunning nodig. U vraagt een omgevingsvergunning aan via het nieuwe Omgevingsloket. 

  • Vuurwerk opslaan of verkopen

    Mag ik vuurwerk opslaan? U mag geen vuurwerk opslaan zonder toestemming. Wilt u minder dan 10.000 kilo vuurwerk opslaan? Doe een 'Melding vuurwerkbesluit' bij Infomil'. Slaat u meer dan 10.000 kilo vuurwerk op? Of wilt u professioneel vuurwerk opslaan? Dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen. De omgevingsvergunning vraagt u aan bij het online Omgevingsloket. Meer informatie leest u bij 'Vuurwerk afsteken'. 

  • Gebruik van een tijdelijk bouwwerk melden

    Bij tijdelijke gebouwen (zoals noodlokalen en tenten) moet u zich aan de brandveiligheid regels houden. De brandweer controleert of u zich aan de regels houdt en geeft u adviezen over brandveiligheid. De brandweer kan u verplichten om uw activiteiten te stoppen.