Resultaten 191 - 195 van 195 resultaten

  • Brandveilig gebruik gebouwen en overige locaties

    Het is belangrijk dat de brandveiligheid van gebouwen op orde is. Hiervoor zijn regels opgesteld. In bepaalde gevallen is een Melding brandveilig gebruik nodig voordat een gebouw in gebruik kan worden genomen. Hiermee laat u vooraf zien dat uw gebouw brandveilig is. Of een melding nodig is hangt af van het aantal personen dat in het gebouw bezoekt en de functie van het gebouw. Bijvoorbeeld: Kinderdagverblijf Café Winkel Verzorgingshuis Doe de vergunningcheck  Melding brandveilig gebruik online aanvragen via DigiD Vergunningcheck Via het Omgevingsloket kunt u met de vergunningcheck onderzoeken of u een melding brandveilig gebruik nodig hebt. Aarzelt u over de uitkomst of heeft u moeite met invullen? Wij helpen u graag iedere ochtend van 08.30 tot 12.30 uur aan de balie van Ruimte in het gemeentehuis. U kunt ook bellen via telefoonnummer (0341) 359 611. Melding brandveilig gebruik maken Blijkt uit de vergunningcheck dat u een melding brandveilig gebruik nodig heeft? Dan maakt u via de het Omgevingsloket een melding. Het systeem vertelt u welke gegevens u moet invullen en welke documenten u moet aanleveren. Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning heeft u een DigiD nodig. Brandveiligheid overige locaties Voor sommige terreinen moet u bij de gemeente een Melding voor brandveilig gebruik en basishulpverlening overige locaties indienen. Bijvoorbeeld bij evenementen of activiteiten op een terrein waar meer dan 50 personen tegelijk bij elkaar zijn. En waar gebruik wordt gemaakt van tijdelijke bouwsels zoals een podium. Is een evenementenvergunning of omgevingsvergunning aangevraagd? Dan is deze melding is niet nodig. De brandveiligheid is daarbij beoordeeld. Meldingsformulier brandveilig gebruik overige locaties downloaden (PDF) Het ingevulde formulier kunt u mailen naar info@putten.nl of opsturen naar Postbus 400, 3880 AK, Putten. Termijn Minimaal 4 weken voordat u een gebouw in gebruik neemt of voordat de activiteit plaatsvindt moet de melding zijn ingediend.

  • Bouwwerken toetsing uiterlijk (welstand)

    Een omgevingsvergunning voor het onderdeel bouwen moet qua uiterlijk voldoen aan redelijke eisen van welstand. De beoordeling gebeurt door de Commissie omgevingskwaliteit van het Gelders Genootschap. Dit doet zij aan de hand van de gemeentelijke welstandsnota. Daarna volgt een advies aan het college van burgemeester en wethouders. De rayonarchitect brengt advies uit over de ingediende bouwplannen. Hij doet dat als gemandateerde van de Commissie omgevingskwaliteit. Dit gebeurt op de dinsdagmiddag, in de oneven weken. Is het bouwplan erg ingrijpend voor de bebouwde omgeving? Dan wordt het daarna behandeld in de Commissie omgevingskwaliteit. De bouwplannen die zij behandelen, worden één dag voor de datum van de vergaderingen bekendgemaakt op deze pagina. De behandeling is openbaar. Aanvragers en hun architecten/tekenaars kunnen - op aanvraag - inspreken. De bespreking van niet gepubliceerde plannen is niet openbaar. Bijlagen Agenda vergadering van Commissie omgevingskwaliteit Gebiedsindeling bebouwde kom Gebiedsindeling buitengebied  Welstandsnota 

  • Vissenverklaring bij Henslare-Gildegoed

    Gaat u gaat vissen in de waterpartijen bij de rotonde Henslare-Gildegoed? Dan hebt u een verklaring nodig. Hierin staat dat u toestemming hebt om te mogen vissen. Deze verklaring kunt u gratis per kalenderjaar downloaden en invullen. U hoeft de verklaring niet op te sturen naar de gemeente. U moet het formulier bij u hebben als u aan het vissen bent. Toestemmingsverklaring vissen downloaden (PDF)

  • Subsidie waardevolle bomen

    Wilt u werkzaamheden verrichten aan een waardevolle boom? De gemeente Putten heeft in 2015 een lijst met waardevolle bomen opgesteld. Dit zijn bomen van bijzondere leeftijd en/of met grote meerwaarde voor klimaat, natuur en uitstraling. Deze bomen mogen alleen met zwaarwegende belangen gekapt worden. De gezondheid van deze bomen vindt de gemeente belangrijk. U kunt een subsidie aanvragen voor het onderhoud aan de boom.

  • Inzage gemeentelijk beperkingenregister

    Op sommige panden of stukken grond heeft de gemeente een publiekrechtelijke beperking gegeven. Deze beperkingen bepalen wat u met het gebouw of het stuk grond mag doen. Voorbeelden zijn: Een gebouw is aangewezen als een gemeentelijk monument. Een gebouw is niet bewoonbaar verklaard. Een gebouw is voor bepaalde tijd gesloten door drugshandel. De gemeente heeft voorkeursrecht op een stuk grond. Deze beperkingen vindt u terug in het gemeentelijk beperkingenregister. Voordat u een huis of een stuk grond koopt, is het handig in dit register te kijken. Zo weet u meteen waar u rekening mee moet houden. Moet u laten zien dat een pand of stuk grond wel of geen beperkingen heeft? Vraag de gemeente om een gewaarmerkt afschrift of uittreksel. Naast gemeentelijke publiekrechtelijke beperkingen leggen ook andere bestuursorganen een publiekrechtelijke beperking op. Bijvoorbeeld de Rijksoverheid of Provincie. Voor een compleet overzicht van alle geldende publiekrechtelijke beperkingen kunt u terecht bij het Kadaster.