Resultaten 54281 - 54290 van 54498 resultaten

  • Ongewone voorvallen oppervlaktewater als gevolg van activiteiten

    Als er sprake is van een voorval waarbij het water vervuild raakt, dan moet u voorzorgsmaatregelen nemen volgens de algemene regels.

  • Straatfeest melden

    Bent u van plan een straatfeest te organiseren?Met dit formulier meldt u een straatfeest in Amstelveen. Geef aan waar een en ander plaatsvindt.De melding dient uiterlijk één week voor het straatfeest te worden ingediend. Wij nemen uw melding zo spoedig mogelijk in behandeling.

  • Radicalisering melden

    Signalen Personen die radicaliseren keren zich af van de maatschappij. Zij kunnen afwijkend en extreem gedrag laten zien. Hiermee willen ze een bepaald doel bereiken. Deze personen kunnen bijvoorbeeld: extreme islamitische ideeën plaatsen op sociale media plannen maken om naar strijdgebieden zoals Syrië af te reizen geweld gebruiken afstand nemen van persoonlijke relaties en contacten verbreken Contact Merkt u dat iemand in uw omgeving radicaliseert? Of heeft u overlast van deze persoon of heeft u vragen over radicalisering? Neem dan contact op met de met de ambtenaar openbare orde en veilgheid van uw gemeente via teleefoonnummer: 14 0114 of via email: openbareveiligheid@gemeentehulst.nl.

  • Woonvoorzieningen (Wmo)

    Kunt u niet meer zelfstandig wonen in uw woning door uw handicap of beperking? Het Sociaal Team Laarbeek onderzoekt samen met u welke oplossingen er mogelijk zijn.

  • Ontheffing wegenverkeerswet

    De Wegenverkeerswet is de basis van veel regels en verkeerstekens op de openbare weg in Nederland. Als u (tijdelijke) ontheffing wilt van 1 van deze regels, dan kunt u dit aanvragen bij de beheerder van de weg. Meestal is dat het Rijk, de provincie, het waterschap of de gemeente.

  • Rekenkamer

    De Rekenkamer Eijsden-Margraten bestaat uit één persoon. Die persoon is ook de voorzitter. Sinds 15 juni 2022 is dit Angelique Hubens. Zij werkt als onafhankelijk professional in deze vakgebieden: lokale overheid, onderwijs, bibliotheekwezen, gezondheids-, welzijns- en gehandicaptenzorg. Haar...

  • Bingo en loterij

    Een kansspel organiseren mag alleen als u een Nederlandse vereniging bent die ten minste 3 jaar bestaat en in de statuten een duidelijk omschreven doel heeft dat niet in strijd is met het algemeen belang. Voorbeelden hiervan zijn: de bouw van een nieuw clubgebouw of de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten voor een muziekvereniging. De vergunning is gratis en verlening duurt maximaal 5 werkdagen. Direct regelen aanvraagformulier klein kansspel (pdf, 52kB) Voorwaarden U moet minimaal 50% van de opbrengst van de loterij aan het goede doel besteden. Dit betekent dat van de opbrengst van de loterij maximaal 50% voor de kosten mag worden afgetrokken. Er is geen vergunning nodig als de prijzenpot kleiner is dan € 400,- per serie of € 1.550,- per loterij.  Als de prijzenpot groter is dan € 400,- per serie of € 1.550,- per loterij, moet u bij uw aanvraag voor het evenement een ingevuld 'aanvraagformulier klein kansspel' indienen. Hoe werkt het? Vul het 'aanvraagformulier klein kansspel' in. Lever het aanvraagformulier in, dit kan: digitaal: scan het formulier in en stuur het via vlaardingen.nl/contactformulier per post: stuur het formulier naar Gemeente Vlaardingen, t.a.v. Bijzondere Wetten, postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen aan de balie: u kunt langskomen zonder afspraak op het spreekuur horeca en evenementen. U kunt ook een afspraak maken om uw aanvraag in te leveren. Stuur uw gegevens via het digitale formulier, dan nemen we contact met u op. U ontvangt binnen 5 werkdagen het besluit. Binnen 3 weken na de loterij moet een uitgewerkte en gespecificeerde rekening en verantwoording van de opbrengst en kosten aan de gemeente worden opgestuurd. Als de totale (economische) waarde van het prijzenpakket van de loterij hoger is dan € 4.500,- heeft u een vergunning van de Kansspelautoriteit nodig. Deze vergunning moet u daar zelf aanvragen. Kosten De aanvraag is gratis. Heeft u vragen? U kunt een bericht sturen via vlaardingen.nl/contactformulier of bellen met (010) 248 4000.

  • Melden voorgenomen huwelijk of partnerschap

    gratis melden in de gemeente waar je gaat trouwen of een partnerschap registreert doe de melding maximaal 1 jaar, maar minimaal 2 weken voor de ceremonie Als je in de gemeente Stichtse Vecht gaat trouwen, vindt de melding voorgenomen huwelijk of partnerschap hier plaats. Nadat je een datum voor je huwelijk via Boek je dag hebt geboekt, ontvang je een…

  • Hervestiging vanuit buitenland in de BRP

    Komt u vanuit het buitenland naar Nederland en heeft u eerder in Nederland ingeschreven gestaan? Of bent u uitgeschreven uit de basisregistratie personen (BRP, voorheen GBA)? Dan moet u zich persoonlijk herinschrijven bij de balie van het gemeentehuis als u langer dan 4 maanden in Gemert-Bakel gaat wonen. Dit is wettelijk verplicht.

  • Melding vermoeden zorgfraude

    De gemeente Gouda geeft jaarlijks veel geld uit aan inwoners die zorg of hulp nodig hebben. Dat doet de gemeente vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet. Het is belangrijk dat dit geld, dat bedoeld is voor zorg,  goed wordt besteed. Het is belangrijk dat u een vermoeden van verkeerd gebruik van het zorggeld (fraude) met ons deelt.…