Resultaten 291 - 300 van 322 resultaten

  • Stenen eruit Groen erin

    Alkmaar wil inspelen op de klimaatverandering en kijkt samen met onder andere hoogheemraadschappen, de Hortus, Stadswerk072 en andere samenwerkingspartners hoe onze gemeente groener en toekomstbestendiger kan worden. Niet alleen kijken we daarbij naar de openbare ruimte. Ook willen we inwoners enthousiast maken voor groene, klimaatbestendige tuinen. Dat doen we met Stenen eruit, Groen erin. Uw tuin toekomstbestendig Steeds vaker hebben…

  • Registratie Niet-Ingezeten, Inschrijving RNI

    Verblijft u korter dan 4 maanden in Nederland? Woont u in het buitenland en heeft u een burgerservicenummer (BSN) nodig voor zaken die u met de Nederlandse overheid regelt? Dan kunt u zich inschrijven als niet-ingezetene. Maak hiervoor een afspraak, mail naar rni@alkmaar.nl. U krijgt dan een BSN. En uw gegevens worden opgenomen in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). 

  • Tijdelijke caravanvergunning

    Heeft u een caravan of vouwwagen? En woont u in een gebied in Alkmaar met vergunninghoudersparkeren? Dan kunt u gebruikmaken van een tijdelijke caravanvergunning. Hiermee kunt u 3 dagen lang parkeren om uw bagage in- en uit te pakken en uw caravan, camper of vouwwagen in orde te maken.

  • Verbod vuur te stoken, ontheffing

    Het aanleggen of stoken in de open lucht is niet zomaar toegestaan. In sommige gevallen kunt u toestemming vragen om dit wel te doen. U vraagt een ontheffing aan voor vreugdevuren, paasvuren, kampvuren, oudejaarsvuren en het verbranden van riet.

  • Kwijtschelding kosten identiteitskaart

    Heeft u recht op kwijtschelding van de gemeentebelastingen? Dan heeft u ook recht op kwijtschelding voor de kosten van uw identiteitskaart. Neem bij het aanvragen van uw identiteitskaart het bewijs van recht op kwijtschelding gemeentebelasting mee. Dan hoeft u niet te betalen. Lees hier meer: Kwijtschelding gemeentelijke belasting - Cocensus.

  • Eigen bijdrage WMO

    Voor hulp of ondersteuning vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) betaalt u in veel gevallen een eigen bijdrage. Het maakt niet uit hoeveel u verdient of hoeveel eigen vermogen u heeft.

  • Hulp(middelen) via ZIN of PGB

    Hulp(middelen) via ZIN of PGB. Wanneer u een melding voor hulp of hulpmiddelen vanuit de Wmo hebt gedaan, volgt daarna een keukentafelgesprek. Na dit gesprek volgt een advies vanuit de gemeente. Hierin staat of u in aanmerking komt voor hulp of hulpmiddelen vanuit de Wmo en zo ja welke hulp.

  • Hulp bij opgroeien en opvoeden

    Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)  is er voor alle Alkmaarse kinderen én hun ouders en verzorgers. Alle ouders krijgen bezoek van de jeugdverpleegkundige als hun baby ongeveer twee weken oud is. De jeugdverpleegkundige geeft dan uitleg over het consultatiebureau en vraagt hoe het met de ouders en het kindje gaat. Daarna ontvangen ouders een uitnodiging voor afspraken op het consultatiebureau,…

  • Honden, uitlaten en loslopen

    De uitlaat- en losloopgebieden van Alkmaar. U kunt ze bekijken in kaartjes (pdf-bestanden) of lezen in tekst. Belangrijk om te weten Honden moeten buiten de losloopgebieden altijd aan de lijn. Poep moet u opruimen. Honden mogen niet op speelplaatsen, in zandbakken en op trapveldjes komen.

  • Adresonderzoek, verzoek tot uitschrijving

    De gemeente controleert of inwoners op het juiste adres ingeschreven staan. Staat er iemand ingeschreven op uw adres die er niet meer woont? Dan kunt u de gemeente vragen om een adresonderzoek te doen. Instellingen en overheidsorganen die gegevens uit de administratie van de gemeente gebruiken, kunnen ook om een adresonderzoek vragen. Een adresonderzoek is gratis. Bent u inwoner dan…