Resultaten 131 - 140 van 140 resultaten

  • Bijstandsuitkering aanvragen

    Als u te weinig geld heeft om van te leven en zelf niet genoeg kunt verdienen, dan kunt u misschien een bijstandsuitkering krijgen. De bijstandsuitkering wordt ook wel 'een uitkering' en 'in de bijstand' genoemd. Kijk hier of u bijstand kunt aanvragen en hoe dat gaat.

  • Partnerschap omzetten in huwelijk

    U kunt uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Dat kan in elke gemeente, dus niet alleen in de gemeente waar u woont. Als u een geregistreerd partnerschap heeft, kunt u die alleen in Nederland omzetten. U kunt daarna niet in het buitenland trouwen.

  • Parkeren groot voertuig of kampeermiddel

    U wilt langer dan 3 dagen een kampeermiddel binnen de bebouwde kom parkeren. Of u moet een groot voertuig tijdelijk binnen de bebouwde kom parkeren, anders dan op de daarvoor bestemde plekken. U heeft hiervoor toestemming (parkeerontheffing) nodig. U vraagt dit aan met DigiD of eHerkenning.

  • Geld voor kinderopvang bij scholing of re-integratie

    U krijgt kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst, maar dit is niet genoeg. Als u onderwijs volgt of aan het re-integreren bent, dan kunt u misschien extra geld krijgen van de gemeente. Dit heet vergoeding eigen bijdrage kosten kinderopvang.

  • Slopen

    Een sloopactiviteit is het geheel of gedeeltelijk afbreken of uit elkaar halen van een bouwwerk. Bedrijven en particulieren die iets (laten) slopen, moeten dit mogelijk vooraf melden bij de gemeente. Ook kan het zijn dat er, naast het doen van een melding ook een omgevingsvergunning nodig is voor de sloop. Bijvoorbeeld bij het slopen van een monument of in een beschermd stadsgezicht.

  • Duurzaamheidslening Maatschappelijk Vastgoed

    U kunt een lening afsluiten voor het verduurzamen van een gebouw of sportterrein. De lening is bedoeld voor verenigingen, stichtingen, scholen, kerken en zorginstellingen. Dit heet een stimuleringslening voor maatschappelijk vastgoed. U vraagt de lening via de gemeente aan.

  • Kinderopvang starten of aanpassen

    U wilt in Hilversum een kinderopvang starten of aanpassen. U schrijft uw kinderopvang minimaal 10 weken voor opening in bij het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Ook meldt u zich aan bij de GGD.

  • Briefadres

    U woont voor het grootste deel in Hilversum, maar u heeft (nog) geen vast woonadres. Voor het ontvangen van post kunt u een briefadres gebruiken. U ontvangt dan post van de overheid tijdelijk op het adres van een vriend, kennis of familielid. Soms kunt u gebruikmaken van een tijdelijk briefadres van de gemeente.

  • WOZ-waarde

    Om de WOZ-waarde van uw huis of gebouw te bepalen gebruikt de gemeente verschillende gegevens. Zoals oppervlakte, bouwtekeningen en verbouwingen die kort geleden zijn uitgevoerd. De WOZ-waarde van uw woning bekijkt u bij het WOZ-waardeloket. In maart ziet u de waarde voor het geldende belastingjaar.

  • Omgevingsvergunning aanvragen

    U wilt uw woning of bedrijf (ver)bouwen. Of wilt u bijvoorbeeld een uitrit aanleggen, een dakkapel plaatsen, een boom kappen of reclame aanbrengen op uw pand. Dan heeft u hiervoor mogelijk een omgevingsvergunning nodig. Of moet u een melding doen. Controleer met de vergunningcheck of u een vergunning moet aanvragen, een melding moet doen of dat er een andere verplichting voor u geldt.