Zoekresultaat 1 - 10 van 28 resultaten

  • Duurzame Doeners

    In de Hoeksche Waard zijn inwoners, ondernemers, verenigingen, scholen en andere maatschappelijke organisaties al goed bezig met duurzame verbeteringen in en om het huis en gebouw. En verduurzamen is natuurlijk veel meer dan alleen energie besparen, isoleren of zelf energie opwekken.   Duurzaamheid komt overal terug  Denk maar aan buurtbewoners die samen een buurttuin verzorgen, waar het groen de bijen, vogels,…

  • Wonen Welzijn Zorg 2030

    Visie en uitvoeringsagenda Zo lang mogelijk gezond blijven, voor onszelf en voor elkaar kunnen zorgen en leiding nemen over ons eigen leven. Dat willen we bereiken met de Uitvoeringsagenda Wonen, Welzijn en Zorg. Daarvoor is het nodig dat we nieuwe afspraken maken. Want de manier waarop we wonen, welzijn en zorg in de Hoeksche Waard hebben geregeld, is niet langer…

  • Regionale Energiestrategie (RES) Hoeksche Waard

    In het landelijk Klimaatakkoord is afgesproken dat de thema’s elektriciteit en het realiseren van een aardgasvrije gebouwde omgeving regionaal uitgewerkt en gerealiseerd moeten worden in een Regionale Energiestrategie (hierna RES) en Regionale Structuur Warmte (hierna RSW). Daarom zijn 30 energieregio’s gevormd. Eén van deze regio’s is de regio Hoeksche Waard en elke regio heeft nu de gelegenheid om zelf vorm…

  • Inzage milieuvergunningen

    Voor vergunningen vanuit de Omgevingsdienst (OZHZ) geldt per 1 juli 2023 een digitale terinzagelegging. Het gaat om vergunningen die worden verleend via de uitgebreide Awb procedure van afdeling 3.4, bijvoorbeeld milieuvergunningen. De digitale terinzagelegging geldt voor een periode van 6 weken. Deze periode gaat in na de datum van publicatie. Terinzagelegging van Ontwerpbeschikking Romaco B.V. De stukken liggen ter inzage…

  • Kinder- en peuteropvang

    Kinderopvang moet goed en veilig zijn. Kinderen moeten zich veilig voelen en de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. En ouders moeten hun kind met een gerust hart achter kunnen laten bij een vorm van kinderopvang. Dit kan een kinderdagverblijf, gastouder, buitenschoolse opvang of peuteropvang/peuterspeelzaal zijn. Elke vorm van professionele opvang moet geregistreerd zijn in het Landelijk Register Kinderopvang.  Het…

  • Randweg Klaaswaal

    Het dorp Klaaswaal heeft een centrale ligging in gemeente Hoeksche Waard. Auto’s, bussen en vrachtwagens maken allemaal gebruik van de Molendijk/Rijksstraatweg (noord/zuid verbinding). Ook maakt het verkeer veel gebruik van de Oud-Cromstrijensedijk Oostzijde en Westzijde (oost/west verbinding). Behalve voor het autoverkeer zijn deze wegen ook belangrijke fietsverbindingen voor schoolkinderen en ook het landbouwverkeer maakt gebruik van deze wegen. Van oorsprong…

  • Wonen in Strijen

    Op deze pagina vindt u meer informatie over wonen in het dorp Strijen. We lichten de bouwprojecten aan u toe, maar geven ook informatie over hoe u bijvoorbeeld uw bestaande woning kunt verduurzamen. Ook is er op een bijeenkomst gehouden, waarbij er een digitale dorpswandeling is gemaakt. Doel van de bijeenkomst was om de betrokkenheid bij woningbouw in Strijen te…

  • Nieuw mobiliteitsplan voor de Hoeksche Waard

    Wat vindt u van de wegen, fietspaden en voetgangerspaden in de Hoeksche Waard? Hoe ervaart u de verkeersveiligheid? En maakt u gebruik van het openbaar vervoer? Gemeente Hoeksche Waard wil graag uw ervaring en inbreng over deze en andere onderwerpen die gaan over mobiliteit. Dit is belangrijke input voor het nieuwe mobiliteitsplan Hoeksche Waard. In dit plan staat wat de…

  • Slachtofferhulp bij misdrijven

    De kans dat u slachtoffer wordt van een misdrijf (bijvoorbeeld diefstal of woninginbraak) in de Hoeksche Waard is klein, maar de impact is meestal groot en kan jaren doorwerken. Gemeente Hoeksche Waard trekt zich het lot van slachtoffers van misdrijven aan. Daarom is er hulp en ondersteuning georganiseerd voor inwoners die daar behoefte aan hebben. Bent u slachtoffer van een…

  • Regelgeving wegwerpbekers en -bakjes

    Elke dag gooien we in Nederland 19 miljoen wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten weg na eenmalig gebruik. Een flink deel daarvan komt als zwerfafval in het milieu terecht. Daarom wordt hergebruik de nieuwe norm. De nieuwe maatregelen zijn onderdeel van een groter geheel en komen voort uit de Europese richtlijn Single Use Plastic (SUP) dat als doel heeft: de…