Resultaten 261 - 270 van 280 resultaten
- Leegstaand pand tijdelijk verhuren
Als u een pand leeg heeft staan, kunt u het tijdelijk verhuren. U kunt hiervoor gebruik maken van de Leegstandwet. Verhuren op basis van de Leegstandwet biedt u voordelen. Zo kunt u voor het pand een lagere huurprijs vragen. Ook hoeft u de huurder geen huurbescherming te geven.
Wilt u uw pand verhuren op basis van de Leegstandwet? Dan heeft u een vergunning nodig. Hoelang u het pand mag verhuren ligt aan de situatie.
- Huurwoning die gerenoveerd of gesloopt wordt:
U krijgt de vergunning voor 2 jaar. De gemeente kan de vergunning steeds met 1 jaar verlengen. De totale lengte van de vergunning is maximaal 7 jaar. - Woning die te koop staat:
U krijgt een vergunning voor 5 jaar. De vergunning wordt niet verlengd. - Gebouw zonder woonbestemming:
U krijgt een vergunning voor maximaal 10 jaar. Heeft u voor het gebruik als woonruimte een tijdelijke ontheffing van het omgevingsplan nodig? Dan is de vergunning voor verhuur net zolang geldig als de duur van de ontheffing van het omgevingsplan (met een maximum van 10 jaar).
Bent u niet de eigenaar van het pand? Dan kunt u het pand tijdelijk onderverhuren. Hiervoor heeft u toestemming nodig van uw verhuurder.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-23
- Huurwoning die gerenoveerd of gesloopt wordt:
- Rioolheffing betalen
Rioolheffing is een gemeentelijke belasting die u betaalt voor bijvoorbeeld het gebruik van het riool. Eigenaren van woningen en bedrijven moeten deze belasting betalen. U ontvangt een aanslag van de gemeente.
De gemeente gebruikt het geld van de rioolheffing voor:
- de inzameling, afvoer en zuivering van afvalwater
- de afvoer van bijvoorbeeld regen
- het onderhoud van bijvoorbeeld sloten, greppels en vaarwegen
Bedrijfsverzamelgebouwen
Ook bedrijfsverzamelgebouwen worden betrokken in de rioolheffing. Onder een bedrijfsverzamelgebouw wordt verstaan: een gebouw dat dient om verschillende bedrijven in te huisvesten. Hiervoor gelden afwijkende tarieven.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-01-23
- Paspoort of identiteitskaart voor Nederlanders die in het buitenland wonen
Als u Nederlander bent en in het buitenland woont, kunt u een paspoort of identiteitskaart aanvragen. Dat doet u bij 1 van de grensgemeenten in Nederland. Of u gaat naar een ambassade of consulaat in het land waar u woont.
Kinderen hebben een eigen paspoort of identiteitskaart nodig om naar het buitenland te reizen. Kinderen vanaf 14 jaar moeten zich in Nederland kunnen identificeren.
Bent u 18 jaar of ouder, dan is uw paspoort of identiteitskaart 10 jaar geldig. Voor iedereen onder de 18 jaar is een paspoort of identiteitskaart 5 jaar geldig.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-07-05
- Eerste inschrijving in Nederland
Als u voor het eerst naar Nederland verhuist, moet u zich inschrijven in de Basisregistratie personen (BRP). U schrijft zich in bij de gemeente waarin u gaat wonen. Dit noemen we een ‘eerste inschrijving’. Zo krijgt u een burgerservicenummer (BSN). Dit BSN heeft u bijvoorbeeld nodig als u in Nederland wilt werken. Of als u een bankrekening in Nederland wilt openen.
Heeft u al eerder in Nederland gewoond, maar bent u voor oktober 1994 naar het buitenland verhuisd? Dan moet u ook een ‘eerste inschrijving’ doen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-07-16
- Vergoeding aanvragen voor schade door een besluit van de gemeente
U kunt schade hebben door een besluit van de gemeente over uw omgeving. De gemeente legt bijvoorbeeld een weg aan vlak achter uw huis, zodat uw huis minder waard wordt. Of door werkzaamheden is uw winkel niet goed bereikbaar, waardoor u inkomsten verliest.
Misschien heeft u recht op een vergoeding. U kunt de gemeente om een vergoeding vragen.
Is de schade een gevolg van een besluit uit 2023 of eerder? Dan vraagt u een vergoeding voor planschade.
Is de schade een gevolg van een besluit uit 2024 of later? Dan vraagt u om nadeelcompensatie.
Na uw aanvraag voor schadevergoeding doet een onafhankelijk adviseur onderzoek. Hij adviseert de gemeente of u recht heeft op vergoeding van de schade. De gemeente beslist over uw aanvraag en bepaalt het bedrag van de vergoeding.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-07-25
- Voorster Afvalzakken
De gele Voorster afvalzakken zijn bedoeld voor de inzameling van restafval. Aan de zakken zitten kosten verbonden, zie hiervoor het kopje 'kosten'. De zakken zijn te verkrijgen in drie maten: 12,5 liter, 25 liter en 50 liter. De zakken zijn per set van 26 stuks te bestellen.
