Zoekresultaat 1 - 10 van 171 resultaten

  • Sollicitatieplicht

    Als u een bijstandsuitkering krijgt, bent u verplicht om naar betaald werk te zoeken en aangeboden passend werk te aanvaarden. Dit betekent onder andere dat u verplicht bent om te solliciteren. U moet ook solliciteren naar banen die niet helemaal aansluiten bij uw opleiding en werkervaring.

    In sommige gevallen kunt u ontheffing krijgen van de sollicitatieplicht, altijd in overleg met uw klantmanager. Dit betekent dat u tijdelijk geen werk hoeft te zoeken. Dit is bijvoorbeeld mogelijk voor alleenstaande ouders met een kind jonger dan vijf jaar. In plaats van werk zoeken, gaat u dan een opleiding volgen.

    Alleenstaande ouders met minimaal een havo-, vwo- of mbo-2 diploma kunnen kiezen tussen scholing of stage. Alleenstaande ouders die een lagere opleiding hebben gehad, krijgen de mogelijkheid alsnog een havo-, vwo-, of mbo-2 diploma te halen. De regeling geldt voor maximaal zes jaar of tot het jongste kind vijf jaar is geworden.

    Meer informatie vindt u bij "Bijstandsuitkering". 

  • Verhuizen binnen Nederland

    U moet een verhuizing altijd doorgeven aan de gemeente waarin u gaat wonen. Ook als u in dezelfde gemeente blijft wonen. De gemeente past de basisregistratie personen (BRP) dan aan. 

    Betreft het een verhuizing in de toekomst, dan wordt de verhuizing verwerkt met ingang van de door u opgegeven verhuisdatum. 

    Aan welke instanties wordt mijn verhuizing door de gemeente doorgegeven?

    Wij geven uw verhuizing door aan onderstaande instanties (indien op u van toepassing):

    • Rijksbelastingen
    • Waterschap Veluwe
    • Ziektekostenverzekeraars
    • Rijkskadaster en Openbare Registers
    • USZO/ABP/FB/IT/BO/BIV
    • Pensioenfondsen
    • UWV
    • SVB (sociale verzekeringsbank)
    • Gemeentelijke belastingen - Tribuut
    • Oude/vorige woongemeente

  • Demonstratie of betoging houden

    Voor het op een openbare plaats houden van een betoging of samenkomst tot het belijden van godsdienst of levensovertuiging dient u minimaal 48 uur voordat de betoging of samenkomst wordt gehouden, de burgemeester schriftelijk in kennis te stellen.

    Zo kunnen er veiligheidsmaatregelen genomen worden. De gemeente kan een betoging of demonstratie verbieden. Zo moet het karakter van het evenement vreedzaam zijn.

    Let op! Voor het plaatsen van objecten, bijvoorbeeld een podium of kraampjes moet u een vergunning aanvragen. Hierbij kunt u onder andere denken aan een standplaatsvergunning.

  • Bezwaarschrift indienen

    De gemeente kan een besluit nemen waar u het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld: uw aanvraag voor een subsidie of vergunning is afgewezen. Of u bent het niet eens met de ontheffing die uw buurman heeft gekregen. U kunt dan bezwaar maken.

  • Ondergrondse olietank melden

    Als u een ondergrondse olietank in uw tuin heeft die u niet meer gebruikt, moet u dit melden bij de gemeente. De gemeente vertelt u of u deze tank moet laten schoonmaken of verwijderen. Dit mag u niet zelf doen. Ook al ligt de tank niet diep in de grond. U moet hiervoor een KIWA-erkend bedrijf inhuren.

    Het bedrijf verwijdert de tank en doet onderzoek naar mogelijke bodemverontreiniging door olielekkage. Is uw grond vervuild? Dan moet u de bodem laten saneren.

    Bij een niet-ernstig geval van bodemverontreiniging kan de gemeente besluiten dat sanering niet nodig is.

  • Stemmen in andere gemeente voor verkiezingen

    Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement mag u ook in een andere gemeente stemmen dan waar u staat ingeschreven. Bijvoorbeeld in de gemeente waar u werkt. Hiervoor heeft u een kiezerspas nodig.

    Woont u tijdelijk of permanent in het buitenland? Dan kunt u toch stemmen als u op de verkiezingsdag in Nederland bent. Hiervoor heeft u ook een kiezerspas nodig. U kunt dan in elke gemeente stemmen.

  • Hulp bij wonen en gezondheid

    Misschien is het door ouderdom, een beperking, ziekte of psychische problemen lastig voor u om thuis te (blijven) wonen. Bijvoorbeeld als u daardoor uw huis niet meer schoon kunt houden. Of als u niet meer voor uzelf kunt koken.

    Vaak kunnen mensen in uw omgeving helpen. Zoals uw partner, kinderen, familie, vrienden of buren. Of er zijn voorzieningen in de buurt, zoals een klusjesdienst of een maaltijdservice. Ook zijn er vrijwilligers die u kunnen helpen. Zij kunnen bijvoorbeeld de administratie voor u bijhouden.

    Heeft u geen hulp in uw omgeving? Dan kunt u bij de gemeente terecht. De gemeente gaat met u in gesprek. Samen kijkt u naar wat u nog zelf kunt doen en welke voorzieningen er in uw omgeving zijn. Blijkt uit het onderzoek dat u extra hulp nodig heeft? Dan kan de gemeente u een maatwerkvoorziening aanbieden, zoals een traplift of begeleiding bij het wonen.

  • Berm gebruiken

    U mag een berm of een gedeelte van de weg niet voor iets anders gebruiken dan waarvoor hij is bedoeld. Zo mag u er bijvoorbeeld niet zomaar parkeren of kamperen. U heeft hier toestemming voor nodig van de gemeente.

  • Goedkope woning huren

    U heeft misschien een huisvestingsvergunning nodig als u wilt verhuizen naar een goedkope huurwoning. Hiermee zorgt de gemeente ervoor dat voldoende goedkope woningen beschikbaar blijven voor mensen die dat nodig hebben.

    In de gemeente Voorst zijn de regels hierover vastgelegd in de gronduitgifteregeling. Klik hier om de gronduitgifteregeling te bekijken.

  • Vergaderstukken gemeenteraad inzien

    Iedereen kan de vergaderstukken van de openbare vergaderingen van de gemeenteraad inzien via de gemeentelijke website. Dit zijn bij voorbeeld de agenda’s, raadsvoorstellen, raadsmededelingen, verslagen van de ronde-tafelgesprekken, besluitenlijsten van de raadsvergaderingen en de audioverslagen. Een papieren versie van de vergaderstukken kunt u inzien op het gemeentehuis. Neemt u hiertoe contact op met de griffie via (0571) 27 92 17 of mail: raad@voorst.nl

    U kunt per e-mail geattendeerd worden wanneer de agenda voor de ronde-tafelgesprekken (beeldvormend) en gemeenteraad (debat en besluit) wordt verspreid. In deze e-mail staat een directe link naar de vergaderstukken van de betreffende vergadering. U kunt zich hiervoor opgeven via raad@voorst.nl