Zoekresultaat 1 - 10 van 21 resultaten

  • Gegevens in basisregistratie personen (BRP) aanpassen

    Iedereen die in Nederland woont, moet ingeschreven staan in de basisregistratie personen (BRP).

  • Ceremonie bij naturalisatie

    De naturalisatieceremonie is een speciale bijeenkomst voor mensen die Nederlander worden. Bij de ceremonie legt u een verklaring van verbondenheid af.

  • Andere achternaam gebruiken

    U staat met uw geboortenaam geregistreerd in de Basisregistratie Personen (BRP).

  • Levenloos geboren kind, aangifte doen

    Als uw kind levenloos geboren is, dan doet u aangifte bij de burgerlijke stand van de gemeente waar uw kind is geboren. U krijgt van de gemeente een akte van geboorte (levenloos). U kunt uw kind ook registreren in de basisregistratie personen (BRP). Dit doet u bij de gemeente waar u woont.

  • Voornaam of achternaam wijzigen

    Als u een goede reden heeft, kunt u uw naam wijzigen. Ook kunt u de naam van uw kinderen wijzigen. U moet wel voldoen aan strenge voorwaarden.

  • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

    Let op! Langere levertijden verwacht van paspoorten vanaf woensdag 18 september tot en met dinsdag 24 september!  Vraag een paspoort of identiteitskaart aan bij de gemeente waarin u woont. Bij de afspraak moet u zelf aanwezig zijn. Minderjarige kinderen moeten ook mee bij aanvragen en ophalen.  Zie verdere toelichting onder het kopje Aanpak. Na 5 werkdagen kunt u het reisdocument ophalen.

  • Echtscheiding melden

    U vraagt een scheiding aan bij de rechtbank. Daarna meldt uw advocaat, uzelf of uw voormalig partner de echtscheiding bij de gemeente waar u getrouwd bent.

  • Overlijden, aangifte doen

    Wanneer iemand is overleden, moet hiervan aangifte worden gedaan bij de gemeente waar de persoon is overleden. De gemeente zorgt ervoor dat het overlijden van deze persoon wordt verwerkt in de burgerlijk stand en Basisregistratie personen (BRP).

  • Conceptverzoek voor bouwen en verbouwen

    Bij bouw- of verbouwplannen heeft u vaak voor één of meerdere onderdelen een omgevingsvergunning nodig. Ontdekken welke regels gelden voor uw plan en waar u een vergunning voor nodig heeft kan ingewikkeld zijn. Een conceptverzoek helpt hierbij. U vraagt een conceptverzoek via het nieuwe Omgevingsloket aan.

  • Gemeentelijk toezicht op bouw en verbouw

    Heeft u een omgevingsvergunning voor bouwen of verbouwen? Dan controleert een inspecteur namens de gemeente of u zich aan de regels houdt. Daarom meldt u op tijd wanneer u met de werkzaamheden begint en stopt.