De gele Voorster Afvalzakken zijn ook te koop in de volgende winkels:
- Coop Versluis, Rijksstraatweg 77 Voorst;
- Coop De Lelie in Terwolde, Molenweg 1 Terwolde;
- Klein Hekkelder in Klein Amsterdam, Heuvelderweg 9 Voorst.
- Plus Versluis, Hoofdweg 86 Klarenbeek
- Gemeentehuis, H.W. Iordensweg 17 Twello
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-07-12
- Asbest verwijderen
Asbest is kankerverwekkend materiaal. Daarom mag u niet zomaar asbest verwijderen. U moet eerst een sloopmelding doen voordat u begint met de werkzaamheden.
Asbest kan voorkomen in:
- vlakke platen (gevels dakbeschot, rondom schoorstenen)
- vlakke gevelplaten met coating (decoratieve buitengevels, galerijen)
- schoorstenen of luchtkanalen (bij kachel of cv-installatie, ventilatiekanaal)
- bloembakken
- golfplaten (daken van schuren en garages)
- standleiding (afvoer toilet)
- brandwerend board (onder cv-ketels, wanden cv-kast, trapbeschot, plafonds)
- vinylzeil of oude vloerbedekking (asbesthoudende onderlaag)
- oude huishoudelijke apparaten
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-23
- Paspoort of identiteitskaart aanvragen
U gebruikt een paspoort of identiteitskaart om te laten zien wie u bent. Dat moet u doen als u naar het buitenland wilt reizen of als u naar de dokter of het ziekenhuis gaat. Iedereen vanaf 14 jaar oud moet ook een paspoort of identiteitsbewijs kunnen laten zien als de politie daarom vraagt.
Reizen
Met een paspoort of identiteitskaart kunt u naar andere landen reizen. Met een identiteitskaart kunt u de meeste Europese landen bezoeken. Met een paspoort kunt u alle landen bezoeken. Voor sommige landen heeft u ook een visum nodig. Meer informatie over reizen naar het buitenland vindt u op Rijksoverheid.nl.
Vanaf welke leeftijd?
Iedereen vanaf 14 jaar moet een paspoort of identiteitsbewijs bij zich hebben. Als kinderen onder de 14 naar het buitenland reizen, hebben ze ook een paspoort of identiteitskaart nodig.
Als u naar het ziekenhuis of de dokter gaat, moet u ook een eigen paspoort of identiteitsbewijs hebben. Dat geldt ook voor kinderen. De leeftijd van het kind maakt niet uit.
Inloggen
Met uw nieuwe identiteitskaart kunt u inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds.
Geldigheid
Bent u 18 jaar of ouder, dan is uw paspoort of identiteitskaart 10 jaar geldig. Voor iedereen onder de 18 jaar is een paspoort of identiteitskaart 5 jaar geldig.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-09-09
- Ouderschap ontkennen
Als de moeder van een kind getrouwd is, dan wordt haar echtgenoot de vader van het kind. Dit geldt ook voor geregistreerd partnerschap. Bij lesbische stellen wordt de partner de duomoeder van het kind. Het kind moet dan verwekt zijn door kunstmatige bevruchting met behulp van een anonieme zaaddonor.
Het is mogelijk om het ouderschap te ontkennen. Bijvoorbeeld omdat de echtgenoot niet de biologische vader van het kind is. Of omdat de duomoeder geen rol in de verzorging of opvoeding van het kind heeft gespeeld. De moeder, vader/duomoeder en het kind kan ontkenning van het ouderschap aanvragen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2023-02-08
- Vrijstelling van leerplicht aanvragen
Alle kinderen tussen 5 en 16 jaar die in Nederland wonen, zijn leerplichtig. Dit geldt ook voor kinderen met een andere nationaliteit. En voor kinderen van asielzoekers en vreemdelingen.
De gemeente mag voor uw kind vrijstelling van de leerplicht geven. Dit betekent dat het niet naar school hoeft. Dit kan bijvoorbeeld als uw kind door psychische of lichamelijke klachten geen onderwijs kan volgen. Of als uw kind naar een buitenlandse school gaat.Zit uw kind tegen het einde van de leerplichtige periode en heeft hij of zij moeite op school? Misschien kan uw kind in dat jaar een afwijkend programma volgen. Dit is de vervangende leerplicht.
Het programma van de vervangende leerplicht bestaat uit algemeen vormend onderwijs en beroepsgericht onderwijs. Daarnaast bevat het praktijktijd. Dit is licht werk.
Als uw kind dit traject ingaat, schrijft u het in bij een instelling waar het dit aangepaste onderwijs kan volgen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-23