Berichten over uw Buurt

Bent u 25 jaar of ouder? Heeft u een e-mailadres opgegeven in MijnOverheid? Dan ontvangt u maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met Berichten over uw Buurt.

Zo laat de overheid u weten wat er speelt in uw eigen buurt. Wanneer u de eerste e-mail krijgt, is afhankelijk van de gemeente waar u woont.

Altijd op de hoogte

Berichten over uw Buurt informeert u per e-mail over bekendmakingen van de overheid. Die gaan bijvoorbeeld over een vergunning voor het verbouwen van een huis, het kappen van een boom of het houden van een buurtfeest.

U ontvangt hierover automatisch een e-mail met Berichten over uw Buurt rondom uw eigen woonadres. Liever een ander, zelfgekozen adres voor bijvoorbeeld een vakantiewoning? Klik hieronder voor meer informatie over Berichten over uw Buurt rondom een zelfgekozen adres.

Lees meer

In de e-mail staan nieuwe bekendmakingen die gaan over zaken die spelen binnen een gebied van 125, 250 of 500 meter rondom uw woonadres.

Dit zijn bekendmakingen van uw gemeente, provincie, waterschap, regionaal samenwerkingsverband en van de Rijksoverheid. Deze staan ook op de website officielebekendmakingen.nl.

In de e-mail staan alleen nieuwe bekendmakingen. Zijn er geen nieuwe bekendmakingen, dan ontvangt u ook geen
e-mail.

Afmelden of aanpassen

Wilt u liever geen Berichten over uw Buurt ontvangen? Afmelden kan eenvoudig via de afmeldlink in de e-mail.

Wilt u de e-mail vaker ontvangen? Of de afstand rondom uw woonadres aanpassen? Dit doet u op MijnOverheid onder ‘Wonen’.  U kunt zich daar ook afmelden en opnieuw aanmelden.

Ik heb een vraag over de inhoud van een bekendmaking

Afhankelijk van uw vraag of opmerking kunt u het volgende doen:
  • Wilt u contact opnemen met de organisatie die de bekendmaking heeft gedaan? Zoek dan de contactgegevens op in het Register van Overheidsorganisaties. De naam van de organisatie staat altijd bovenaan de bekendmaking. Wilt u de stukken inzien? Kijk eerst of de stukken als bijlage bij de bekendmaking zitten. Als dit niet zo is, kunt u contact opnemen met de organisatie die de bekendmaking heeft gedaan.
  • Wilt u meer informatie of klopt de inhoud van een bekendmaking niet? Neem dan contact op met de organisatie die de bekendmaking heeft gedaan. MijnOverheid en Overheid.nl zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de bekendmakingen.
  • Heeft u een andere vraag over Berichten over uw Buurt? In de veelgestelde vragen vindt u meer informatie.

Pas op voor phishing

Helaas zijn er op het internet oplichters actief. Via links in nagemaakte e-mails proberen ze u naar valse websites te lokken. Ze proberen dan persoonlijke informatie of geld te stelen. Dat heet phishing.

Controleer daarom altijd de afzender van de e-mail, dat is Overheid.nl. Ook is het goed om de links te controleren, deze verwijzen alleen naar Overheid.nl. Daarnaast zal u op Overheid.nl nooit worden gevraagd om persoonlijke informatie.

Meer weten? Op deze pagina leest u meer over phishing en wat u kunt doen om het te voorkomen.

Kunnen we u verder helpen?