Zoekresultaat 1 - 10 van 14 resultaten

  • Predicaat Hofleverancier of Koninklijk aanvragen

    Het predicaat Koninklijk is een eretitel voor verenigingen, stichtingen, instellingen of grote bedrijven. Het predicaat Hofleverancier is een erenaam voor bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (mkb).

    Krijgt u het predicaat Koninklijk of Hofleverancier? Dan mag u deze titel aan uw naam en logo toevoegen. U mag ook het koninklijke wapen gebruiken.

  • Hulpdiensten voor dieren

    Dieren kunnen gewond raken, de weg kwijt zijn of doodgaan. Ook worden dieren soms mishandeld of verwaarloosd. Er zijn verschillende hulpdiensten speciaal voor dieren.

    • De Dierenpolitie: voor dieren die mishandeld, verwaarloosd of gedood zijn door mensen.
    • De Dierenambulance: voor gewonde dieren of dieren in nood. De dierenambulance haalt dieren op en verleent zorg. De dierenambulance haalt ook dode dieren op.
    • De Dierenbescherming: vangt zwerfdieren op in asielen.
    • Meldnummer 144 Red een dier: het alarmnummer voor de dierenpolitie en dierenambulance.

  • Ongedierte bestrijden

    Ongedierte kan voor overlast zorgen. Denk bijvoorbeeld aan:

    • kevers
    • rupsen
    • kakkerlakken
    • ratten
    • muizen
    • wespen

    U kunt de gemeente om advies vragen bij de bestrijding.

    De gemeente kan in bepaalde gevallen in de openbare ruimte ongedierte bestrijden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de eikenprocessierups. 

    Voor het bestrijden van beschermde diersoorten zoals onder andere, de vleermuis, steenmarters of roeken gelden andere regels. Het is streng verboden om beschermde diersoorten te verontrusten, vangen, verwonden of doden. Bij de provincie Gelderland kunt u terecht voor een ontheffing als u beschermde diersoorten wilt bestrijden, op basis van de Flora- en faunawet en de Verordening schadebestrijding dieren.

  • Nieuwe straatnaam doorgeven

    Als er een nieuwe straat gebouwd wordt, moet deze straat ook een naam krijgen. U kunt een idee voor een straatnaam doorgeven aan de gemeente.

    Kijk eerst of de naam die u verzonnen heeft al bestaat in deze plaats.

  • Huishoudelijke apparaten weggooien

    Koopt u een nieuw apparaat ter vervanging van een oude? Dan kan de winkel het oude apparaat innemen. Daar betaalt u niets extra's voor, want u heeft daarvoor de verwijderingsbijdrage bij de aankoop van het nieuwe product al betaald.

    Alle huishoudelijk, elektrische apparaten (voorheen wit- en bruingoed), elektronica, communicatiemiddelen en alle apparaten die op batterijen werken kunt u gratis naar een kringloopwinkel brengen. 

    Alle wit- en bruingoedapparaten worden (ook als ze kapot zijn) gratis opgehaald door Kringloopwinkel Twello (0571-260183).

  • Oud papier inleveren

    Oud papier en karton (OPK) kunnen prima worden hergebruikt. Het oud papier wordt met containers (met blauwe deksel) ingezameld. De gebiedsindeling voor oud papier is een andere dan voor PMD-, groen- en restafval. Zie daarvoor de afvalvrijapp van Circulus-Berkel die te downloaden is via googleplay of de appstore. Ook kunt u via de website van Circulus-Berkel een afvalkalender uitdraaien. U kunt ook bellen met Circulus-Berkel via 0900-9552 (normaal tarief) om een uitdraai van de afvalkalender op te sturen. 

    Heeft u ruimte tekort in de container?

    - Tegen eenmalige kosten is het mogelijk om een, of meerdere extra blauwe container(s) te bestellen. De eenmalige kosten zijn voor een container € 53,00. Neem hiervoor contact op met Circulus-Berkel: 0900-9552 of via de internet pagina

    - Het is ook mogelijk om uw oud papier zelf weg te brengen en gratis in te leveren bij één van de recyclepleinen van Circulus-Berkel

    - Heeft u papier dat het niet in uw container past, dan is ons advies om het karton zo klein mogelijk te maken waardoor de container minder snel vol zit.

    - Bijplaatsingen worden niet meer meegenomen: alleen een enkel klein doosje dat in een container past nemen we nog mee.

     

  • Graffiti melden en verwijderen

    Soms spuiten vandalen muren onder met graffiti. Of er zijn stickers of posters op gebouwen geplakt zonder toestemming van de eigenaar. De gemeente maakt haar eigen gebouwen schoon. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld speelpleinen, vuilnisbakken en bruggen.

    Is er graffiti gespoten op uw eigendom? Bijvoorbeeld op uw bedrijfspand, woning of schutting? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van de graffiti.

    Is uw gebouw een monument? Bel dan de gemeente voor overleg.

  • Kapotte straatverlichting melden

    U kunt meldingen over kapotte straatverlichting doorgeven aan de gemeente. Ook kunt u hier klachten melden. Bijvoorbeeld over beschadigde lantaarnpalen en de tijdstippen dat de verlichting aan of uit is.

    Het onderhoud gebeurt volgens een vastgelegde planning. Dit betekent dat alleen bij storingen die de (verkeers)veiligheid en de openbare orde in gevaar brengen direct onderhoud wordt gepleegd.

  • Subsidie aanvragen voor jeugdsport

    Verenigingen die zich bezig houden met jeugdsport kunnen subsidie aanvragen.

  • Klein chemisch afval inleveren

    Doe uw lege batterijen, accu's, verfpotten en resten schoonmaakmiddelen of olieproducten niet bij het restafval en lever ze zoveel mogelijk gescheiden in bij het KCA (Klein Chemisch Afval).

    Chemokar

    Kleine hoeveelheden KCA (niet meer dan één doos vol) kunt u inleveren bij de chemokar. Deze staat elke tweede vrijdag van de maand, tussen 15.00 en 18.00 uur, op het parkeerterrein van Sportpark Zuiderlaan, aan de Zuiderlaan 5 in Twello. Breng uw klein chemisch afval regelmatig weg. Zo voorkomt u grote hoeveelheden.

    Recyclepleinen

    Heeft u grote hoeveelheden chemisch afval? Dit kunt u wegbrengen naar het recycleplein in Apeldoorn, Zutphen en Deventer. Adres en openingstijden zijn hier te vinden. Inwoners van Voorst hebben geen milieupas (nodig).